Protestul fermierilor moldoveni: îmbrânceli, claxonări și circulație blocată

70
(reînnoit 18:26 15.12.2020)
Agricultorii au organizat un nou protest în Piața Marii Adunări Naționale. De această dată însă fermierii au întreprins și alte măsuri pentru a fi auziți.

Agricultorii protestatari s-au îmbrâncit cu polițiștii, au înconjurat clădirea Guvernului, încercând să blocheze intrările, iar pentru că nimeni nu a reacționat și nu a ieșit să discute cu ei, au pus în funcțiune claxoneze tractoarelor. Ulterior, ei au blocat pentru câteva minute circulația pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt. Astfel, traficul rutier a fost sistat pe segmentul dintre străzile Pușkin și Bodoni.

La final, agricultorii protestatari au declarat că aceste acțiuni au fost doar o preîntâmpinare pentru autorități și au anunțat că joi, 17 decembrie, vor ieși la o nouă manifestație în fața Parlamentului.

Fermierii și-au reluat marți protestele. Ei nu sunt mulțumiți de rezultatele ședinței Cabinetului de Miniștri de ieri, chiar dacă Guvernul este gata să amâne introducerea cotei TVA de 12% pentru producția agricolă.

Principala solicitare a agricultorilor este să nu fie majorată cota TVA de la 8% la 12%, așa cum prevede proiectul legii politicii bugetar-fiscale și vamale, și ca statul să le ofere sprijin celor care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, fiind vorba de grupa a doua de cereale.

 

70
Tagurile:
Fermieri, protest

Georgia: Protestatarii blochează drumul pentru a opri construcția noii centrale electrice

58
Îmbrânceli între și protestatarii ce au blocat un drum pentru a opri construcția noii centrale hidroelectrice Namakhvani (HPP) din vestul Georgiei și forțele de ordine.

Protestatarii au blocat un drum pentru a opri construcția noii centrale hidroelectrice Namakhvani (HPP) din vestul Georgiei.

Poliția a încercat să-i bruscheze pe protestatari în apropierea satului Gutani din Defileul Rioni, unde compania turcă ENKA construiește centrala.

Protestele împotriva construirii centralei nucleare Namakhvani au început în urmă cu șase luni. Este cel mai mare proiect energetic al Georgiei de la prăbușirea Uniunii Sovietice.

Oponenții proiectului spun că construcția centralei va duce la riscuri semnificative de mediu și seismice. Mai mult, construcția va necesita relocarea a zeci de familii.

58
Tagurile:
Proteste, Georgia

Загрузка...

Rusia închide Turcia: Ce se va întâmpla cu sezonul turistic în 2021?

174
(reînnoit 16:58 14.04.2021)
Rusia a suspendat până la 1 iunie zborurile spre Turcia și Tanzania. Și iarăși totul se întâmplă din cauza creșterii ratei de infectare cu coronavirus.

În Turcia, situația privind coronavirusul s-a deteriorat brusc. Câteva zile la rând se înregistrează un număr de peste  50 de mii de infectări, o astfel de situație nu a mai fost de la începutul pandemiei.

Acum lumea tocmai se confruntă cu celui de-al treilea val de coronavirus, multe țări europene sunt nevoite să revină la restricțiile dure de carantină. Judecând după evoluția situației, sezonul turistic-2021, la fel ca și cel precedent, ar putea fi iarăși compromis.

Între timp, în Rusia, situația privind COVID-19 se află sub control, datorită ritmului sporit de vaccinare și reacție adecvate a guvernului rus la schimbarea situației. Astfel, cetățenii țării sunt îndemnați să opteze pentru destinații turistice autohtone atunci când își planifică vacanța de primăvară, pentru a-și proteja în primul rând sănătatea.

174
Tagurile:
sezon, Turcia, Rusia

Загрузка...
Офис

Adeverințe de vechime 2021: schimbări importante

0
(reînnoit 11:49 15.04.2021)
Un proiect de lege adoptat de Parlament prin vot final prevede că, dacă un angajator este în insolvență, faliment ori lichidare, administratorul sau lichidatorul judiciar preiau de la el anumite activități de resurse umane.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Schimbări pentru salariați și pentru angajatori: un proiect de lege pentru modificarea Codului Muncii prevede că, dacă un angajator este în insolvență, faliment sau lichidare, administratorul ori lichidatorul judiciar vor prelua de la el anumite activități de resurse umane.

Șantier de construcție
© Sputnik / Кирилл Каллиников

Senatul adoptase acest proiect în luna septembrie a anului 2019, iar acum merge la promulgare.

Mai exact, specialiștii vor elibera adeverințe de vechime pentru salariați, dar se vor ocupa și de încetarea contractelor individuale de muncă și raportarea încetărilor în REVISAL. Vorbim, astfel, despre documente care să atenste activitatea desfășurată, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate.

În expunerea de motive a propunerii legislative, inițiatorii scriu că eliberarea adeverinței de vechime de către administratorul sau lichidatorul judiciar este o măsură necesară în contextul în care dispariția unui angajator poate dă mari bătăi de cap salariaților care vor să obțină documentul, scrie dcbusiness.ro.

Pentru celelalte activități ce țin de resurse umane, pe care ar urma să le îndeplinească administratorul sau lichidatorul judiciar. nu există nici o justificare a parlamentarilor.

Codul Muncii prevede că înființarea unui registru oficial de evidență a salariaților reprezintă o obligație pe care orice angajator o are.

Când activitatea angajatorului încetează, registrul trebuie depus la autoritatea publică competentă în raza căreia se află sediul angajatorului.

0
Tagurile:
Adeverință de muncă, Schimbări

Загрузка...