Jandarmeria, demonstrație clară: film care arată Ce și Cum s-a întâmplat!

1646
(reînnoit 19:10 16.08.2018)
Atitudinea ostil-agresivă a fost prezentă chiar de la primele ore ale protestului, pe paginile unor protestatari au curs mesaje agresive, cu trimitere la violență extremă.

BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik, Evan Răutu. "Având în vedere speculațiile din spațiul public referitoare la intervenția jandarmilor din data de 10 august a.c., vă prezentăm succesiunea evenimentelor și a agresiunilor repetate asupra forțelor de ordine".

Este textul care însoțește un film al mitingului realizat de Jandarmeria română. O derulare, pe ore, a incidentelor care au avut loc în Piața Victoriei, pe 10 august.

În afara agresiunilor, se pot vedea clar două aspecte: fundalul sonor nu se carcterizează prin revendicări, scandări ale unor cerințe sau alte asemenea chestiuni firești pentru un protest adevărat. Nu, se aud vuvuzele, amenințări, insulte triviale și, uneori, "hoții".

În al doilea rând, nu se observă din imagini o tentativă de distanțare a manifestanților de huliganii care comiteau acte de vandalism. Dimpotrivă, unii dintre agresori, mai ales cei care trăgeau de garduri, nu păreau a avea nimic în comun cu "galeriile".

Nu în cele din urmă. E de remarcat că atitudinea ostil-agresivă a fost prezentă chiar de la primele ore ale protestului. De altfel, pe paginile unor protestatari de profesie au curs mesaje și comenturi agresive, cu trimitere la violență extremă.

Oricum, este clar că profilaxia fenomenelor violente din stradă trebuie să aibă și o componentă legată de locul stârnirii și organizării violențelor — mediul virtual.

Fără alte comentarii, sunt de urmărit atât filmul Jandarmeriei, cât și reacțiile ce vor urma. 

1646
Tagurile:
concluzii, film, protestul diasporei, România
Tematic
Celebru șef de serviciu, dezvăluire gravă: "Iată cine a fost în spatele mitingului"
De fapt, câți bani a costat mitingul - și cum a schimbat istoria României
Cunoscut militar român - ”Protestul a fost pregătirea unui eveniment care va urma”
Alarmant! Riscuri pentru copiii care sunt duşi la proteste și aud cuvinte vulgare
Scopul protestelor: slăbirea României, obedienţă în perioada președinției Consiliului UE
A fost un „protest al diasporei” sau nu? Cum au manipulat rețelele de socializare și presa

Загрузка...