În regiunea rusă Vladimir a dispărut un lac de pădure

251
(reînnoit 18:46 01.11.2017)
În partea europeană a Rusiei, în decurs de câteva ore, a dispărut un lac cu toată fauna-i acvatică. În locul bazinului din inima pădurii a rămas o fosă de peste 20 de metri adâncime.

BUCUREȘTI, 1 nov — Sputnik. Cele mai apropiate case se află la o distanță de 500 de metri de fostul mal. Bazinul carstic se află în apropiere de fisura Pivovarski, care s-a format în zonă în anul 1959, când a avut loc o masivă alunecare de teren.

"Ghipsul se dezalcalinizează foarte activ, apar caverne și hăuri, apoi în ele se formează lacuri. Asemenea formațiuni carstice au nevoie de monitorizare, mai ales dacă e vorba de zone rezidențiale", a explicat Olga Kadebskaia, șeful laboratorului de montanologie al secției Academiei de Științe din Ural.

Lacurile carstice se scurg în abisuri o dată la 10-15 ani. La fund se formează o gaură, prin care pornește evacuarea apei. Peste o anumită perioadă, locul scurgerii este astupat de mâl și lut, după care fosa se umple din nou cu apă. Iată de ce peste o anumită perioadă lacul ar putea să reapară.

251
Tagurile:
scurgere, alunecare de teren, Lac, regiunea Vladimir, Rusia
Tematic
(VIDEO) Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, bijuteria din inima Munţilor Făgăraş

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia

10
Fanii suedezi celebrează la Stockholm victoria asupra echipei Poloniei cu scorul 3:2, în cadrul Euro 2020

Fanii selecționatei naționale a Suediei au întâmpinat cu mult entuziasm victoria în meciul cu echipa Poloniei, în cadrul Euro 2020.

Urmăriți imaginile video ale momentului.

10

Загрузка...

Avionul rusesc și o dronă au filmat distrugătorul UK Defender - Video

203
Filmările realizate de o aeronavă rusă și o dronă arată distrugătorul britanic HMS Defender în Marea Neagră miercuri.

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, drumul navei britanice a Marii Regale a încălcat frontiera de stat. Filmările arată Su-24M rusesc însoțind distrugătorul de tip 45.

Ministerul rus al Apărării a susținut într-o declarație că una dintre navele sale de patrulare și un avion de vânătoare au tras focuri de avertizare după ce distrugătorul britanic HMS Defender a intrat în apele teritoriale ale țării.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a negat că ar fi fost trasă vreo armă de avertizare asupra navei de război într-o declarație, spunând că Apărătorul HMS a efectuat „trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene în conformitate cu dreptul internațional”, iar împușcăturile rusești au făcut parte din exerciții planificate în prealabil .

În legătură cu incidentul, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că nava britanică a intrat în apele teritoriale ale Rusiei și a parcurs 3 kilometri în interiorul frontierei, lângă Capul Fiolent din Crimeea. Rusia a solicitat Regatului Unit să efectueze o investigație amănunțită a acțiunilor echipajului distrugătorului „Defender”, pentru a preveni incidente similare în viitor.

203

Загрузка...