Gerul a copt „clătite de gheață” în regiunea Nijni Novgorod

80
Acest rar fenomen natural sub formă de discuri și cristale de gheață a putut fi observat în regiunea Nijni Novgorod. Filmările făcute sâmbătă și luni au fost surprinse „clătite de gheață” sau, așa cum le numesc unii, „tigăi”, plutind pe Volga.

De asemenea, localnicii au fotografiat uimitoarele „flori de gheață” care împodobeau lacul de acumulare din Ceboksarî. Formarea „clătitelor de gheață” poate fi explicată prin mișcările circulare ale fluxurilor de apă.

Mai mult, diametrul acestor discuri ajunge uneori la mai mult de 15 metri. „Florile de gheață” înfloresc datorită diferenței de temperatură a aerului și a suprafeței de gheață: un strat saturat cu vapori de apă apare deasupra învelișului subțire de gheață pe vreme calmă, care, atunci când interacționează cu aerul rece, se transformă în cristale.

80
Tagurile:
Ger

SUA: Poliția a închis școala din Tennessee după focurile de armă

11
Poliția a izolat sediul liceului Austin-East Magnet din Knoxville, Tennessee, unde a avut loc luni împușcături, soldate cu un mort.

O persoană a fost ucisă și un ofițer de poliție a fost rănit în timpul focurilor de armă de la o școală din SUA.

Poliția a declarat că focurile de armă au izbucnit după ce ofițerii au răspuns la rapoartele despre o persoană înarmată la liceul Austin-East Magnet.

Se pare că poliția l-a găsit pe studentul înarmat într-o baie și i-a ordonat să iasă, dar el nu s-a conformat. Când studentul ar fi împușcat un ofițer în piciorul superior, poliția a tras înapoi.

Elevul a murit la școală în timp ce ofițerul de poliție a fost dus la spital pentru o intervenție chirurgicală.

11
Tagurile:
SUA

Загрузка...

Spa pentru animale: Cum sunt răsfățați patrupezii la salon

55
Fiecare persoană care are în grija sa animale de companie își asumă responsabilitatea pentru acesta. Unii însă le mai și răsfață așa cum mulți oameni nu și-ar permite – își duc patrupezii la salon de înfrumusețare pentru a fi tunși și îngrijiți.

În Capitală sunt mai multe saloane de înfrumusețare pentru animale de companie. Echipa Sputnik Moldova a mers în unul dintre acestea și a realizat un reportaj despre cum sunt alintați „frații noștri mai mici”. Directoarea salonului susține că meșterii pot oferi servicii atât pisicilor și câinilor, cât și iepurilor, șinșilelor și chiar și berbecilor sau cailor.

Potrivit Anastasiei Gadai, munca cu animalele este pe cât de plăcută, pe atât de grea, deoarece fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți deservi. Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon. Pachetul de servicii pentru animale, unde intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.

Meșterii salonului studiază regulat tendințele în materie de tunsori pentru animale și încearcă să pună în practică tehnologiile noi, astfel ca acestea să arate bine și îngrijit. Directoarea salonului susține că cel mai dureros pentru ea e atunci când la salon ajung animale care nu au fost spălate sau pieptănate de luni sau chiar poate ani de zile. Anastasia spune că fiecare animal trebuie să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară. Totodată, animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.

Anastasia Gadai susține că la salon sunt primite doar animalele vaccinate împotriva rabiei, deoarece sunt cazuri când ele pot mușca meșterii care îi tund și atunci consecințele pot fi grave.

 

55
Tagurile:
animale de companie

Загрузка...
Poliţia de Frontieră Română

Împușcături la granița României cu Republica Moldova

0
Mai mulți traficanți de țigări au fost opriți cu focuri de armă în apropierea frontierei României cu Republica Moldova

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Mai multe persoane care au vrut să intre în România cu țigări de contrabandă au fost oprite cu focuri de armă, dar polițiștii nu au reușit să îi oprească.

Astfel, trei dintre traficanți au trecut în Republica Moldova cu barca, iar altul a fugit în pădure. Totul s-a întâmplat noaptea, când au fost observate, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Santa Mare, judeţul Botoşani, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-o mașină.

Când i-au văzut pe polițiștii de frontieră, profitând de configuraţia terenului, cei patru au abandonat coletele și mașina, iar trei dintre ei au reușit să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere.

„Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, a transmis Poliția de Frontieră Botoșani.

Instituția a inventariat bunurile capturate și a descoperit o cantitate de 40.000 de ţigarete (2.000 de pachete), în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7500 de lei.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă şi intrarea sau ieșirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României și încearcă să depisteze persoanele implicate, iar la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

0
Tagurile:
Focuri de armă, Moldova, România, Frontieră

Загрузка...