În pragul unui război rece: SUA au testat o rachetă interzisă de INF

240
(reînnoit 19:06 14.12.2019)
SUA au testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune fără focoasă nucleară, cu bazare terestră, interzisă anterior de INF.

Șeful Pentagonului Mark Esper a anunțat efectuarea cu succes a testelor cu racheta non-nucleară cu bazare terestră. Acest tip de rachete era interzisă de Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF). URSS și SUA au semnat documentul în 1987, însă în august al acestui an Washingtonul a anunțat ieșirea unilaterală din tratat.

Astfel de acțiuni demonstrează politica duplicitară a SUA, consideră politologul militar Andrei Koșkin, șef al Catedrei de politologie și sociologie a Universității Ruse de Economie Plehanov. Pentru că este evident că SUA au lucrat asupra acestor proiecte în perioada în care era în vigoare Tratatul INF.

Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) și-a încetat existența pe 2 august curent, la inițiativa SUA. La începutul acestui an, Washingtonul a anunțat că intenționează să părăsească în mod unilateral acest acord și a acuzat Rusia de nerespectarea lui. La începutul lunii iunie, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la suspendarea participării țării la Tratat. Oficialitățile ruse au declarat în mai multe rânduri că țara respectă toate prevederile INF.

240

Vladimir Putin a votat în cadrul consultărilor pentru amendarea Constituției Rusiei

45
(reînnoit 21:34 01.07.2020)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la consultările populare pentru aprobarea amendamentelor la Constituția Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la consultările populare pentru aprobarea amendamentelor la Constituție. Ca și la scrutinele precedente, șeful statului a votat la secția numărul 2151 din cadrul Academiei de Științe a Rusiei.

Anterior, el s-a adresat cu un mesaj către toți cetățenii Rusiei cu îndemnul de a participa activ la vot. Președintele a subliniat că amendamentele vor fi adoptate doar dacă vor fi susținute de cetățeni.

În premieră, procesul electoral se desfășoară pe parcursul unei săptămâni – de pe 25 iunie, până pe 1 iulie.

Consultările populare urmau să aibă loc pe 22 aprilie, însă din cauza pandemiei de coronavirus acestea fost amânate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
Modificarea Constituției, Vladimir Putin
Tematic
Votul pentru amendarea Constituției Rusiei - Galerie Foto
Astăzi, ultima zi de vot pentru amendarea Constituției Rusiei
Vladimir Putin a votat în cadrul scrutinului pentru amendarea Constituției Rusiei - Video

Загрузка...

Presa germană: Europa acceptă rachete nucleare americane pe teritoriul său

208
Jurnaliștii german au aflat că Europa intenționează să desfășoare pe teritoriul său rachete cu rază medie de acțiune. Ce riscuri comportă această situație.

Se pare că statele NATO se pregătesc de un război nucleare. Potrivit jurnaliștilor germani, Europa intenționează să desfășoare pe teritoriul său rachete cu rază medie de acțiune. Jurnaliștii nu au specificat unde anume, însă afirmă într-un articol că decizia a fost deja luată.

Astfel, se pare că SUA au reușit totuși să-și preseze aliații. Publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung afirmă că în acest fel NATO va spori tensiunile cu Rusia.

Care sunt riscurile amplasării rachetelor americane în Europa, aflați în materialul nostru video.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

208
Tagurile:
Europa, Rachete

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

NUCLEARA: Floriana Jucan în vileag - Cîțu, INSTIGARE la abuz în serviciu, ca Dragnea!

0
(reînnoit 08:11 02.07.2020)
Este dat în vileag un caz identic cu cel pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat – instigare la abuz în serviciu – și chiar în condiții agravante.

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Este bomba zilei – mai mulți angajați ai Ministerului de Finanțe, ”dați afară abuziv de ministrul Florin Cîțu”, ar fi transmis plângeri și memorii către Ludovic Orban în care arată ”abuzurile și presiunile la care au fost supuși”, au afirmat surse guvernamentale pentru Q Magazine, publicația Florianei Jucan.

Mai mult, sursele apreciatei publicații spun că Florin Cîțu ”le-a cerut acestora să avizeze numiri fără respectarea condițiilor legale”. Deci, un caz identic cu cel pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat – instigare la abuz în serviciu. Aici forma pare chiar mai gravă, pentru că rolul celor numiți este mult mai important decât al secretarelor angajate la Teleorman!

În articolul din Q Magazine, se arată că Florin Cîțu era în atenția publică și ca ”specialistul PNL în „găuri” și „contabilitate dublă” și pentru că și-a exprimat public regretele sincere că guvernul liberal a venit la putere prea târziu pentru interesele unui companii private”.

În articolul incendiar, se arată că, pe rolul instanței ”sunt deja împrejurările în care a fost elaborată, avizată și adoptată HG nr. 380/2020 de organizare și funcționare a Ministerului Finanțelor Publice, suspendată deja parțial în privința desființării Direcției Juridice”.

Cazul este cunoscut și prin intervenția în forță a trei asociații de magistrați care au reclamat presiunile făcute de Orban asupra instanței în acest caz.

”Informațiile noastre arată nu doar că textul acestei Hotărâri de Guvern a fost redactat în alte „centre de reflecție”, ci mai ales că s-au încălcat toate regulile și normele legale”, scrie Q Magazine care, atenție, ”a solicitat încă din data de 5 iunie, în baza Legii 544/2001 precizări referitoare la această HG”.

Și, ce să vezi - conducerea Ministerului de Finanțe nu a răspuns până azi, la data publicării articolului!

Dar, dincolo însă de aceste aspecte de contencios administrativ, ”încep să apară informații privitoare la presiunile inimaginabile exercitate de ministrul Cîțu asupra profesioniștilor din MFP pentru a-i determina să gireze numiri ale unor consilieri personali în consilii de administrație”.

Și, din nou șoc – aceștia urmau să încaseze, din fonduri publice, 18.000 de Ron pe lună, arată Q Magazine. Urmează NULEARA:

”Surse guvernamentale au declarat pentru Q Magazine că au fost depuse, în atenția Corpului de control al prim-ministrului și în atenția premierului Ludovic Orban însuși, mai multe plângeri ale celor care au fost dați afară din MFP tocmai pentru că au rămas demni și profesioniști și au refuzat să încalce legea”, scrie sursa citată.

Și un exemplu concret - Florin Victor Dumitriu, ”un necunoscut consilier personal al ministrului Cîțu”, care a fost ”impus în CA al Eximbank”, deși nu avea nici experiența profesională și nici cunoștințe și aptitudini în domeniul financiar bancar, notează Q Magazine.

Mai mult, publicația subliniază că direcțiile din MFP ”au semnalat aceste probleme și au refuzat avizarea propunerii”, dar ”Florin Cîțu însuși a impus emiterea ordinului de numire, „în pofida inadecvării profesionale” a consilierului său”.

Concluzia publicației este extrem de gravă: Florin Cîțu a făcut fapta pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea - a instigat la abuz în serviciu.

”Determinând astfel angajații MFP să încalce legea și atribuțiile de serviciu și contribuind, prin influența pe care o are, în calitate de ministru, la numirea în funcții extrem de bine plătite (din fonduri publice) a unor indivizi a căror singură „calitate” era relația personală cu ministrul, Florin Cîțu a făcut ce au stabilit judecătorii că a făcut Liviu Dragnea: a instigat la abuz în serviciu”, conchide Q Magazine.

În publicația Florianei Jucan puteți citi întregul articol – și veți vedea fragmente ale uneia dintre plângerile depuse ”care arată presiunea exercitată de Florin Cîțu asupra angajaților”.

 

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu trece la amenințări: cere autosesizarea instituțiilor statului împotriva Opoziției!
PSD și Cîțu oferă două interpretări opuse pentru ratingul negativ de țară al României
Cîțu a anunțat că și zece la sută creștere a pensiilor reprezintă un efort foarte mare
Se cutremură Guvernul: lider de top al PNL recunoaște că… NU ȘTIE ce face Cîțu cu banii!
Tăriceanu dezvăluie incompatibilitățile lui Florin Cîțu și îi cere plecarea din funcție
Zi grea pentru Cîțu. Daniel Zamfir: ”Pentru nerespectarea legii există Parchetul!”

Загрузка...