Cum îi tratează pe pacienții din Karabah medicii militari ruși

83
(reînnoit 12:08 10.12.2020)
În calea restabilirii vieții pașnice în nerecunoscuta Republică Nagorno-Karabah a apărut o altă problemă: în regiune este un deficit grav de lucrători medicali.

Mulți dintre ei au plecat în perioada acțiunilor de luptă și încă nu s-au întors. Trupele ruse de menținere a păcii s-au angajat să rezolve problema asistenței medicale din republică. În regiune a sosit o unitate medicală militară din Rusia pentru a oferi asistență populației locale.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Алексей Никольский

Medicii militari ruși au înființat deja un spital de campanie în Stepanakert, de asemenea, în viitorul apropiat se va deschide încă unul la Martakert. În cazul în care situația epidemică din regiune se va înrăutăți, o parte din spitalele de campanie poate fi transformată într-o secție de boli infecțioase.

De asemenea, medicii militari ruși au organizat echipe medicale mobile multifuncționale care îi ajută pe pacienții din comunitățile îndepărtate. Datorită acestui fapt, specialiștii au examinat deja peste 300 de locuitori din Nagorno-Karabah.

În următoarele săptămâni, forțele ruse de menținere a păcii intenționează să finalizeze reabilitarea a două spitale din Republica Nagorno-Karabah și  abia atunci medicii locali vor putea să revină în regiune. Urmăriți videoclipul nostru pentru mai multe detalii.

83
Tagurile:
Ruși, medici, Karabah
Tematic
Turcomanii sirieni în Karabah: veniți la război sau o mare populare?
Mulțumim Rusiei: În Karabah se redeschid școlile și spitalele - Video
Miturile despre eficiența dronelor turcești în Karabah

Spa pentru animale: Cum sunt răsfățați patrupezii la salon

49
Fiecare persoană care are în grija sa animale de companie își asumă responsabilitatea pentru acesta. Unii însă le mai și răsfață așa cum mulți oameni nu și-ar permite – își duc patrupezii la salon de înfrumusețare pentru a fi tunși și îngrijiți.

În Capitală sunt mai multe saloane de înfrumusețare pentru animale de companie. Echipa Sputnik Moldova a mers în unul dintre acestea și a realizat un reportaj despre cum sunt alintați „frații noștri mai mici”. Directoarea salonului susține că meșterii pot oferi servicii atât pisicilor și câinilor, cât și iepurilor, șinșilelor și chiar și berbecilor sau cailor.

Potrivit Anastasiei Gadai, munca cu animalele este pe cât de plăcută, pe atât de grea, deoarece fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți deservi. Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon. Pachetul de servicii pentru animale, unde intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.

Meșterii salonului studiază regulat tendințele în materie de tunsori pentru animale și încearcă să pună în practică tehnologiile noi, astfel ca acestea să arate bine și îngrijit. Directoarea salonului susține că cel mai dureros pentru ea e atunci când la salon ajung animale care nu au fost spălate sau pieptănate de luni sau chiar poate ani de zile. Anastasia spune că fiecare animal trebuie să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară. Totodată, animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.

Anastasia Gadai susține că la salon sunt primite doar animalele vaccinate împotriva rabiei, deoarece sunt cazuri când ele pot mușca meșterii care îi tund și atunci consecințele pot fi grave.

 

49
Tagurile:
animale de companie

Загрузка...

Orașele UE, lovite în weekend de noi proteste împotriva restricțiilor COVID-19

109
Acest weekend a fost marcat de proteste în mai multe orașe europene împotriva măsurilor anti COVID luate de autorități, fie restricții, fie pașapoarte de vaccinare.

Poliția austriacă a efectuat mai multe arestări după ce s-a confruntat sâmbătă cu protestatarii anti-lockdown la Viena.

Veteranii olandezi din armată și poliție au mărșăluit împotriva restricțiilor COVID-19, ca parte a unei mișcări nou formate în opoziție cu măsurile coronavirusului.

La Copenhaga, activiștii din grupul „Men in Black” au manifestat împotriva pașaportului digital recent introdus pentru vaccinarea împotriva coronavirusului.

109
Tagurile:
video, Proteste, UE

Загрузка...
Raed Arafat

Scandalul Babeș: Arafat, încurcătură mare în date! Ungureanu în vileag ce nu s-a spus!

0
Iosefina Pascal scoate în evidență greșelile. Raed Arafat încurcă date și ies la iveală neconcordanțe. Se aplică rețeta clasică: morții de la Babeș urmează să fie îngropați… într-o anchetă!

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Noaptea trecută a avut loc o nouă tragedie, soldată cu trei morți – de data asta la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală. Unele surse vorbesc chiar de 5 decedați.

Motivul – defecțiunea la aparate de oxigen ale secției ATI mobilă din curtea spitalului. Nu se știe cine se face vinovat, nici măcar cel care răspunde de domeniul Sănătății, ministrul USR Vlad Voiculescu, nu își asumă responsabilitatea. În fapt NU își asumă NICIO responsabilitate în acest caz.

Mai mult, Voiculescu, care a fost la un pas de demitere (conform mai multor surse mass media) nici măcar NU a ieșit în fața presei să explice ce s-a întâmplat – și cum s-a ajuns la noua tragedie. 

A făcut-o în schimb Raed Arafat, care a făcut față unui tir de întrebări ale presei. Dar, cu toate că șeful ISU și-a păstrat calmul, a expus mai multe date care ridică semne de întrebare.

Astfel, prima și cea mai importantă se referă la ora la care ar fi acut loc defecțiunea mortală, o creștere bruscă a presiunii, la peste 6 bari. ”Deci asta explică clar urgenţa care a apărut”, spune Arafat, arătând că asta s-a petrecut la ora 16.25!

Bomba vine de la deputatul Emanuel Ungureanu, care a fost anunțat după ora 15! Deci cu o oră înainte de cea anunțată de Arafat! Ungureanu susține că a primit un mesaj în jurul orei 15 că sunt probleme cu oxigenul la spitalul Babeș!

”Eu am aflat acum vreo șase ore, de la rudele unui aparținător”, a declarat Emanuel Ungureanu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la RTV.

Ori, chiar dacă Ungureanu este cel mai implicat parlamentar în problemele de Sănătate, cum e posibil ca șeful IGSU să anunțe ora defecțiunii… mai târziu decât semnalul primit de deputat?!

”Personal, am aflat după orele 17,00”, spune Raed Arafat. Ministrul l-ar fi sunat după ora 18. Totuși, Vlad Voiculescu ar fi ajuns și el acolo pe la ora 17! Dar Raed Arafat nu știa asta!...

Presei nu i se comunică nimic – poate din teamă față de protestatari sau de Diana Șoșoacă?

Cert este că presa e informată abia după ora 20 – dar numai pe surse! IGSU și ministerul Sănătății au comunicat oficial abia după ora 21.

Va fi o anchetă – e concluzia conferinței lui Arafat – deci se aplică metoda clasică, a ”îngropării” scandalului și, din păcate, a morților, într-o anchetă.

Totuși, primul indiciu duce la o pistă… politică! Firma care furnizează oxigenul ar avea iz politic - ar aparține fostului ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Un fost ministru conectat, prin fostul său fin și… ”șogor”, Cristian Boureanu, la domeniul Sănătății.

Iosefina Pascal a realizat un montaj din care rezultă alte bâlbe și declarații șocante ale lui Raed Arafat, încolțit puternic de ziariști.

 

Și iată și emisiunea lui Victor Ciutacu – ”Punctul culminant” – de la RTV.  

0
Tagurile:
Raed Arafat, Spitalul Victor Babeș

Загрузка...