Anul acesta, parada are loc pe 24 iunie - în ziua legendarei parade a învingătorilor din 1945. Astăzi, aproape 15 mii de militari, inclusiv personalul militar al țărilor din fosta Uniune Sovietică, precum și peste 200 de unități de tehnică militară au participat la procesiunea solemnă. Printre oaspeții de onoare s-au numărat liderii țărilor străine.
La sfârșit, tradițional, a avut loc partea aeriană a paradei. Echipajele Su-24, Tu-95MS, MiG-31K, Il-78 și Tu-160, precum și echipele aeronautice ale Rusiei ”Vitiazi” cu Su-30SM și ”Striji” cu MiG-29, au zburat deasupra Pieței Roșii. Partea aeriană a fost încheiată de aeronavele de atac Su-25, care au decorat cerul în culorile tricolorului rusesc. Cele mai spectaculoase momente le puteți vedea în videoclipul nostru.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.
Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.
Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.
Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.
Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.
O persoană a fost ucisă și un ofițer de poliție a fost rănit în timpul focurilor de armă de la o școală din SUA.
Poliția a declarat că focurile de armă au izbucnit după ce ofițerii au răspuns la rapoartele despre o persoană înarmată la liceul Austin-East Magnet.
Se pare că poliția l-a găsit pe studentul înarmat într-o baie și i-a ordonat să iasă, dar el nu s-a conformat. Când studentul ar fi împușcat un ofițer în piciorul superior, poliția a tras înapoi.
Elevul a murit la școală în timp ce ofițerul de poliție a fost dus la spital pentru o intervenție chirurgicală.
Potrivit expertului în fructe al companiei de marketing AMI Ursula Schockemöhle, în Columbia și Honduras au fost închise deja primele plantații. Ea a menționat că boala nu este susceptibilă la acțiunea substanțelor chimice, motiv pentru care solurile infectate vor fi scoase din funcțiune cel puțin 30-40 de ani.
Se remarcă faptul că TR4 afectează în principal soiul Cavendish, exportul căruia acoperă 95% din comerțul mondial de banane.
Experții avertizează că chiar și o mică particulă de sol infectat pe talpa fermierului poate duce la răspândirea infecției. În plus, ei au explicat că boala se răspândește rapid deoarece plantele transmit între ele unele și aceleași gene.
"Florile de gen masculin ale plantei sunt sterile, iar florile de gen feminin formează fructe fără polenizare. Cavendish se reproduce asexuat, prin butășire", subliniază experții.Potrivit oamenilor de știință, în natură nu există un soi atât de bogat în recoltă ca Cavendish. În plus, în multe țări din Asia, Africa și America, aceste fructe sunt la fel de importante ca cartofii și orezul în dieta zilnică.
"Dacă considerăm că populația Pământului este mai mare de șapte miliarde de oameni, atunci o creștere a cererii populației în creștere a țărilor în curs de dezvoltare în ceea ce privește produsele alimentare reprezintă principalul motiv pentru creșterea producției de banane", a declarat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.
În acest fel, omenirea poate pierde nu doar un produs alimentar gustos, ci și unul necesar.