Ciocniri la frontiera dintre Venezuela și Columbia sute de răniți

266
(reînnoit 12:53 25.02.2019)
Administrația președintelui Columbiei a anunțat că 285 persoane au fost rănite în urma evenimentelor din 23 februarie din Venezuela.

În urma acțiunilor de astăzi au avut de suferit 285 de persoane, în primul rând, din cauza gazelor lacrimogene, se spune într-un mesaj al administrației prezidențiale a Columbiei, publicat în Twitter.

Pe 23 februarie, opoziția a încercat să transporte în Venezuela ajutoare umanitare. Guvernului președintelui Nicolas Maduro a interzis categoric accesul acestora. În același timp, șeful statului venezuelean a anunțat că închide frontiera terestră cu Brazilia și examinează posibilitatea închiderii frontierei cu Columbia.

Vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodríguez, a reamintit anterior că în cadrul dreptului umanitar internațional ajutorul umanitar se oferă în cazul unor dezastre naturale, conflicte militare, război. Potrivit lui, afirmațiile despre existența unei crize umanitare au drept scop justificarea unei invazii în Venezuela, însă poporul nu va permite acest lucru.

266
Tagurile:
Columbia, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)
Tematic
Moscova: SUA planifică să livreze arme opoziției din Venezuela
SUA: utilizarea forței la granița Venezuelei nu va rămâne nepedepsită
Alertă în Venezuela: Maduro desfășoară armata la frontiera cu Columbia
Washingtonul nu exclude o intervenție militară în Venezuela

Загрузка...