Producerea vinului spumant: Avem și cu pulbere de aur

63
Tradiţia de a ciocni un pahar de vin spumant în noaptea de Revelion rămâne neschimbată. Companiile producătoare ne surprind mereu cu ceva nou și inedit. De la spumant simplu, până la cel cu pulbere de aur, în magazine se găsește pentru toate gusturile și buzunarele.

Cea mai mare companie producătoare de vinuri și spumante este pregătită și în acest an să facă față solicitărilor cetățenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. 

1,7 milioane de sticle de spumant vinde combinatul de sărbători

”Compania noastră cum a fost, rămâne și în continuare principalul furnizor de vinuri spumante pentru masa de sărbătoare a moldovenilor. În luna noiembrie și decembrie, combinatul vinde cel mai mult vin spumant. Asta pentru că suntem în perioada sărbătorilor de iarnă și consumul crește semnificativ față de restul 10 luni ale anului. De exemplu, în aceste două luni noi vindem o treime din totalul cantității pe care o vindem anual. Pregătirile pentru Anul Nou se încep tocmai vara, înainte de sezon, când culegem poama și alegem strugurii din care facem produsul care apare pe masa moldovenilor în decembrie și ianuarie”, a declarat Denis Șova, director general al combinatului de vinuri.

Care este cel mai bun vin spumant

”Cel mai bun vin spumant este cel care vă place. Sunt diferite preferințe. Noi suntem diferiți nu doar după naționalitate, sex, dar și după gusturi. Unora le place spumantul roșu dulce, alții preferă alb sec”,a menționat Denis Șova, director general al combinatului de vinuri

Spumantele sec și rosé, solicitate în ultimii ani

”Avem în asortiment toate tipurile de spumante, în total avem peste 150 de denumiri. Tendința la momentul de față este totuși de a trece la ceva mai sec, mai brut, mai puțin cu zahăr. Totodată, este și moda aceasta care vine din Europa de a consuma ceva nu de culoarea albă sau culoarea roșie, ci rose, iar consumul crește din an în an, a menționat Denis Șova.

În beciurile vinăriei, la o adâncime de 90 de metri în pământ, pe strada Șampaniei, se produce vinul spumant. Băutura se face din struguri de soiuri clasice europene și autohtone, în care se adaugă licoarea de tiraj, un amestec care produce bulele. 

”Este zona de păstrare, dar și zona unde se efectuează remuage manual. Acesta este un proces unic pentru spumantele clasice și este un proces efectuat doar la noi la vinărie. În toată lumea există o mie de specialiști, respectiv 10% dintre ei lucrează la acest combinat din Republica Moldova. În această secție, remuage se păstrează peste un milion și jumătate de mii de sticle” a precizat Livia Sîncumami, șef al Departamentului Marketing din cadrul vinăriei. 

Un angajat rotește zilnic între 30 și 50 de mii de sticle de spumant

Remuage este procesul de întoarcere sau agitare a sticlelor cu mâna pentru a permite licorii de tiraj, altfel spus sedimentelor, să se deplaseze la gâtul sticlei pentru a fi ulterior îndepărtate. Angajații vinăriei au grijă să respecte acest proces pentru a obține un spumant veritabil. Astfel, un muncitor poate roti zilnic între 30 și 50 de mii de sticle.

”Lucrez de 11 ani, m-au învățat femeile bătrâne care lucrau la combinat de la început, când s-a înființat fabrica. Până s-au dat mâinile, noi făceam și exerciții, căldări grele învârteam ca să se dea mâinile și le suceam, și le învârteam în proces când învățam, ne durea un pic, era greu, dar acum ne-am obișnuit și parcă așa și trebuie”, ne-a povestit o angajată.

După acest proces, sticlele se pun într-o mașină specială, unde se îngheață doar gâtul la -25 grade, timp de 10 minute. Apoi este scos dopul temporar din metal și se pune cel din plută, dar și coronița care-l ține. Aceasta are o lungime de peste 50 de cm. La final, sticlele se verifică la o lampă specială și doar după aceasta i se lipește eticheta.

Vin spumant cu pulbere de aur

Cei care au posibilități și doresc să aleagă ceva mai deosebit pentru masa de sărbătoare pot opta pentru șampanie cu pulbere de aur care costă 600 de lei. Combinatul are vin spumant și fără alcool, un produs nou care cu siguranță va fi apreciat de consumatori.  

63
Tagurile:
Vin

Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus

99
Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus. Imagini impresionante. Vedeți video pe site-ul Sputnik
99

Загрузка...

În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19

62
Săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară.

În Rusia, începând cu săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară. Vor salva oare vaccinurile în cel de-al doilea an, mai ”complicat” al pandemiei? Care țări din fosta URSS au început deja vaccinarea cu ”Sputnik V”? Și există vreo speranță în legătură cu preparatul din scoarță de mesteacăn al cercetătorilor din Iakutsk?

62
Tagurile:
COVID-19, Vaccinare

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

0
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

0
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...