UEFA Euro 2020

UEFA Festival la EURO 2020: covrigi și sarmale, recomandate în București

77
(reînnoit 11:20 11.06.2021)
Microbiștii care vor fi prezenți în București pentru cele patru meciuri din Campionatul European primesc, din partea site-ului uefa.com, recomandări cu privire la locuri de vizitat și la lucruri care trebuie făcute pe toată perioada șederii în România.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Bucureștiul va fi unul din cele 11 orașe care vor găzdui meciuri în cadrul Euro 2021, alături de Amsterdam, Baku, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Sevilia.

Site-ul UEFA a alcătuit, pentru fiecare din aceste orașe, o listă de lucruri care trebuie făcute în timpul șederii.

”Indiferent dacă eşti un suporter localnic sau în vizită, fie că este primul EURO la care participi sau ai pierdut şirul, UEFA Festival oferă ceva pentru fiecare”, notează uefa.com, potrivit stiripesurse.ro.

Activitățile despre care se face vorbire nu necesită bilete de acces.

Reprezentanții UEFA recomandă microbiștilor să învețe ceva din limba română, subliniind că vorbitorilor de limbi latine – italiană, franceză și spaniolă – le-ar fi mai ușor să înțeleagă.

De asemenea, a fost întocmit un foarte scurt ghid de conversație ce cuprinde câteva cuvinte și expresii traduse din engleză. Este vorba despre ”bună”, ”noroc”, ”vă rog”, ”mulțumesc”, ”o bere, vă rog” și ”București, te iubesc” – cu toate că, în limba engleză, propoziția este ”I love Bucharest”.

Se consideră că românii iubesc mult produsele de patiserie, așa că asemenea magazine se găsesc foarte ușor.

Oficialii UEFA îndeamnă vizitatorii Bucureștiului să se delecteze cu nite covrigi sau cu o dobrogeană, măcar o dată pe zi.

Футбольный мяч
© Sputnik / Александр Вильф

De asemenea, este recomandată şi închirierea unei biciclete, pentru a explora oraşul, cu menţiunea de a fi evitate străzile principale.

Arcul de Triumf, replică a celebrului monument din Paris, este un punct ce ar putea interesa vizitatorii, la fel şi Palatul Parlamentului.

Oficialii UEFA remarcă faptul că pe zidurile din oraş se găsesc desene murale cool, aici fiind menţionată strada Arthur Verona - între timp, a fost demolată clădirea pe care era anual prezentat un desen de mari dimensiuni.

Referitor la gastronomie, sarmalele, descrise ca fiind niște rulouri de varză cu carne de porc sunt recomandate, însoțite de mămăligă.

Nici locurile în care microbiștii își pot face poze pentru Instagram nu sunt uitate. În acest sens, se recomandă Cărtureşti Carusel, Grădina Botanică şi Calea Victoriei, cu arhitectură diversă.

O ieșire din București este recomandată. În acest sens, poate fi întreprinsă o călătorie de o zi la „Castelul lui Dracula”, la Bran. Mulţi operatori de turism organizează astfel de călătorii, iar site-ul spune că raportul calitate - preţ este foarte bun.

La București se vor desfășura următoarele meciuri pe Arena Națională, în cadrul EURO 2020:

  • Duminică, 13 iunie 2021 - Group C: Austria vs North Macedonia (19:00, ora locală)
  • Joi, 17 iunie 2021 - Group C: Ukraine vs North Macedonia (16:00, ora locală)
  • Luni, 21 iunie 2021 - Group C: Ukraine vs Austria (19:00, ora locală)
  • Luni, 28 iunie 2021 - R16: 1F vs 3A/B/C (22:00, ora locală)
77
Tagurile:
București, EURO 2020, UEFA
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu anunță o veste proastă pentru Educație și o rușine pentru Iohannis

322
(reînnoit 09:28 24.06.2021)
Ministrul Sorin Câmpeanu dă o veste tristă pentru România. Din principalul proiect al lui Iohannis se alege praful – iar asta afectează sistemul de Învățământ.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț care trimite proiectul prezidențial ”România educată” la lada de gunoi.

”Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută”, a declarat aseară, ministrul Educației la TVR.

Conform datelor oficiale prezentat de Sorin Cîmpeanu anul trecut procentul a fost de 83%, în ciuda pandemiei.

Ministrul a dat cifre: anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă, cărora li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare.

”Interesul este scăzut”, spune Cîmpeanu, arătând că, raportat la totalul promoției curente  procentul este de 77%. ”Mic! Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”.

Și, atenție, ministrul a atras atenția că anul trecut numărul elevilor înscriși la Bacalaureat a fost mai mare și în valoare absolută! De asemenea, numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare în 2000: peste 31000, față numai 19520 în 2021.

Deci, o scădere dramatică a interesului pentru Educație – care nu poate fi pus decât pe seama unui sistem care nu acordă atenția cuvenită acestui domeniu care influențează major viitorul României.

Dar, așa cum spuneam și în alte dăți, mentalitatea de colonie impusă „strategic” înseamnă educație și cultură minimă și consum mult. Ceea ce vedem că se petrece… pas cu pas.

Să nu uităm că ieri, în paralel cu bătălia pentru ”educația sexuală”, progresiștii din Parlamentul României au mai depus o lege pentru desființarea Academiei Oamenilor de Știință.

”România educată” a lui Iohannis are nevoie de sex, nu de școală, știință sau religie.

322
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu: ”Indivizi în funcții cheie urmăresc bage spaima în populație”

963
(reînnoit 06:57 24.06.2021)
Există un interes în spatele înspăimântării populației? Realizatorul TV pune pe masă dovezi care anulează declarațiile unor autorități care par să dorească o stare de spaimă.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Apreciatul jurnalist și realizator TV Răzvan Dumitrescu publică două grafice și un text al unei prestigioase publicații din care rezultă clar că încercarea de înspăimântare a românilor nu are o baza reală – ci intenții dubioase.

”Mi-e din ce în ce mai clar că există indivizi în funcții cheie care urmăresc să bage spaima în populație”, scrie Dumitrescu, arătând cazul concret: ”Povestea cu "tulpina" DELTA care ar face ravagii în Marea Britanie și care , implacabil, va poposi și pe la noi prin toamnă, aducând-ne al patrulea val!”

Experimentatul realizator își mărturisește uimire: ”Când îi auzi îți vine să-i crezi, atât de serios vorbesc ei, oficialii”.

Dar, dacă te apuci să verifici ce spun ”și să vezi cum e prin locurile pe care ei le dau drept exemplu, te iei cu mâinile de cap!”.

”Nu cu mult timp în urmă, doamna ministru de la Sănătate ne anunța că e îngrijorată din cauza DELTA și ne spunea că au crescut infectările în Anglia și Germania”, scrie Dumitrescu, punând imediat cărțile pe masă: ”Atașez mai jos graficul cu situația din Germania din care rezultă clar că acolo infectările sunt în continuă scădere”.

Mai mult, jurnalistul dă detalii și cu privire la situația din Marea Britanie - unde, surpriză: ”în acest moment, ATENTIE!, se moare de 10 ori mai mult din cauza de pneumonie și gripă clasică decât de COVID!!!!!!!!!”.

”Acolo într-adevăr au crescut infectările dar în același timp decesele și internările sunt la cel mai scăzut nivel de la începerea PANDEMIEI, ceea ce sugerează că virusul e din ce în ce mai slab!”, scrie jurnalistul.

Întrebare logică: ”oare oficialii noștri au habar de aceste lucruri? Sau sunt capabili doar de explicații  "științifice" de tip Emilian Imbri , autorul halucinantei ziceri: "Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum"!”.

Iată mai jos graficele – primul, cu dovada că ”în Germania scad infectările, nu cresc”, iar în al doilea graficul din The Telegraph ”care anunță ca acum morții de gripă și pneumonie sunt de 10 ori mai mulți decât cei decedați de COVID”.

”Pentru OFICIALII de la noi, atașez și link către articol, în speranța că vor citi și vor înțelege câte ceva!”, încheie Răzvan Dumitrescu.

Noi însă mai adăugăm un aspect constatat: introducere spaimei, a stării de amenințare, este politica ”strategică” de câțiva ani, de când România a devenit ceea ce mult huliții „conspiraționiști” numesc ”colonie”.

963
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare