Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii au deminat coridorul Lachin

154
(reînnoit 10:25 19.11.2020)
Trupele ruse de menținere a păcii au curățat complet coridorul Lachin din Nagorno-Karabah, precum și porțiunea drumului către Stepanakert, capitala nerecunoscutei RKN.

De asemenea, au înființat un post de observație în apropierea orașului Șuși. Acest lucru a făcut posibilă deschiderea traficului prin coridorul Lachin. Primele mașini au traversat deja această porțiune de drum și, în viitorul apropiat, refugiații vor începe să se întoarcă din Armenia în nerecunoscuta RKN.

Situația din Nagorno-Karabah s-a acutizat la sfârșitul lunii septembrie. Pe 9 noiembrie, liderii Azerbaidjanului, Armeniei și Rusiei au semnat un acord trilateral cu privire încetarea totală a focului și a ostilităților în regiune. Potrivit documentului, forțele ruse de menținere a păcii vor staționa în Karabah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154

Lăsat spre nimicire talibanilor: SUA părăsesc Afganistanul

27
(reînnoit 09:15 01.12.2020)
SUA și-au închis cel puțin 10 baze militare din Afganistan după semnarea acordului cu mișcarea ”Taliban” (interzisă în Rusia). Acest lucru a fost anunțat de The Washington Post, citând oficiali americani și afgani anonimi.

Potrivit publicației, bazele închise sunt situate în provinciile marcate de instabilitate din Afganistan. SUA și talibanii au semnat un acord de pace istoric în februarie 2020.

Potrivit uneia dintre condiții, americanii s-au angajat să-și retragă trupele din țară în termen de 14 luni de la semnarea tratatului.

Anterior, președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite vor reduce semnificativ numărul trupelor americane în Afganistan. Potrivit oficialilor, până la jumătatea lunii ianuarie, numărul acestora ar putea fi redus de la 5.000 la 2.500.

27
Tagurile:
video, SUA, Afganistan

Загрузка...

Un pui adorabil de focă, poreclit „Grăsimea Sa”, a cucerit Internetul

78
(reînnoit 09:24 30.11.2020)
Un pui de focă rotofei numit Shlissik, de la „Baltic Seal Friends Fund”, a primit titlul neoficial de „Grăsimea Sa” datorită dragostei sale pentru mâncare și a grăsimii excesive pe care mamiferul o acumulează pentru perioada de iarnă.

În filmările făcute la Centrul pentru Studiul și Conservarea Mamiferelor Marine din Sankt Petersburg pate fi văzut un pui de focă ce se târâie cu greu pe uscat, dar care se mișcă rapid spre pești în piscină.

Potrivit șefului „Baltic Seal Friends Fund”, Veaceslav Alekseev, Shlissik nu este supraponderal, iar excesul de grăsime îl va proteja pe animal în perioada de iarnă.

”Este un lucru foarte util de a-și crește un strat atât de gros de grăsime, iar foca noastră a reușit să se asigure cu o astfel de energie pentru iarnă. Este un proces normal și natural", a explicat Alekseev.

„Grăsimea Sa” are un talent remarcabil de a cere hrană și, uneori, angajații fondului nu pot ca să nu-l alinte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78

Загрузка...
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, despre tăieri de salarii și concedieri

0
(reînnoit 11:08 01.12.2020)
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a sugerat că există persoane vizate de concedieri în rândul bugetarilor. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile.

BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, vine cu vești deloc îmbucurătoare pentru românii care lucrează la stat.

Demnitarul a vorbit despre posibile înghețări sau tăieri de salarii în 2021, dar și concedieri în rândul bugetarilor.

Alexandru a explicat că, dacă ar exista un asemenea scenariu, de concediere a bugetarilor, l-ar face public, însă a subliniat că salariile bugetarilor sunt direct dependente de starea economiei și de contribuțiile pe care aceștia le aduc la buget.

De asemenea, ministrul Muncii și Protecției Sociale a subliniat că nu se lucrează la nici un scenariu de tăiere a salariilor, însă a subliniat că sunt necesare unele schimbări.

”E greu de înțeles că cineva se va descurca dacă nu știe să folosească tehnologia, mai ales în aceste timpuri în care trebuie să ne adaptăm rapid. Vom vedea care este evaluarea pe care o vom face în perioada următoare”, a spus Alexandru.

În ceea ce privește creșterile de pensii, acestea vor fi majorate când va fi oportun pentru economie, a precizat demnitarul. Pentru a crește pensiile, contează să crească numărul contractelor de muncă și veniturile, a punctat demnitarul.

Ministrul a subliniat că și creșterea alocațiilor de stat pentru copii este văzută ca o necesitate de liberali.

0
Tagurile:
Salarii, Concediere, Violeta Alexandru

Загрузка...