CHIŞINĂU, 22 mart - Sputnik. Franţa a marcat primul gol în minutul 24, autor - Antoine Griezmann, din partida de fotbal Moldova-Franţa, care s-a desfăşurat la Chişinău, pe stadionul "Zimbru".
Franţa a marcat şi al doilea gol al partidei trei minute mai târziu, în minutul 27, autorul fiind Raphaël Varane, scorul devenind 0-2 pentru Franţa.
A fost marcat şi al treilea gol al partidei, tot de naţionala Franţei, în minutul 36, scorul devenind 0-3 în favoarea oaspeţilor. Golul a fost marcat de Olivier Giroud.
Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 0-3 în favoarea selecţionatei Franţei.
În a doua repriză, selecţionerul echipei Moldovei a schimbat amplasarea pe teren a jucătorilor. Dacă prima repriză formatul de joc a fost 4:5:1, atunci în repriza a doua Spitidon a optat pentru 5:3:2.
Posesia mingii a fost în medie 30% la 70% în favoarea selecţionatei franceze.
Franţa a marcat golul cu numărul 4, autorul fiind Kylian Mbappé.
Scorul în minutul 87 al partidei creşte la 0:4 în favoarea Franţei.
Moldova marchează golul de onoare în minutul 89 al partidei. Autorul acestuia este Vladimir Ambros.
Scorul final al partidei este 1:4 în favoarea Franţei.
Astăzi 3 echipe din grupă au obţinut câte 3 puncte: Franţa, Islanda şi Turcia. Ultimele două au încheiat partidele cu câte 2:0 fiecare. Islanda în întâlnit Andorra, iar Turcia a jucat împotriva echipei Albaniei.
BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik. Drumul spre egalarea recordului istoric de 24 de titluri de Grand Slam al americancei Serena Williams s-a întrerupt pentru moment.
Japoneza Naomi Osaka a învins-o pe super atleta de 39 de ani – și este prima jucătoare calificată în finala de la Australian Open.
Naomi Osaka a obținut o victorie clară în semifinala cu Serena Wiliams, în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-4.
Williams a început la fel ca în meciul cu Halep, conducând cu 2-0, dar japoneza a egalat imediat, ducând apoi scorul la 5-2. Al doilea set a fost câștigat la pas de Osaka, după un prim break realizat imediat după reluare.
Serena Williams a făcut multe duble greșeli – acesta a fost unul dintre motivele înfrângerii formidabilei campioane.
BUCUREȘTI, 16 feb – Sputnik. În ciuda aprecierilor unor case de pariuri, era greu de presupus că marea campioană Serena Williams va reuși, la cei 39 de ani, să revină în forță și să o învingă pe numărul 2 mondial, Halep.
Meciul s-a încheiat cu o surpriză – după ceva mai mult de o oră, cu o victorie categorică a americancei, clasată acum pe locul 10 în clasamentul WTA: 6-3, 6-3.
Serena Williams s-a impus prin serviciul puternic și precis, iar Simona nu a reușit să își facă jocul.
Serena a început în forță, dominând meciul pe toată durata sa.
Making 💯 A 💯 Statement 💯
— #AusOpen (@AustralianOpen) February 16, 2021
🇺🇸 @serenawilliams advances to her 9️⃣th #AusOpen semifinal.
🇯🇵 Naomi Osaka awaits.#AO2021 pic.twitter.com/6zwt1luRKd
BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.
„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.
Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.
„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.
O propunere deja făcută de Rusia
Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.
În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.