Poliţia de Frontieră Română

Problemă gravă la granița României cu Ucraina - ”Un caz delicat”

1386
(reînnoit 10:41 03.06.2021)
”Un caz delicat”, care pune pe jar autoritățile și dă de lucru de azi noapte mai multor echipe de patrulare

BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. O patrulă formată din doi poliţişti de frontieră de la Vişeu, de la granița cu Ucraina, a dispărut în Munții Maramureșului. Cei doi polițiști sunt dispăruți și au fost căutați toată noaptea.

Polițiștii români ar fi trebuit să se prezinte la post după o patrulare în Munţii Maramureşului.

Polițiștii sunt căutați de personalul structurilor MAI din judeţ, de Salvamont şi autorităţile locale, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

”În data de 31.05.2021, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Vişeu de Sus, care executa misiuni specifice de supraveghere a frontierei într-o zonă montană greu accesibilă (zona Borşa), nu s-a întors din misiune la ora stabilită şi nu a putut fi contactată prin mijloacele de comunicaţii aflate în dotare”, se arată în comunicat.

ITPF arată că, în momentul de faţă, ”structurile poliţiei de frontieră din zonă, împreună cu toate forţele de sprijin din cadrul structurilor MAI, autorităţilor locale şi de cooperare pe plan local, sunt angrenate în acţiunea de găsire a celor doi poliţişti de frontieră”.

Și directorul Serviciului Public Salvamont Maramureş, Dan Benga, a transmis că e vorba de ”Un caz care se anunţă delicat...” și a dat detalii.

”Doi poliţişti de la Poliţia de Frontieră Vişeu care trebuiau să iasă din serviciu în jurul orelor 17,00 şi trebuiau să predea schimbul colegilor nu au mai ajuns la punctul de întâlnire”, spune salvamontistul, prevăzând că ”Zona lor de patrulare este cu acces foarte dificil şi aproape de graniţa cu Ucraina”.

Benga a plecat azi noapte spre Vişeu cu 14 salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureş, transmite AGERPRES.

1386
Tagurile:
Ucraina, România, Graniță
Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea, avertisment european: un nou val va lovi România mai GRAV decât COVID-19!

58
(reînnoit 18:21 23.06.2021)
Va fi un adevărat TSNUNAMI! Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: este cel mai grav avertisment al Comitetul European pentru Risc Sistemic.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cunoscutul avocat și profesor de drept Gheorghe Piperea transmite o alertă: Comitetul European pentru Risc Sistemic și BCE ”au emis public avertizare de „tsunami” de insolvențe, ca urmare a sistării ajutoarelor de stat din pandemie - care au depășit, în UE, 1,7 trilioane de euro.  

Ca atare, Piperea scrie că e cazul ca autoritățile să fie mai îngrijorate de acest val decât de ”valul IV epidemiologic” care va fi ”cel mai probabil evitat, dar nu și valul cauzat de seismele economice în serie asociate fiecărei stări de lockdown/confinement care s-au succedat în ultimele 16 luni”.

De aceea, ”Valul IV va fi un val de insolvențe”, arată profesorul Piperea, care anunță că, sub acest titlu, pe 1 și 2 iulie, la Brașov, se va organiza o dezbatere serioasă pe acest subiect, ”împreună cu specialiști în domeniu, în cadrul unei conferinței care se va transmite LIVE în rețelele de socializare”.

Întâlnirea este organizată de Institutul Române de Drept Comercial.

”Ne adresăm tuturor categoriilor de profesioniști ai dreptului comercial și ai procedurilor de insolvență (avocați, juriști de afaceri, practicieni în insolvență, executori judecătorești, notari, magistrați), economiștilor, evaluatorilor, contabililor, instituțiilor de credit, instituțiilor bugetare, furnizorilor de utilități, reprezentanților salariaților, experților în politici publice”, scrie Piperea, arătând că speakerii vor fi lideri din domeniul academic, administrativ sau de business, precum și avocați și practicieni în insolvență.

De asemenea, vor fi prezenți Paul Anghel, director general al ANPC, și Dana Munteanu, director al direcției Insolvență persoane fizice, din cadrul ANPC, care susține prezentări pe tema ”importanței restructurării datoriilor pentru persoanele fizice supra-îndatorate”.

Sperăm ca și alte figuri din schema Executivului și a Legislativului să ia în seamă acest avertisment, dar și opiniile specialiștilor de la această importantă conferință, care ar putea preveni dificultățile prin care va trece mediul economic românesc.

Îngrijorător este faptul că, la nivelul Guvernului sau Parlamentului acest subiect nu este abordat, în ciuda semnalului de alarmă european.

În schimb, Banca Centrală a Franței a avertizat că ”urmează o perioadă riscantă din punctul de vedere al supra-îndatorării și chiar al ruinei consumatorilor, consecutive sistării ajutoarelor de stat și facilităților financiar-bancare aferente pandemiei”, arată specialiștii de la RomInsolv.

”Legislația insolvenței trebuie revăzută și împrospătată, date fiind, în special, provocările și riscurile antrenate de pandemie”, consideră specialiștii în domeniu.

Oare Guvernul și Parlamentul României aud?...

58
Tagurile:
Gheorghe Piperea

Загрузка...
Caniculă

Cum ne protejăm de caniculă

21
(reînnoit 16:19 23.06.2021)
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență a elaborat și publicat un Ghid de caniculă unde se găsesc sfaturile necesare pentru protecția împotriva acesteia

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Potrivit ghidului de caniculă lansat de Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență, o modalitate simplă de a afla indicele radiației UV este următoarea: dacă umbra noastră este mai mică față de înălțimea propriei persoane, atunci nivelul indicelui UV este mare și radiațiile pot deveni periculoase pentru organism în cazul expunerii prelungite.

Pregătirea pentru caniculă presupune, înainte ca fenomenul să aibă loc, ca oamenii să verifice funcţionarea corectă a sistemului de aer condiţionat, să izoleze ferestrele, să monteze temporar, între ferestre şi perdele, un sistem de reflectare a căldurii (exemplu: folie de aluminiu) și să acopere ferestrele în care bate soarele dimineaţa sau după amiaza cu draperii, jaluzele, obloane pentru că acestea pot reduce căldura în casă cu până la 80%.

Apoi, pe perioada efectivă a caniculei, se dau următoarele sfaturi:

”Rămâi în casă şi limitează expunerea la soare.

Petrece cea mai mare parte a zilelor călduroase în clădiri publice precum biblioteci, şcoli, teatre, centre comerciale, etc.

Mâncă regulat, echilibrat şi uşor.

Evită utilizarea sării.

Bea multă apă. Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.

Limitează consumul de băuturi alcoolice.

Poartă haine uşoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cat mai mult pielea.

Protejează-ți faţa şi capul purtând o pălărie cu boruri largi.

Protejează-ți ochii purtând ochelari de soare cu lentile colorate din categoria 3 (filtre optice marcate UV 400 de culoare gri, maro sau verde), sau prin intermediul unor ochelari de vedere prevăzuți cu lentile fotocromatice.

Nu lăsa niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.

Evită muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.

Utilizează un sistem de contact permanent cu o altă persoană şi ia pauze frecvente”.

De asemenea, Ghidul avertizează și asupra unor posibile efecte după caniculă, arătând că aceasta, asociată cu seceta (lipsa de precipitaţii) poate afecta regiuni foarte mari şi un număr ridicat de oameni și că se creează condiţii pentru manifestarea altor pericole precum incendii, viituri şi alunecări de teren.

O altă parte importantă a ghidului este cea în care sunt prezentate

câteva dintre afecțiunile care pot fi provocate de caniculă, simptomele lor şi cum poate fi acordat primul ajutor:

ARSURI – simptome:

Înroşirea pielii şi dureri, posibil băşici, febră, durere de cap.

PRIM AJUTOR

Fă un duş, folosind săpun pentru curăţarea porilor. Folosește îmbrăcăminte uscată, curată şi consultă un medic.

CRAMPE

Simptome

Spasme dureroase, de obicei în muşchii de la picioare şi cei abdominali;

Transpiraţie greoaie

PRIM AJUTOR

Du victima într-o încăpere răcoroasă.

Masează-i uşor muşchii afectaţi pentru a dispărea spasmele.

Da-i să bea câte o jumătate de pahar de apă rece la fiecare 15 minute (fără cafeină sau alcool).

Întrerupe administrarea lichidelor dacă victima are stare de vomă.

EPUIZARE

Simptome

Transpiraţie greoaie dar pielea poate rămâne rece, palidă sau roşiatică.

Puls slab. Este posibil ca temperatura corpului să fie normală, dar să înceapă să crească.

Sunt posibile stări de leşin, ameţeală, vomă, oboseală sau dureri de cap.

PRIM AJUTOR

Aşezează victima culcată într-un spaţiu răcoros.

Scoate-i hainele.

Pune-i haine răcoroase şi umede.

Du victima într-un spaţiu cu aer condiţionat.

Dacă victima este conştientă dă-i să bea apă. Asigură-te că o bea în înghiţituri mici.

Da-i să bea câte o jumătate de pahar cu apă rece la fiecare 15 minute.

Întrerupe administrarea lichidelor dacă victima are stare de vomă.

Dacă victima începe să vomite solicită imediat ajutor medical.

ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (SITUAŢIE MEDICALĂ DE URGENŢĂ SEVERĂ)

Simptome

Temperatura corpului foarte mare;

Piele, fierbinte, roşie şi uscată;

Puls rapid şi slab;

Respiraţie rapidă. Posibil, în stare de inconştienţă

PRIM AJUTOR

Întârzierea poate fi fatală.

Mută victima într-un spaţiu răcoros.

Scoate-i hainele.

Introdu-o într-o cadă cu apă rece sau udă-i corpul cu cârpe reci.

Urmărește dacă sunt probleme de respiraţia.

Folosește aerul condiţionat.

Prudenţă maximă.

Ghidul de caniculă se poate dovedi foarte util în perioada următoare când sunt așteptate valuri de căldură, iar recomandările sale trebuie luate în serios pentru a evita consecințele nedorite ale caniculei.

21
Tagurile:
Caniculă

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

0
(reînnoit 18:39 23.06.2021)
Care este rezultatul primei întâlniri a președinților Joe Biden și Vladimir Putin la Geneva, în contextul unor relaţii tensionate dintre Rusia și Statele Unite? Ce comentează Claude Blanchemaison, fost ambasador al Franței în Rusia.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Vladimir Putin și Joe Biden s-au întâlnit pentru prima dată față în față în calitate de președinți pe 16 iunie la Geneva. Summitul a avut loc la invitaţia lui Biden.

Vladimir Putin
© Sputnik / Сергей Ильин

Cu o zi înainte de întâlnire, Biden a înghețat 100 de milioane de dolari ca ajutor militar acordat Ucrainei, potrivit Politico.

Dar ce ar putea cere Biden de la Rusia în schimb? Sprijinul pentru relațiile cu China, considerat inamicul numărul unu al Americii, dar un aliat al Moscovei? Sau poate - așa cum a sugerat însuși Biden la summitul G7 - ajutorul Rusiei în stabilizarea și reconstruirea Siriei după haosul în care a aruncat-o fostul președinte Barack Obama, când vicepreședinte era Biden?

Între timp, cei anti-Rusia au fost indispuşi de desfășurarea acestei întâlniri, considerând că a fost prea favorabilă lui Putin. Alexander Vindman, directorul pentru Afacerilor Europene și Ruse la Consiliul Naţional de Securitate în administraţia lui Donald Trump, a spus într-un articol că „Putin câștigă întotdeauna”.

Claude Blanchemaison, fost ambasador al Franței în Rusia, într-un interviu pentru Le Désordre mondial, a afirmat că cel mai important aspect al acestei întâlniri a fost recunoașterea faptului că cele două puteri mondiale sunt responsabile pentru asigurarea stabilităţii strategice a lumii.

„Ei dețin 90% din focoasele nucleare și rachetele intercontinentale. Prin urmare, un războiu nuclear între [cele două puteri] este imposibil. Ceea ce a prevalat este o judecată realistă: în acest moment, Rusia este partenerul strategic al Statelor Unite și există un fel de coresponsabilitate pentru stabilitatea globală”, este de părere Blanchemaison.

De asemenea, subiectul referitor la Ucraina a fost printre temele abordate în cadrul întâlnirii dintre cei doi președinți. Apartenența acesteia la NATO este considerată de Moscova drept o „linie roșie”, așa cum a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Unii membri ai cercurilor americane de securitate au spus de mai multe ori că Ucraina ar trebui să adere la NATO. Cred că Joe Biden a înțeles foarte clar mesajul președintelui rus: nu se pune problema de aceasta, ar fi un casus belli, ar cauza un conflict armat major. Același lucru este valabil și pentru Georgia”, a comentat Claude Blanchemaison.

De asemenea, fostul diplomat a apreciat profesionalismul cu care s-a desfășurat întrunirea.

„Cred că, de ambele părți, a fost organizat un summit profesionist, bine pregătit. Cei doi președinți s-au comportat ca niște diplomați profesioniști. S-au făcut progrese în ceea ce privește controlul dezarmării și în dosarul referitor la atacuri cibernetice”, a mai spus fostul ambasador.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin