Ploaie

Vremea în următoarele zile - cât mai durează ploile, instabilitate accentuată

212
(reînnoit 03:46 06.06.2021)
Meteorologii anunţă că în următoarele zile vremea va continua să fie instabilă, deşi temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În ce zone vor fi fenomene de instabilitate accentuată.

BUCUREŞTI, 6 iun – Sputnik. Meteorologii anunţă că duminică vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată, potrivit România TV. Cerul va avea înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala la munte, local în centru, est și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 15…25 l/mp). Vor fi condiții de grindină. Noaptea, cerul va deveni variabil și doar pe alocuri, în primele ore, vor mai fi averse slabe, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi în zona înaltă și la viteze mai mici și în nord-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime între 6 și 16 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Luni, cerul va fi variabil, însă, mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zona de munte și pe arii mai restrânse în rest, cu precădere în sudul, centrul și estul țării. Vor fi condiții de grindină, iar izolat, îndeosebi la munte și în dealurile subcarpatice din sud, cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade.

Marţi, în zonele montane, în regiunile sudice şi local şi în centru şi în est, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei. După-amiaza şi seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial şi izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime între 8 și 17 grade.

Miercuri, în regiunile sudice, precum și în cea mai mare parte a zonei montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta în a doua parte a zilei şi seara prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

212
Tematic
Avertizare meteo, vremea se schimba: vijelii şi grindină, cod galben în mai multe zone
Avertizări meteo: cod portocaliu şi galben de ploi abundente şi vijelii
Avertizări meteo: se schimbă vremea – furtuni, grindină şi temperaturi scăzute
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu: ”Indivizi în funcții cheie urmăresc bage spaima în populație”

21
(reînnoit 06:57 24.06.2021)
Există un interes în spatele înspăimântării populației? Realizatorul TV pune pe masă dovezi care anulează declarațiile unor autorități care par să dorească o stare de spaimă.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Apreciatul jurnalist și realizator TV Răzvan Dumitrescu publică două grafice și un text al unei prestigioase publicații din care rezultă clar că încercarea de înspăimântare a românilor nu are o baza reală – ci intenții dubioase.

”Mi-e din ce în ce mai clar că există indivizi în funcții cheie care urmăresc să bage spaima în populație”, scrie Dumitrescu, arătând cazul concret: ”Povestea cu "tulpina" DELTA care ar face ravagii în Marea Britanie și care , implacabil, va poposi și pe la noi prin toamnă, aducând-ne al patrulea val!”

Experimentatul realizator își mărturisește uimire: ”Când îi auzi îți vine să-i crezi, atât de serios vorbesc ei, oficialii”.

Dar, dacă te apuci să verifici ce spun ”și să vezi cum e prin locurile pe care ei le dau drept exemplu, te iei cu mâinile de cap!”.

”Nu cu mult timp în urmă, doamna ministru de la Sănătate ne anunța că e îngrijorată din cauza DELTA și ne spunea că au crescut infectările în Anglia și Germania”, scrie Dumitrescu, punând imediat cărțile pe masă: ”Atașez mai jos graficul cu situația din Germania din care rezultă clar că acolo infectările sunt în continuă scădere”.

Mai mult, jurnalistul dă detalii și cu privire la situația din Marea Britanie - unde, surpriză: ”în acest moment, ATENTIE!, se moare de 10 ori mai mult din cauza de pneumonie și gripă clasică decât de COVID!!!!!!!!!”.

”Acolo într-adevăr au crescut infectările dar în același timp decesele și internările sunt la cel mai scăzut nivel de la începerea PANDEMIEI, ceea ce sugerează că virusul e din ce în ce mai slab!”, scrie jurnalistul.

Întrebare logică: ”oare oficialii noștri au habar de aceste lucruri? Sau sunt capabili doar de explicații  "științifice" de tip Emilian Imbri , autorul halucinantei ziceri: "Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum"!”.

Iată mai jos graficele – primul, cu dovada că ”în Germania scad infectările, nu cresc”, iar în al doilea graficul din The Telegraph ”care anunță ca acum morții de gripă și pneumonie sunt de 10 ori mai mulți decât cei decedați de COVID”.

”Pentru OFICIALII de la noi, atașez și link către articol, în speranța că vor citi și vor înțelege câte ceva!”, încheie Răzvan Dumitrescu.

Noi însă mai adăugăm un aspect constatat: introducere spaimei, a stării de amenințare, este politica ”strategică” de câțiva ani, de când România a devenit ceea ce mult huliții „conspiraționiști” numesc ”colonie”.

21
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...
Caniculă

Știrea nopții: încep 2 zile cumplite, avertizează meteorologii

91
România va fi azi și mâine sub coduri de vremea rea – vor fi fenomene meteo extreme și temperaturi record.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. O veste teribilă pentru români, mai ales pentru cardiaci, dar și cei care suferă de alte afecțiuni: până sâmbătă vor fi temperaturi mari, chiar record pentru această perioadă și fenomene meteo extreme.

Caniculă
© Sputnik / Владимир Астапкович

Anunțul a fost făcut chiar de directorul ANM, Elena Mateescu, la ”Sinteza Zilei”. Șefa meteorologilor anunță că, potrivit ultimelor actualizări, au fost emise 48 de avertizări meteo nowcasting - 13 de cod roşu şi 15 de cod portocaliu.

Mateescu a anunțat că vor fi ”temperaturi foarte ridicate pentru cele șapte județe din partea de vest care se află sub cod roșu”, în timp ce alte 11 județe din vestul țării se află sub cod portocaliu tot, în timp ce pentru restul țării avem cod galben.

”În partea de vest de cod roșu discutăm de temperaturi mai ales în Banat și Crișana posibil 39, 40 și posibil 41 de grade Celsius izolat, în nord-vest în Maramureș 35-38 de grade Celsius”, a anunțat Mateescu.

În zonele cu cod portocaliu se vor înregistra 37-38 de grade, iar cele cu cod galben vor fi 35-36 de grade Celsius. În Capitală vor fi de asemenea 35-36 de grade Celsius.

Tot în această perioadă vor fi ”fenomene asociate”, mai ales în zonele de deal și de munte – furtuni și vijelii.

Evident, se recomandă deplasări cât mai puține în timpul zilei, consumul de lichide, fructe și legume.

91
Tagurile:
Meteo, România

Загрузка...