Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos este taina iubirii smerite şi milostive a lui Dumnezeu, pentru ca noi să devenim asemenea Lui, prin iubire milostivă (cf. Luca 6, 36). Prin Întruparea Sa ca om, Iisus Hristos asumă viaţa omenească amestecată cu moartea, pentru a-i face pe oamenii muritori părtaşi ai vieţii Sale veșnice (cf. Ioan 3, 16).
În contextul pandemiei prezente, umanitatea traversează o perioadă dificilă, în ceea ce priveşte sănătatea şi viaţa oamenilor. De aceea, astăzi, când mulţi oameni se află în izolare, acasă sau în spitale, noi, creştinii, trebuie să venim în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, a bătrânilor și persoanelor singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei, un cuvânt bun şi o faptă bună.
Astfel, Sărbătoarea Naşterii Domnului devine un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite față de Dumnezeu și faţă de oameni.
Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2021 și Botezului Domnului, vă adresăm doriri de sănătate și pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea pastorală, dimpreună cu salutarea tradițională: „La mulți ani!”, se arată în mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Românel,Daniel, potrivit basilica.ro.
În Parcul St. James și în Hampstead Heath oamenii au profitat de ocazia rară de a crea oameni de zăpadă și de a merge cu sania, în pofida restricțiilor antiepidemice. Poliția a cerut oamenilor să rămână acasă.
Zăpada abundentă a lovit Yorkshire, Manchester și Northumberland. Precipitații abundente nu sunt prognozate până miercuri viitoare, dar se așteaptă ca temperaturile să scadă în continuare.
Trenurile care intrau și ieșeau din gara principală au fost oprite, iar mass-media locală a raportat jafuri la gară.
Protestele au avut loc împotriva restricțiilor anti-COVID-19. Oamenii nu mai au voie să iasă între orele 21:00 și 04:30, cu excepția cazului în care merg la muncă sau dacă au o urgență, cu condiția că trebuie să prezinte documentația necesară atunci când se află în stradă în intervalul indicat.
Protestele și ciocnirile s-au răspândit în toată țara. Potrivit poliției, peste 100 de arestări au avut loc la Amsterdam.
Sâmbătă seara, un centru de testare COVID-19 a fost incendiat de protestatari.
BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.
Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.
Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.
Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.
„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.
Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.
Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.
În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.