Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa

225
(reînnoit 10:51 09.12.2020)
Nava rusă „Academicianul Cerski” a ajuns la segmentul nefinalizat al ”Nord Stream-2”. Anterior, în direcția gazoductului s-a îndreptat și vasul Fortuna. Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa.

Cele două navei vor putea finaliza lucrările de construcție. Soarta proiectului ruso-european fusese pusă sub semnul întrebării din cauza presiunilor și sancțiunilor SUA.

Washingtonul a aplicat măsuri restrictive împotriva proiectului și le-a cerut tuturor celor implicați în lucruri să renunțe la construcție. Noul gazoductul urmează să livreze gazul rusesc în Germania și alte state europene prin Marea Baltică. SUA se pronunță împotriva proiectului, pe care îl consideră o amenințare pentru propriile interese economice.

Gazoductul strică planurile Washingtonului de a vinde gaz lichefiat în Europa. Iată de ce americanii caută să împiedice construcția acestuia prin intermediul sancțiunilor și presiunilor. De exemplu, ambasadorul SUA la Berlin a îndemnat recent Germania și UE să supună moratoriului ”Nord Stream -2”.

Iată cum a răspuns Moscova la acest îndemn.

Uite o așa dihotomie. Conducta rusă, oriunde, oricând și oricum ar fi instalată, indiferent de ce înțelegeri ar fi legitimată, provoacă în SUA, decenii la rând, o singură reacție – agresivitate politică și contraacțiuni ilegale.

În retorica lor, SUA se ascund în spatele grijii pentru interesele europene, trecând sub tăcere faptul că gazul lichefiat este mai scump decât gazul rusesc

Participanții la proiect sunt convinși că, oricum, vor finaliza ”Nord Stream-2” și niciun fel de presiuni americane nu îi vor putea împiedica.

225
Tagurile:
Nord Stream 2

VIDEO viral: Echipă de rugby din Fiji cântă de la balcoane după carantinare

18
Cântatul urmează tradiția echipei naționale masculine, Fiji Bati, care cântă un imn înainte de meci înainte de meciurile internaționale.

Kaiviti Silktails, o echipă din liga de rugby din Fiji, a mulțumit personalului hotelului după carantinarea lor obligatorie, cântând de la balcoane. Echipa s-a mutat la Sydney pentru a juca în competiția Ron Massey Cup, care se află la două niveluri sub NRL.

Silktails au debutat în competiție anul trecut, câștigând jocul de deschidere înainte ca sezonul să fie anulat din cauza Covid-19 după o rundă.

Cântatul urmează tradiția echipei naționale masculine, Fiji Bati, care cântă un imn înainte de meci înainte de meciurile internaționale.

18

Загрузка...

Cum declarația lui Pașinean despre complexele "Iskander" a divizat Armenia: Ce spune Rusia

74
(reînnoit 09:16 27.02.2021)
Opoziția Armeniei nu renunță și continuă să insiste asupra demisiei prim-ministrului Nikol Pașinean. Pentru a doua zi consecutiv, sunt instalate corturi în Piața Libertății din Erevan: protestatarii au petrecut noaptea chiar în fața clădirii parlamentului.

Valul nemulțumirii față de politica actualului guvern a atins apogeul după declarația lui Pașinean despre complexele rusești "Iskander".

Cum declarațiile despre complexele operativ-tactice au împărțit societatea armeană în două tabere? Și au fost folosite, de fapt, complexele "Iskander" în Nagorno-Karabah?

74
Tagurile:
Rusia, Iskander, Armenia

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Români, ieșiți din starea de frică! Timmermans cine ești tu, mă?!”

0
Diana Șoșoacă: ”Luptați, altfel vom muri sclavi într-o colonie! Închideți porcăriile de televizoare! Nu vă mai lăsați manipulați! Vezi un om care luptă toată ziua și tu crezi ce spune un dobitoc?!”

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Cu contul blocat principal de pe rețeaua Facebook blocat, Diana Șoșoacă nu cedează!

Politiciana-fenomen a găsit p metodă de a-și publica textele și excepționalele mesaje video, postând pe pagina soțului său, Silvestru Șoșoacă. Link aici.

Într-un mesaj fulminant filmat în timp ce se îndrepta spre Iași, Diana Șoșoacă a atacat în serie probleme actuale, a răspuns unor mesaje, i-a făcut praf pe cei care o atacă! Un material video care merită urmărit!

Redăm doar câteva fragmente.

Diana Șoșoacă se supără pe cei care îi cer să scoată lumea în stradă sau care o întreabă dacă să se iasă în stradă, de parcă ar cere voie. ”Eu am fost mereu în stradă! Voi unde ați fost, pe Facebook?! Dacă manifestați pașnic, e legal!”, spune senatoarea, ”Treziți-vă, luptați, altfel vom muri sclavi într-o colonie”.

”Unde sunteți acum, când este cel mai mare pericol pentru România!”, spune Diana Șoșoacă, subliniind că ”Nu este nicio conspirație, suntem sub asaltul neomarxiștilor globaliști. Uitați-vă cum au încercat să-l distrugă pe Trump. Apropo… NU au reușit!”

Senatoarea atrage atenția că sunt folosite televiziunile pentru a se crea panică și pentru a denigra pe cei care apără poporul român.

”Aceste televiziuni sunt plătite să inducă panică”, spune Diana Șoșoacă. ”Când se apucă unul să apere poporul român este denigrat imediat - sunt tot felul de nemernici care nu muncesc, nu fac altceva decât să denigreze, nu au meserie, nu au nimic!..”

În aceste condiții, Diana Șoșoacă spune clar: ”Încetați să mai ascultați prostiile lor, de ani de zile este manipulat poporul român”

”Am votat numai trădători la conducere”, spune Șoșoacă, care arată că, în loc să rezolve probleme oamenilor, să se dea bani pentru copii, se cumpără ”armament vechi de la ăștia cu care colaborăm noi”.

Problema minerilor o preocupă și o revoltă pe senatoare – ”Minele se închid, în timp ce Germania, Polonia prelungesc contactele de muncă ale minerilor. Noi de ce nu facem așa ceva? Pentru că apare Timmermans și dă comenzi în România? Timmermans – cine ești, tu, mă?!”.

Și, constată Diana Șoșoacă, ”apare PSD a doua zi și spune ”închidem minele””. Numai trădători, izbucnește Diana Șoșoacă.

Cât despre ”problema” zilei, mărțișoarele, Diana Șoșoacă spune clar: ”Dacă mai văd și prostia asta cu „nu cumpărați mărțișoare, deja e un atac mizerabil la tradițiile românești”.

0
Tagurile:
Frans Timmermans, Diana Șoșoacă

Загрузка...