Momente memorabile de la ceremoniile de învestire a președinților Moldovei

98
Urmăriți videoclipul realizat de Sputnik Moldova pentru a vedea cum s-au desfășurat ceremoniile de depunere a jurământului de către președinții Moldovei, care au condus țara de la independență în coace.

De la declararea Independenței, Moldova a avut șase președinți. Primul șef de stat a fost Mircea Snegur. El a condus țara până în 1997. 

Ulterior, președintele Moldovei a devenit Peter Lucinschi. El a fost ales în această funcție prin votul direct al cetățenilor. 

Al treilea președinte al Moldovei a fost Vladimir Voronin. El a fost ales de Parlament de două ori în funcția de șef de stat.

Nicolae Timofti a ocupat fotoliul de președinte tot datorită votului din Parlament. Mandatul său s-a încheiat în 2016.

Igor Dodon a devenit al cincilea președinte al Moldovei. El a fost ales în această funcție prin votul direct al cetățenilor.

Maia Sandu este al șaselea președinte al Moldovei. Ea este prima femeie președinte de la Independență încoace. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
Moldova

Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus

178
Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus. Imagini impresionante. Vedeți video pe site-ul Sputnik
178

Загрузка...

În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19

86
Săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară.

În Rusia, începând cu săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară. Vor salva oare vaccinurile în cel de-al doilea an, mai ”complicat” al pandemiei? Care țări din fosta URSS au început deja vaccinarea cu ”Sputnik V”? Și există vreo speranță în legătură cu preparatul din scoarță de mesteacăn al cercetătorilor din Iakutsk?

86
Tagurile:
COVID-19, Vaccinare

Загрузка...
Meditație

Savanții au aflat ce obicei îți poate prelungi viața

0
(reînnoit 02:28 17.01.2021)
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Meditația zilnică ar putea influența considerabil și benefic durata vieții omului. Despre aceste concluzii comunică Express, cu referire la savanții americani, scrie RIA Novosti.

Россия вводит запрет на турецкие продукты. Fructe, mere, export, magazin
© Sputnik / Алексей Мальгавко

Pentru studii, cercetătorii au selectat 200 de voluntari cu vârsta de la 66 până la 81 de ani. Jumătate dintre aceștia au trebuit să se instaleze zilnic într-o poziție comodă și să se concentreze asupra gândurilor și respirației lor timp de 15-20 de minute.

După o lună, participanții care au practicat meditația au anunțat despre o scădere considerabilă a indicatorilor medii ai tensiunii arteriale. În celălalt grup nu a fost atestat un efect similar.

În afară de aceasta, în cazul participanților din primul grup, a fost stabilită în perioada studiului o probabilitate mai redusă a decesului din cauza bolilor cardiovasculare.

Savanții consideră că meditația zilnică poate reduce în realitate starea de stres și sentimentul de neliniște, oferind astfel oamenilor longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Cele zece alimente care întăresc imunitatea
Masa de Revelion: ce aliment nu se consumă în noaptea dintre ani
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

Загрузка...