China: Cuiburi de viespi periculoase - distruse cu drona - Video

151
(reînnoit 12:25 22.12.2020)
Cuiburile unor viespi periculoase din apropierea orașului Chongqing din centrul Chinei au fost arse cu o dronă, echipată cu aruncător de flăcări.

În imaginile video, surprinse la începutul lunii decembrie, poate fi observată o dronă echipate cu un aruncător de flacără care dă foc cuibului unui viespi, aflat într-un copac înalt.

Conform informațiilor din mass-media, compania de salvare privată Blue Sky Rescue a strâns aproximativ 80.000 de yuani (aproximativ 900.000 de ruble) pentru a cumpăra și apoi a echipa un vehicul aerian fără pilot. În plus, se cunoaște că este planificată distrugerea a aproximativ 100 de cuiburi de viespi, care au provocat o serie de decese în localitățile rurale din China.

 

151

Bombardierul SUA B-52 zboară deasupra Orientului Mijlociu pe fondul tensiunilor

88
(reînnoit 08:42 19.01.2021)
Un bombardier american B-52H Stratofortress a fost observat în process de alimentare de către un KC-10 Externder, în zona Orientului Mijlociu, în contextual tensiunilor sporite cu Iranul.

Bombardierele au fost trimise din SUA pentru o demonstrație de forță. „Patrula de prezență” este a cincea desfășurare de misiuni similare în Orientul Mijlociu în ultimele luni.

Presa israeliană a anunțat că au fost observate două dintre aeronavele zburând deasupra Israelui.

În ultimele săptămâni, Iranul și-a sporit exercițiile militare în încercarea de a exercita presiuni asupra președintelui ales al SUA, Joe Biden, în privința acordului nuclear din 2015, din care SUA s-au retras unilateral în 2018.

88

Загрузка...

COVID-19 lockdown în Olanda: Ciocniri între poliție și protestatari - VIDEO

94
(reînnoit 13:58 18.01.2021)
Poliția s-a confruntat duminică cu protestanții anti-lockdown și anti-guvernamentali în piața Museumplein din Amsterdam, în timp ce aproximativ 2 000 de oameni s-au adunat împotriva restricțiilor coronavirusului din țară.

Protestul, care nu a fost autorizat de administrația orașului, care precizaseră că evenimentul ar putea avea loc doar în Westerpark din apropiere, cu o limită de 500 de persoane, a fost dispersat de tunuri de apă și cu intervenția poliției, după ce manifestanții au refuzat să părăsească zona și au aruncat proiectile asupra poliției.

Demonstrația, care a avut loc la două zile după ce guvernul olandez a căzut în urma unui scandal al alocațiilor pentru copii, a avut loc după ce autoritățile olandeze au prelungit luni restricțiile de lockdown pentru încă trei săptămâni, guvernul anunțând, de asemenea, că are în vedere introducerea stării de asediu.

Potrivit forțelor de ordine din Amsterdam, aproximativ 100 de persoane au fost arestate în timpul demonstrației.

Restricțiile COVID-19 în Olanda includ închiderea școlilor și a centrelor de îngrijire a copiilor, precum și a cafenelelor și restaurantelor, rezidenții fiind îndemnați să rămână acasă și să iasă numai din motive esențiale, cum ar fi achiziționarea de alimente, vizite medicale sau exerciții fizice sau pentru a lucra.

Într-o declarație publicată luni, guvernul a justificat măsurile spunând că „următoarea sarcină este de a aduce reduceri mult mai mari și mai rapide ale ratelor zilnice de infecție, astfel încât numărul pacienților cu COVID-19 din spitale și unități de terapie intensivă să scadă, de asemenea".

94
Tagurile:
Video, Olanda, coronavirus, COVID-19, Proteste

Загрузка...
Alexandru Rafila

Rafila cărțile pe față: cât vom mai purta mască

0
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că românii vor fi obligați să poarte masca de protecție până în momentul în care rata de vaccinare va ajunge la 70%.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Anul 2021 va fi unul în care în România purtatul măștii de protecție va continua să fie obligatoriu. Asta rezultă din declarația făcută de către deputatul social-democrat Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Rafila spune că renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Mai exact, acest gest va avea ca bază studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a Uniunii Europene, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul Uniunii Europene. 

Referitor la momentul în care se va ajunge la renunțarea la mască, reprezentantul României la OMS nu a putut înainta un termen, însă a precizat că, ”dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate”.

”Cu siguranță însă în acest an vom purta mască”, a adăugat Rafila, potrivit antena3.ro.

Deputatul social-democrat a respins ideile apărute în spațiul public potrivit cărora am putea fi obligați să purtăm masca încă doi ani.

Mai exact, Rafila a precizat că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii și a subliniat că nu îi plac predicțiile bazate mai degrabă pe ceea ce credem decât pe studii. 

De asemenea, Rafila a subliniat că, pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza se vor realiza și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare.

0
Tagurile:
mască, coronavirus, Alexandru Rafila
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Mesaj esențial al lui Rafila pentru TRATAMENTUL COVID
Rafila, despre campania de vaccinare: ce nu trebuie făcut
Rafila: ”Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt”

Загрузка...