Liviu Pop, adevărul despre "baronii manualelor"

179
(reînnoit 19:13 05.02.2020)
Liviu Pop a făcut o declarație bombă în legătură cu ce ascunde în spatele afacerilor cu manuale din România.

Fostul ministru al Educației Naționale a explicat, într un interviu acordat Agenției de Presa Sputnik, ca în spatele afacerii cu manuale sunt interese foarte mari, unele dintre acestea venind chiar din sfera serviciilor de informații.

Întrebat, fiind, dacă, o dată cu numirea fostului șef al Serviciului de Informații Externe și, totodată, fost consilier al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, se vor vedea schimbări în bine. În acest sens reamintim de scandalul manualelor pline cu greșeli care s-au aflat pe băncile elevilor în 2018.

”E o întrebare foarte grea, pentru că subiectul manualelor școlare este strâns legat de baronii manualelor, oamenii din spate. E nici nu știu dacă trebuie să mă bucur sau dacă să fiu trist că un fost director SIE a ajuns să conducă Editura Didactică și Pedagogică. Pot să spun cu responsabilitate că un fost director SIE este în spatele unei edituri private și mai avem o altă editură care a venit pe piața din România tot cu un acționariat străin, de data aceasta și tot din zona unui director de servicii secrete”, a declarat Liviu Pop.
179
Tagurile:
manuale, Liviu Pop
Tematic
Profesorii, mesaj dur pentru Liviu Pop – i-au cerut chiar pe Facebook
Mesaj ciudat al fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, pentru profesori
Toate tunurile pe Ecaterina Andronescu – Liviu Pop o ia la întrebări

Flagrant organizat contrabandiștilor de țigarete în Portul Constanța

4
Echipa de control constituită la nivelul Gărzii de Coastă Constanța a organizat un flagrant pentru identificarea și reținerea unor marinari egipteni care încercau să comercializeze țigarete de contrabandă în Portul Constanța.

În data de 15.04.2021, în jurul orei 17.00, în urma unui denunț, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat activități specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanța, unde era acostată o navă străină, sub pavilionul Egiptului. La fața locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor poliției de frontieră, 1.370 de pachete cu țigări de contrabandă, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Totodată, echipa de control a desfășurat activități de identificare și reținere a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus somațiilor legale și au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate și reținute patru persoane, marinari egipteni îmbarcați pe nava amintită anterior.

În urma efectuării controlului amănunțit asupra navei, a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu țigări. 

Întreaga cantitate de țigări, 2160 de pachete, în valoare de aproximativ 39.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor .

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

4
Tagurile:
Contrabandă cu țigări, Portul Constanța

Загрузка...

Palestina: Forțele israeliene lovesc ținte în Gaza după un atac cu rachete lângă Sderot

56
Forțele israeliene au bombardat ținte în Fâșia Gaza joi, loviturile venind ca răspuns la o rachetă lansată din zona care unde a aterizat lângă Sderot în seara precedentă, potrivit armatei israeliene.

Nu au fost raportate victime ca urmare a loviturilor care au fost efectuate cu avioane de luptă și elicoptere de atac. Armata israeliană a declarat pe Twitter că atacurile au vizat „un loc de fabricație a armelor Hamas, un tunel de contrabandă cu arme și un post militar”.

56

Загрузка...