De la Kamceatka la Marea Baltică: Cum a fost marcată Ziua Marinei în Rusia

188
(reînnoit 21:39 28.07.2020)
Ziua Forțelor Maritime a fost sărbătorită în Rusia. În data de 26 iulie au avut loc parade grandioase în toată țara - de la Kamceatka până la Marea Baltică.

În mod obișnuit, primii au sărbătorit cei din Petropavlovsk-Kamceatsk și Vladivostok, la festivități participând nave și militari ai Flotei Pacificului. Principala paradă maritimă a avut loc în mod tradițional la Sankt Petersburg, unde președintele rus Vladimir Putin le-a adresat tuturor cetățenilor țării un mesaj de felicitare.

Președintele Vladimir Putin a participat la festivitățile de Ziua Marinei Militare Ruse
© Sputnik / Алексей Дружинин

Peste 40 de nave au trecut de-a lungul Golfului Finic, printre acestea se număra și corabia de luptă „Poltava”, care a fost reconstruită, iar apoi a avut loc partea aeriană a paradei. Peste 40 de unități de aviație au zburat pe cerul capitalei de nord, iar Su-25 a pictat cerul în culorile steagului rus.

Au fost organizate parade navale și la Sevastopol, Baltiisk și Severomorsk, dar și pentru prima dată - în orașul Kaspiisk din Daghestan, unde își are sediul Flotila Caspică. Și militarii ruși din Siria și-au sărbătorit ziua profesională. Aceștia au desfășurat o paradă în portul Tartous. Imagini impresionante de la Ziua Marinei ruse - în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

188

Cum arată locul de întâlnire dintre Putin și Biden la Geneva - imagini video

66
Astăzi are loc summit-ul Putin-Biden care se desfășoară la Villa La Grange din Geneva. Iată cum arată locul de întâlnire dintre președinții Rusiei și SUA.

În aceste secvențe video puteți vedea cum arată în Elveția locul de întâlnire dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden.

Discuțiile dintre liderii Rusiei și SUA vor avea loc la istorica Villa La Grange din Geneva.

Clădirea este în prezent în curs de pregătire finală pentru summit, iar măsurile de securitate au fost sporite în parcul care înconjoară vila.

66
Tagurile:
video, Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin, summit
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...

Drapele rusești și americane flutură pe Podul Mont Blanc din Geneva înainte de summit

80
Drapele rusești și americane pot fi văzute fluturând pe stâlpii de oțel montați pe podul Mont Blanc din Geneva, înaintea summit-ului dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden.

Summitul este prima întâlnire între cei doi președinți, de când Joe Biden a preluat casa Albă și se așteaptă ca summit-ul să dureze până la cinci ore, conferințele de presă solo urmând întâlnirea.

Kremlinul a dezvăluit cum vor avea loc discuțiile dintre Putin și Biden >>>

Secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov sunt așteptați să se alăture liderilor pentru o parte a întâlnirii, potrivit oficialilor.

80
Tagurile:
SUA, Rusia, Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin, summit
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a petrece o conferința de presă comună cu Putin

0
(reînnoit 12:52 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

0
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo

Загрузка...