(1:51 / 12.20Mb / просмотров видео: 1519)

Cetățeni ruși în Chișinău: Votăm pentru pace și stabilitate

164
(reînnoit 18:07 18.03.2018)
Deja de câteva ore, rândul din fața secției de votare din Chișinău nu se micșorează.

Nimic nu i-a oprit duminică pe cetățenii Federației Ruse care sunt stabiliți cu traiul în Moldova sau care se află aici în interes de serviciu să-și exprime opțiunea de vot la alegerile pentru președintele acestei țări.

În pofida ninsorii, poleiului, circulației cu dificultate a transportului, la secția de voatre din clădirea Centrului Rus de Știință și Cultură s-a prezentat un mare număr de alegători.

Aici se află singura secție de votare din Chișinău. Rândul celor care așteaptă să voteze este enorm. Deși fluxul de alegători se deplasează repede, în același timp sosesc noi și noi oameni. Prin urmare, rândul așa și nu se micșorează.

Oamenii au declarat corespondenților Sputnik Moldova că votează pentru o țară puternică, pentru pace și stabilitate.

Anterior, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat pentru Sputnik că la ora 12:00 prezența la urne constituia peste 34 mii de alegători.

„Președinții comisiilor de sector transmit că la ora 12:00 au votat 34 258 de cetățeni ai Rusiei. În comparație cu alegerile parlamentare (în Rusia — n. red.) din anul trecut, actuala cifră reprezintă 60% din acea prezență", a spus Muhametșin.

Alegerile pentru președintelui Federației Ruse din 18 martie se desfășoară la peste 97 de mii de secții electorale de pe teritoriul acestei țări și la peste 400 de secții organizate în alte 145 de țări.

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, declarase anterior că Moldova se află pe locul doi după numărul de alegători din străinătate: 189 de mii. Cei mai mulți cetățeni ruși sunt înregistrați în Germania: 487 de mii, după care urmează Israel, Estonia, SUA și altele.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 20:00.

164
Тема:
Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)

Conflict în Siria: SUA spun Rusia are mâinile murdare de sânge

280
SUA au acuzat Rusia și Iranul pentru situația din Siria. Reprezentantul permanent al SUA la ONU, Kelly Craft, a declarat că, în timp ce americanii cheltuiesc miliarde de dolari pentru ajutarea Siriei, Moscova și Teheranul au „mâinile murdare de sânge”.

Astfel, el a răspuns criticilor reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, care a spus că Statele Unite exploatează câmpurile petroliere siriene.

Chestiunea comerțului ilegal cu petrol sirian a fost ridicată de mai multe ori de către Rusia și atât Moscova, cât și Teheranul au prezentat de fiecare dată dovezi. Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

280
Tagurile:
SUA, Rusia, Siria
Tematic
Rusia înregistrează progrese în producția de roboți pentru armată
Trump spune că intenționează să interzică TikTok în SUA
Revoltă într-o închisoare din SUA

Загрузка...

Șeful Pentagonului a anunțat retragerea trupelor SUA din Germania

185
SUA vor reduce numărul militarilor aflați în Germania, a declarat șeful Pentagonului, Mark Esper, într-o conferință de presă la Washington. Potrivit ministrului Apărării, aproape 12 mii de militari vor părăsi Germania în viitorul apropiat.

Peste 6 mii dintre respectivii militari se vor întoarce acasă, în timp ce restul vor fi transferați în alte țări din Europa, în special în Italia și Belgia. Președintele american Donald Trump a vorbit despre planurile de retragere a trupelor din Germania încă în luna iunie a acestui an.

El și-a motivat decizia prin lipsa de voință a Berlinului de a majora cheltuielile de apărare, în pofida recomandărilor NATO. Ce înseamnă acest pas pentru Europa și Rusia – aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

185
Tagurile:
Germania, SUA

Загрузка...
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

0
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...