Dacian Cioloș la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat

26
(reînnoit 12:04 11.08.2016)
Premierul Dacian Cioloş a participat la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat, ediția “Centenar”, la Bursa de Valori București.

În discursul său premierul român a subliniat faptul că la o lună de la lansare şi după cele trei săptămâni cât a durat subscripţia, în conturi la Ministerul de Finanţe sunt peste 700 de milioane de lei şi peste 20 de mii de persoane au participat la acest proces.

26
Tagurile:
Titluri de stat, Centenar, Ediţie, Subscripţie, Ministerul de Finanţe, Bursa de Valori Bucureşti, Guvernul României, Dacian Cioloş, România

Businessmanii protestează la Roma împotriva restricțiilor COVID - ciocniri cu poliția

63
Sute de proprietari de baruri și restaurante au protestat marți la Circo Massimo din Roma împotriva restricțiilor COVID care obligă în prezent afacerile lor să rămână închise.

"Trebuie să lucrăm, dar ei nu ne lasă să lucrăm. Ajutorul nu ajunge", a spus muncitorul Giuseppe Vasapolli.

„Încă trăim din puținii bani câștigați în timpul verii”, a spus proprietarul restaurantului Massimiliano Beppe. "Nu este posibil să lucrăm doar o lună pe an și să rămânem închiși pentru lunile rămase."

Protestatarii au fost, de asemenea, văzuți în ceartă cu ofițeri de poliție, precum și scandând „libertate” în fața lor.

Italia a înregistrat 3 793 033 de cazuri confirmate de COVID-19, și 115 088 decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea John Hopkins.

Declarații din VIDEO

Massimiliano Beppe, proprietar al unui restaurant (italian): "Încă trăim din puținii bani câștigați în timpul verii. Nu este posibil să lucrezi doar o lună pe an și trebuie să rămâi închis pentru lunile rămase."

Francesco Lopresti, ospătar (italian): "Cu reguli de distanțare și să fie dure. Cine nu le respectă poate fi expulzat. Dar trebuie să lucrăm. Nu mai putem aștepta."

Giuseppe Vasapolli, muncitor (italian): "Trebuie să lucrăm, dar nu ne lasă să lucrăm. Ajutorul nu ajunge. Dar ei, în timpul stării de urgență, colectează banii în avans (din impozitele noastre). Și-au rezervat deja banii pentru ajutor".

Giovanni Gandolfo, asociația AIRCA (italiană): "Pentru că nu există turiști și, chiar dacă suntem deschiși, nu putem lucra. 2021 pare mai rău decât 2020. Pentru că în 2020 am avut un bonus pentru centrele istorice, acum nimic. Multe dintre companiile noastre sunt rupte și riscă să falimenteze în șase luni".

63
Tagurile:
Restricții, Proteste, Italia

Загрузка...

UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor

74
(reînnoit 18:28 13.04.2021)
Londonezii au umplut terasele și pub-urile din cartierul Soho după relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.

Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.

Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.

Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.

Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.

74
Tagurile:
Marea Britanie, Londra
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Ninsoare și lapoviță

Vremea se schimbă răcire accentuată, chiar lapoviţă şi ninsoare, zonele afectate

0
Administrația Națională de Meteorologie anunţă că urmează ploi şi o vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Până când va dura vremea mohorâtă şi care vor fi zonele cele mai afectate.

BUCUREŞTI, 14 apr – Sputnik. Potrivit unei informări meteo publicate de ANM, în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 – 16 aprilie, ora 10:00, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, chiar lapoviţă şi ninsoare, intensificări ale vântului, precum şi o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Ploaie
© Sputnik / Кирилл Каллиников

Astfel, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ: local, 15...25 l/mp și, izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp. Până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.
La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie, mai precizează ANM.

0
Tagurile:
Ninsoare, Lapoviță, prognoza meteo

Загрузка...