Biden și-a anunțat victoria, Trump nu cedează: de ce e periculos conflictul

Biden și-a anunțat victoria, Trump nu cedează: de ce e periculos conflictul

155
(reînnoit 12:06 10.11.2020)
SUA se apropiere de finala numărării voturilor în alegerile prezidențiale. Actualul șef al Casei Albe, Donald Trump, și candidatul din partea Partidului Democrat, Joe Biden, și-au anunțat victoria în scrutin.

Deocamdată, nu există rezultate oficiale, însă cifrele îl prezintă pe Biden învingător.

Trump este convins că democrații au fraudat alegerile și promite să apeleze la toate instrumentele juridice pentru a contesta rezultatele alegerilor și pentru a obține renumărarea voturilor.

De asemenea, președintele intenționează să organizeze manifestații în susținerea sa și să-și îndemne susținătorii să iasă în stradă. Ce urmări poate avea pentru SUA această criză politică, aflați în materialul video realizat de Sputnik.

155
Tagurile:
Alegeri prezidentiale SUA, Donald Trump, Joe Biden
Тема:
Alegerile prezidențiale în SUA 2020 (31)

VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

10
Inginerii militari ruși și geniștii au plecat în Nagorno-Karabah pentru a se alătura trupelor de menținere a păcii din regiune și pentru a ajuta localnicii să revină la o viață normală.

În republica nerecunoscută Nagorno-Karabah au fost expediați ingineri militari și geniști militari. Specialiștii din Rusia vor examina terenul pentru a identifica dispozitive explozibile în zonele unde au avut loc acțiuni militare și se vor ocupa de așa-numita deminare umanitară, care se efectuează la solicitarea administrației republicii Nagorno-Karabah. Adică, geniștii vor interveni inclusiv pe terenurile private.

De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah>>>

Potrivit inginerilor militari, deminarea primară poate dura câteva luni, însă pentru a curăța în totalitate regiunea de mine și bombe nedetonate vir fi necesari câțiva ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis Care vor fi consecințele

61
(reînnoit 15:43 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar.

Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei.

Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

61
Tagurile:
Acord cer deschis, SUA

Загрузка...