(0:59 / 7.45Mb / просмотров видео: 2782)

Dezordini de stradă: jandarmii au utilizat gaze lacrimogene și tunurile de apă - VIDEO

361
Peste 450 de persoane au avut de suferit, dintre care 11 jandarmi au avut de suferit în urma manifestațiilor antiguvernamentale care au degenerat în violențe și dezordini de stradă în noaptea de 10 august. Forțele de ordine au fost nevoite să facă uz de tunuri de apă și gaze lacrimogene.

În urma manifestațiilor din 10 august au fost reținute 33 de persoane. 

Anunțat drept un "protest al diasporei" acțiunile de stradă au degenerat în violențe. A fost spartă ușa muzeului Antipa, iar unele centre comerciale au fost devastate. O tânără angajată a jandarmeriei, în vârstă de 20 de ani, a avut de suferit de pe urma loviturilor primite din partea protestatarilor.

361
Tagurile:
10 august 2018, diaspora, jandarmi, proteste, manifestație, Miting, Piața Victoriei, București
Tematic
Iohannis a pus procurorii pe jandarmi: se caută vinovați
Oficial: Cine a dat ordin de intervenție în forță a jandarmilor
Opinie din US Army despre acțiunile jandarmilor
Jandarmeria, apel la populaţie – s-au furat arme de foc
Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
Piața Victoriei, tentativă de omor - femeie jandarm călcată în picioare de zeci de demenți

UK: Fanii Liverpool-ului sparg geamul autobuzului Real Madrid

33
Fanii Liverpool-ului au spart geamul autobuzului echipei Real Madrid în timp ce se îndrepta spre stadionul Anfield miercuri.

Suporterii roșilor au căptușit străzile care duceau spre stadion, unde ar fi aruncat obiecte în autobuz în timp ce acesta trecea cu mașina. O parte a ferestrei a suferit daune, obligându-l pe Liverpool FC să-și ceară scuze pentru comportamentul fanilor lor.

Real a renunțat la Liverpool din UEFA Champions League în meciul de miercuri, după ce și-a menținut avantajul cu 3-1 în prima etapă a sfertului de finală al competiției.

33

Загрузка...

Georgia: Protestatarii blochează drumul pentru a opri construcția noii centrale electrice

75
Îmbrânceli între și protestatarii ce au blocat un drum pentru a opri construcția noii centrale hidroelectrice Namakhvani (HPP) din vestul Georgiei și forțele de ordine.

Protestatarii au blocat un drum pentru a opri construcția noii centrale hidroelectrice Namakhvani (HPP) din vestul Georgiei.

Poliția a încercat să-i bruscheze pe protestatari în apropierea satului Gutani din Defileul Rioni, unde compania turcă ENKA construiește centrala.

Protestele împotriva construirii centralei nucleare Namakhvani au început în urmă cu șase luni. Este cel mai mare proiect energetic al Georgiei de la prăbușirea Uniunii Sovietice.

Oponenții proiectului spun că construcția centralei va duce la riscuri semnificative de mediu și seismice. Mai mult, construcția va necesita relocarea a zeci de familii.

75
Tagurile:
Proteste, Georgia

Загрузка...
Paris

Un primar din Franţa, nemulţumit de gestionarea crizei, îndeamnă la „nesupunere civică”

0
(reînnoit 18:58 15.04.2021)
Primarul dintr-o regiune importantă din Franţa, nemulţumit de gestionarea crizei, îndeamnă la „nesupunere civică”. „Dacă este necesar să merg în instanță, voi merge”, a asigurat acesta.

BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. În timp ce situația sanitară din Franța rămâne îngrijorătoare la două săptămâni de la introducerea noului lockdown, gestionarea crizei de către guvern este adesea criticată de medici şi politicieni.

Invitat, pe 13 aprilie, la o emisiune la postul LCI, Xavier Lemoine, primarul municipiului Montfermeil, din Seine-Saint-Denis, regiunea Île-de-France, a afirmat că Franța „a ratat două lucruri esențiale”: „prevenirea și tratamentul timpuriu pentru a evita formele severe” de Covid-19.

„Solicit nesupunere civică, deoarece prejudiciul cauzat populației franceze este cu totul disproporționat față de efectele pe care vrem să le vedem asupra crizei sanitare”, a subliniat primarul.

​Acesta a denunțat faptul că timp de un an, autoritățile publice au menţinut tăcerea „în ceea ce privește prevenirea și tratamentul precoce al bolii”.

„Este păcat pentru că tot ceea ce experimentăm rezultă din această ocultare sistematică. Acum, dacă este necesar să merg în instanță, voi merge, pentru că toate acestea le-am trăit, le-am scris, le-am afirmat”, a adăugat Lemoine, citat de Sputnik France

La întrebarea gazdei emisiunii dacă un primar poate solicita neascultare civică, Lemoine a explicat:

„Articolul II din Declarația Drepturilor Omului prevede că atunci când opresiunea este vădit disproporționată, există necesitate și datorie”, a precizat primarul.

Raportul anual al Curții de Conturi din Franţa, făcut public la 19 martie, denunță lipsa mecanismelor de anticipare în fața epidemiei din partea statului.

Analizând „efectele concrete și managementul operațional”, Curtea de Conturi a indicat că serviciile de îngrijire erau „slab pregătite” în fața Covid-19 și necesitau „reforme structurale”.

Această lipsă de pregătire explică, de asemenea, incapacitatea serviciilor spitalicești de a gestiona afluxul masiv de pacienți din martie 2020.

În prezent, pentru a contracara răspândirea epidemiei, guvernul se bazează pe „măsuri suplimentare de blocare”. De asemenea, un obiectiv al său este campania de vaccinare accelerată.

0
Tagurile:
Franţa
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Franța: Împușcături în fața unui spital din Paris - un mort și un rănit
Milioane de mașini ar putea fi în curând interzise circulației în marile orașe din Franța
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V

Загрузка...