Mascota CM-2018

Impactul Mondialului de fotbal asupra economiei ruse: Unde acesta e mai accentuat

97
(reînnoit 15:09 31.05.2018)
Avantajele proiectului de mare anvergură sunt incontestabile, dar există diferențieri în funcție de sectoare și niveluri.

Microbist
© Sputnik / Алексей Филиппов
BUCUREȘTI, 31 mai. Rusia va cunoaște o înviorare economică în legătură cu organizarea Campionatului mondial de fotbal, dar una de scurtă durată, consideră experții agenției Moody's pe care o citează RIA Novosti.

”Consecințele, în marea lor parte, sunt deja resimțite în urma cheltuielilor pentru infrastructură, dar și acolo efectul lor este limitat”, se arată în materialul analitic publicat.

Stimulentele, inclusiv investițiile efectuate între 2013-2017, pălesc pe fundalul economei ruse care este evaluată la 1,3 trilioane de dolari, consideră Kristin Lindow, analist superior al agenției.

Totodată, în orașele care vor găzdui meciurile turneului s-au ameliorat considerabil sistemul de transport și cel comunal, ele ”vor asigura noi încasări din impozite” și ”vor diminua viitoarele investiții capitale”.  

Retailul alimentar, businessul hotelier și sectorul transporturilor se vor bucura de o creștere temporară a veniturilor.

97
Tagurile:
impact, economie, CM 2018, Moody's, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
CM-2018: Rusia taie pofta hotelierilor de a se căpătui pe seama oaspeților
CM 2018: Securitatea în prim plan. Ce dispoziții au primit organele de forță
Cupa Mondială: cele mai sexy animatoare din istoria tragerilor la sorți

Загрузка...