O dronă militară prăbuşită în Marea Neagră a fost recuperată

Dronă militară prăbuşită în Marea Neagră

488
(reînnoit 14:47 07.06.2021)
O dronă militară prăbuşită în Marea Neagră a fost recuperată de salvatorii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM)

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. O dronă militară prăbuşită în Marea Neagră a fost recuperată la sfârșitul săptămânii de salvatorii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

Drona militară, de tip avion, a fost găsită la 17 mile marine în largul Mării Negre de un echipaj al ARSVOM.

Drona, ce are o dimensiune de trei metri pe doi metri, cu o anvergură a aripilor de peste doi metri, părea că e de câteva zile în largul mării şi plutea în derivă.

Mai mult, drona nu avea lumini de navigaţie, iar în spatele aripilor avea o cameră.

Ulterior, reprezentanţii Ministerului de Interne au preluat drona recuperată din mare şi ar fi spus că ar aparţine armatei.

Garda de Coastă a precizat pe această temă că drona găsită de ARSVOM a fost predată MApN.

Potrivit unor surse, ar fi vorba de o dronă militară de producție europeană.

488
Tagurile:
Marea Neagră, Dronă
Republica Moldova

România își sporește prezența în Republica Moldova

6
(reînnoit 11:56 18.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi un decret privind înființarea Consulatului General al României la Chișinău, Republica Moldova

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Înființarea Consulatului General al României la Chișinău, Republica Moldova prin decretul semnat astăzi de președintele Klaus Iohannis are loc prin schimbarea statutului actual de secție consulară, potrivit unui plan de acțiune propus de mai multă vreme de MAE român.

În plus, la Consulatul General al României din capitala Republicii Moldova vor fi 13 posturi.

România mai are în Republica Moldova două consulate generale la Cahul și Bălți și un Birou Consular la Ungheni.

Ministerul Afacerilor Externe elaborase în acest sens un plan pentru perioada 2021-2025, motivând că face acest lucru inclusiv la solicitarea comunităților de români din afara țării.

Una din propunerile MAE consta în înființarea unor Consulate generale în capitalele în care se înregistrează comunități semnificative de cetățeni români, conform prevederilor art. 12 alin. (2) din Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, prin schimbarea statutului actual de secție consulară.

Această schimbare era propusă pentru secțiile consulare parte a următoarelor misiuni diplomatice: Ambasada României la Londra, Ambasada României la Chișinău, Ambasada României la Madrid, Ambasada României la Roma și Ambasada României la Paris.

MAE justifica propunerea prin aceea că și alte state membre UE dețin oficii consulare separate de ambasade la nivelul capitalelor statelor de reședință.

Procesul de extindere a rețelei consulare va necesita și suplimentarea corespunzătoare a schemei de personal a MAE, se mai arăta în propunerea ministerului. În acest sens, decretele prezidențiale de înființare a noilor oficii consulare vor fi prevăzute și cu schemele de personal aferente, pentru a constitui o bază pentru modificarea corespunzătoare a numărului maxim de posturi al MAE, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că decretul prezidențial de astăzi prevede și posturile aferente noilor consulate generale.

În plus, tot astăzi, au fost înființate prin decret prezidențial și Consulatul General al României la Londra, din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu 10 posturi, precum și Consulatul General al României la Madrid, Regatul Spaniei, cu un număr de nouă posturi, și acestea două fiind prevăzute în planul mai vechi de acțiune al MAE.

6
Tagurile:
Republica Moldova, România

Загрузка...
Свеча

Covid-19 a provocat peste 4 milioane de decese la nivel mondial - detalii

19
Peste 4 milioane de decese asociate Covid 19 au fost înregistrate la nivel mondial, cu un ritm în creștere al acestora

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Ritmul deceselor asociate cu Covid 19 este în creștere. Dacă 2 milioane de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate după un an de pandemie, s-a ajuns la dublul acestora după numai 166 de zile.

În America Latină se desfășoară cel mai grav episod al pandemiei începând cu luna martie, cu 43 din fiecare 100 de infecţii din lume fiind raportate în această zonă a lumii. Primele nouă ţări care au raportat cele mai multe decese per capita în ultima săptămână se află în America Latină.

Cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi în Bolivia, Chile şi Uruguay au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani. În Sao Paulo (Brazilia), 80% dintre locurile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19.

Brazilia şi India raportează cele mai multe decese zilnice pe săptămână, iar India înregistrează 1 din fiecare 3 decese.

19
Tagurile:
Victime, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...