Corupția te poate costa libertatea - mesajul Poliției Republicii Moldova

52
În fiecare an pe 9 decembrie, este marcată Ziua Internațională Anticorupție - iată mesajul campaniei lansate cu acest prilej al Poliției Republicii Moldova.

De Ziua internațională împotriva Corupției, Poliția Republicii Moldova a demarat o campanie de sensibilizare a opiniei publicii în vederea combaterii acestui flagel și a riscurilor implicării în faptele de corupție, precum și modalități de luptă împotriva acestui fenomen. Sloganul campaniei este „NU acceptăm corupția în Poliție!”.

”Corupția te poate costa libertatea! Noi, #Nu acceptăm corupția în Poliție! Trăieşte-ţi viaţa ca un om integru! E atât de simplu!”

Potrivit datelor statistice oficiale, angajații Poliției manifestă o atitudine deschisă față de declararea sau denunțarea actelor de corupție, fiind remarcată o dinamică pozitivă în combaterea acestui fenomen. Din anul 2016 până în prezent au fost inițiate 471 de cauze penale. De asemenea, pe parcursul acestor ani au fost înregistrate 299 de denunțuri.

Ziua Internațională Anticorupție, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 decembrie, a fost inițiată la 31 octombrie 2003 prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

52
(1:45 / 13.99Mb / просмотров видео: 2256)

Noul avion rusesc Iliuşin IL-114-300 caracteristici, VIDEO

119
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Il-114-300 este un avion cu motor turbopropulsor pentru distanță medie dezvoltat de producătorul rusesc de aeronave Iliuşin, destinat zborurilor regionale și potrivit pentru regiunile din nordul îndepărtat.

Noul avion rusesc Iliuşin IL-114-300 a trecut primul test de zbor în Regiunea Moscova, la aerodromul Zhukovski, pe 16 decembrie 2020. Conceput pentru a înlocui Antonov An-24, este destinat zborurilor regionale, potrivit Sputnik France

Poate transporta până la 68 de pasageri, poate zbura la o distanță maximă de 1.400 de kilometri, cu un plafon de 7.600 de metri. Aeronava poate ateriza pe piste scurte, pe aerodromuri neasfaltate, precum și pe piste de gheață din Arctica.

Prezentarea oficială a aeronavei este programată la Salonul Internațional Aerospațial din Moscova (MAKS) în iulie 2021.

Caracteristicile tehnice ale acestei noi aeronave sunt prezentate în video.

119
Tagurile:
Avion

Загрузка...

Parada pinguinilor regali

53
Videoclipul a fost filmat în orașul american Cincinnati, ai cărui rezidenți au asistat la o un spectacol rar.

Aceste păsări nu sunt parte a unei specii simple, ci pot fi considerate adevărați „monarhi”.

Nu în zadar sunt considerați pinguini regali, pentru postură și maniere. Angajații de la grădina zoologică au încercat să le alinieze într-o coloană, dar păsările nu au dorit să meargă în grup. În fracurile și gulerele lor elegante, ele preferă atmosfera relaxată a evenimentelor sociale, cu libertatea de a se mișca și de a comunica.

53
Tagurile:
pinguini

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

105
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

105
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...