Noaptea Muzeelor, în București. Arhivă

Noaptea Muzeelor 2021: ce oferte au principalele instituții

87
(reînnoit 15:38 09.06.2021)
Evenimentul este organizat, în România, de către Rețeaua Națională a Muzeelor, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor. Față de 2020, când totul s-a derulat exclusiv online, în 2021, majoritatea covârșitoare a muzeelor s-au întors la normalitate.

BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik. Noaptea Muzeelor 2021 ne arată că suntem pe drumul spre normalitate. Și aceasta pentru că, în 2020, evenimentul s-a derulat exclusiv online, însă, în acest an, majoritatea covârșitoare a muzeelor participante propun din nou evenimente fizice.

Pentru această ediție avem intervenții culturale în spații muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate și cetăți, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în cartiere creative, în spații de știința și experiment, în spații ale memoriei, în galerii de artă și mori de hârtie, se arată pe pagina noapteamuzeelor.org.

Muzeul Naţional de Artă al României participă la Noaptea Muzeelor prin deschiderea a trei spaţii. Ele vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, în intervalul orar 16.00 - 00.00 - ultima intrare fiind la ora 23.00, precizează news.ro.

În Sălile Kretzulescu din corpul central al Muzeului Național de Artă a României, din Calea Victoriei, vizitatorii vor putea parcurge expoziția ”Călătoriile lui Iser”. Intrarea se face din strada Valter Mărăcineanu. Aici vor putea fi văzute 66 de lucrări în tempera, guașă și ulei din patrimoniul MNARşi din colecţiile Iser şi Moise Weinberg păstrate la Muzeul Colecţiilor de Artă. Acestea prezintă peisaje din Dobrogea, Orientul apropiat, Franţa, şi Spania, unele dintre lucrări fiind expuse acum pentru prima dată.

O altă expoziție la care este invitat publicul, intitulată ”Shaping Design. Together” a fost recent deschisă la sediul central al MNAR din Calea Victoriei şi realizată împreună cu Cartierul Creativ, parte a Romanian Design Week 2021.

Expoziţia prezintă piese de design românesc contemporan, sub semnături cunoscute şi prototipurile unor obiecte-suvenir proiectate pentru MNAR. Accesul în expoziţie se va face din str. Ştirbei Vodă nr. 1-3, punctează news.ro.

La Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei nr. 111, Noaptea Muzeelor prezintă și una dintre cele mai spectaculoase colecții, Elena şi Anastase Simu cu lucrări de artă românească şi europeană.

87
Tagurile:
muzeu
Tematic
Miniatura cetății Soroca, în grădina unui castel al Familiei Regale (FOTO)
Revoltător: Ce fac vizitatorii moldoveni în Cetatea Soroca
În Marea Neagră a fost descoperită nava-spital, scufundată în 1941
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

92
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

92
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Florin Cîțu

Noi măsuri de relaxare anunțate de Cîțu

74
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că de la 1 iulie vor fi și alte măsuri de relaxare

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Premierul Florin Cîţu a spus astăzi, la Alba Iulia, că de la 1 iulie 2020 se vor redeschide târgurile.

"Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide de la 1 iulie", a anunţat premierul Florin Cîţu, aflat în turneu prin țară pentru a câștiga susținerea PNL la congres.

Cîțuare tot interesul să fie generos pentru că trebuie să demonstreze în interiorul partidului că este o opțiune mai bună de președinte al PNL decât Ludovic Orban.

De asemenea, Cîțu s-a lăudat că oricine vrea se poate vaccina în România. „Este clar că până aici, noi, ca guvern, am făcut cam tot ce se putea face. Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România [poate] astăzi. Am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare. Deci alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi”, și-a lăudat activitatea premierul.

El a respins discuțiile despre valul patru al pandemiei pe motiv că nu ar trebui să avem aceste discuții câtă vreme, în România, există dozele de vaccin necesare pentru ca toată lumea să se vaccineze.

”Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem [să ne vaccinăm]”, a făcut Florin Cîțu campanie pentru vaccinare.
74
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricții de trafic în București, de Ziua Eroilor
Statele UE vor relaxa restricțiile pentru ca cetățenii complet vaccinați să poată călători
Moscova: noi restricții după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Summitul speranțelor americane înșelate