Croația-Nigeria

Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț

172
(reînnoit 21:43 17.06.2018)
Meciurile zilei, Franța-Australia 2-1, Argentina-Islanda 1-1, Peru-Danemarca 0-1 și Croaţia-Nigeria 2-0, au fost cât se poate de diferite ca intrigă şi regie. Și, totuși, a existat în toate un element comun.

BUCUREȘTI, 17 iun — Sputnik. În fiecare dintre ele s-au acordat penaltiuri, trei din din aceste cinci, apropo, după aplicarea în premiera a Arbitrajului video (VAR).

Fotbalul se schimbă vizibil, speranța de a comite, voluntar sau nu, un fault discret în careul mare, este pe pat de moarte. Deci, mingea va ajunge pe punctul cu var mai des, dar va crește oare și numărul golurilor marcate astfel?

Azi am văzut penaltiuri cu varii finalizări și cu pondere diferită în economia partidelor. Antoine Griezmann a știut să fructifice șansa acordată de arbitri după vizionarea fazei pe monitor și să pună baza victoriei francezilor. Aceștia, în pofida egalării pa care au obținut-o dârjii australieni (marcator Jedinak, tot din penalti acordat prin decizie VAR), au avut inspirația să încline balanța în favoarea lor.

De remarcat că la șutul lui Pogba golul a fost confirmat de tehnologia pe linia porţii (Goal Line Technology).

Griezmann transformă
© Sputnik / Максим Богодвид
Griezmann transformă

Penalti și în confruntarea Argentina-Islanda. Dictat fără nevoia de a merge la monitor. Într-un moment crucial al partidei, când scorul era 1-1. Messi, destul de șters până la acest episod, nici aici nu reușește să se impună și își lipsește echipa de două puncte atât de necesare ei.

Albiceleștii și-au complicat mult parcursul de mai departe, deși nimic încă nu e pierdut pentru ei. Insularii, la rândul lor, după un debut reușit la Campionatele mondiale, au tot dreptul să viseze frumos.

Messi va rata
© Sputnik / Антон Денисов
Messi va rata

În a treia partidă a zilei din nou s-a apelat la sistemul VAR, spre bucuria peruvienilor. Dar Cueva a bubuit balonul peste transversală. Ratarea lui a fost mai mult decât o greșeală, ea a costat nu două puncte, ci trei. Aceasta deoarece, după nefericitul episod, reprezentanta fotbalului sud-american, foarte simpatică de altfel, așa și nu a mai revenit din șoc, ba chiar a scăpat momentul în care danezii s-au activizat brusc și au înscris golul victoriei.

Ratangiul Cueva
© Sputnik / Михаил Сербин
Ratangiul Cueva

 

Croația-Nigeria, unul dintre cele mai frumoase meciuri ale ediției, a avut și el penaltiul său. Venit atunci când balcanicii conduceau cu 1-0, el putea să pecetluiască soarta partidei. Așa și s-a întâmplat, Luka Modrić a exclus cu desăvârșire alte evoluții ale evenimentelor.

Golul lui Luka Modrić
© Sputnik / Александр Вильф
Golul lui Luka Modrić

Croația în versiunea 2018 s-a dovedit a fi o forță impresionantă, iar nigerienii, pare, au uitat timpurile când scoteau surpreze din joben.

Astfel, pronosticul nostru s-a confirmat doar în prporție de 25 la sută, poate un pic mai mult. Ne pare rău? Nu, trăiască M.S. Imprevizibilul, suveranul magicului târâm zis Fotbal!

172
Tagurile:
ziua a treia, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial de fotbal, ziua a treia. Programul meciurilor și prognoza noastră
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Campionatul Mondial de fotbal 2018, ziua a doua. Programul meciurilor și prognoza noastră
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant
Festivitatea de deschidere a Mondialului din Rusia. FOTO

Загрузка...