Umor american: “Nu amestecați în alegeri”, a glumit Trump la întrevederea cu Putin

154
Președintele SUA, Donald Trump, l-a rugat pe liderul rus, Vladimir Putin, să nu se amestece în alegerile prezidențiale americane din 2020.

Vineri, președintele SUA, Donald Trump, l-a rugat în glumă pe șeful statului rus, Vladimir Putin, „să nu se amestece în alegeri”. Scena a avut loc în cadrul discuțiilor bilaterale în marja summit-ului G20 din Osaka.

După ce un jurnalist l-a întrebat pe Trump dacă va ruga Rusia să nu se amestece în alegerile prezidențiale din SUA în 2020, Trump s-a întors spre Putin, a ridicat degetul arătător în sus și a spus: „Desigur îi voi spune. Nu vă amestecați în alegeri, vă rog”.

154
Tagurile:
Alegerile prezidențiale din SUA, G20, Vladimir Putin, Donald Trump
Тема:
Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)

Cum arată locul de întâlnire dintre Putin și Biden la Geneva - imagini video

74
Astăzi are loc summit-ul Putin-Biden care se desfășoară la Villa La Grange din Geneva. Iată cum arată locul de întâlnire dintre președinții Rusiei și SUA.

În aceste secvențe video puteți vedea cum arată în Elveția locul de întâlnire dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden.

Discuțiile dintre liderii Rusiei și SUA vor avea loc la istorica Villa La Grange din Geneva.

Clădirea este în prezent în curs de pregătire finală pentru summit, iar măsurile de securitate au fost sporite în parcul care înconjoară vila.

74
Tagurile:
video, Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin, summit
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...

Drapele rusești și americane flutură pe Podul Mont Blanc din Geneva înainte de summit

85
Drapele rusești și americane pot fi văzute fluturând pe stâlpii de oțel montați pe podul Mont Blanc din Geneva, înaintea summit-ului dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden.

Summitul este prima întâlnire între cei doi președinți, de când Joe Biden a preluat casa Albă și se așteaptă ca summit-ul să dureze până la cinci ore, conferințele de presă solo urmând întâlnirea.

Kremlinul a dezvăluit cum vor avea loc discuțiile dintre Putin și Biden >>>

Secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov sunt așteptați să se alăture liderilor pentru o parte a întâlnirii, potrivit oficialilor.

85
Tagurile:
SUA, Rusia, Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin, summit
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

0
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

0
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...