Panglică ”Poliția locală”

Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad

84
Cazul de la Arad, în care cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan și-a pierdut viața după ce autoturismul în care se afla a explodat continuă să țină în priză nu doar opinia publică, dar și autoritățile, care investighează situația.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. România este în stare de alertă, după ce ieri, 29 mai 2021, la Arad, cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan i-a pierdut viața după ce mașina în care se afla a explodat.

Evident, supozițiile au început să apară, multe persoane încercând să găsească o explicație pentru situația apărută care îngrijorează opinia publică.

Autoritățile investighează cazul. Ieri, 29 mai 2021, reprezentanții Serviciului Român de Informații au anunțat că participă la ancheta desfășurată de Poliția Română și, împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică.
La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. ”Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură”, a spus Orban.

Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei, iar cercetările vizează infracțiunea de omor.

”În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021”, a transmis Parchetul General.

Motivul pentru care Parchetul General a preluat cauza e reprezentat de faptul  că această cauză este una complexă, dată de gravitatea faptelor și că aspectele investigate sunt extrem de grave.

De asemenea, preluarea cauzei de către Parchetul General a avut în vedere, de asemenea, soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiției.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin, a mai transmis Parchetul General.

La rândul lor, polițiștii au anunțat că există un cerc de suspecți și că vor începe audierile.

84
Ноутбук

Ce VIDEO priveau pe Internet angajații unei primării - primarul le-a tăiat plăcerea

43
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care au fost puși în situația să nu mai poată privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

43
Tagurile:
Internet, Primărie, video

Загрузка...
Pâine

Pâinea, carnea și uleiul, mai scumpe: care este cauza

45
Vremea rea ar putea face ca prețul pâinii, al cărnii și al uleiului să crească. Și aceasta pentru că ploile au pus la pământ grâul, orzul și rapița, care riscă acum să putrezească. Ce spun fermierii.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Ploile și vijeliile care au pus stăpânire pe România în ultimele zile au făcut ca recoltele de grâu, orz și rapiță să aibă de suferit.

Mai exact, culturi din acestea au fost efectiv puse la pământ, iar acum riscă să putrezească.

Recoltarea va fi făcută mai târziu și mai greu. Asta înseamnă că și producția va fi mai mică, fapt care va duce, inevitabil, la creșterea prețurilor.

Un fermier din județul Ilfov, Claudiu Davițoiu, spune că recolta i-a fost grav afectată de vremea rea care s-a abătut asupra României în ultima perioadă.

El se întreabă când și cum va face recoltarea, în condițiile în care culturile sunt aproape lipite de pământ.

”Consecințele pentru populație nu vor fi din cauza orzului nostru, ci vor fi din cauza scumpirilor care se fac de obicei la toate produsele, la motorină, la energie... Pentru noi va fi greu să ne asigurăm furajele pentru hrana animalelor. Sperăm, că totuși a plouat, că avem culturile celelalte frumoase și poate nu vom mai avea parte de asemenea fenomene”, spune fermierul.

Acesta estimează, totuși, că în 2021 va fi destul de bine, însă, chiar dacă va fi bine în agricultură, prețurile vor fi mici pentru fermieri, nu vor avea cine știe ce avantaje. Problema este că la raft toate mărfurile se vor scumpi, din cauza energiei, a motorinei, a imputurilor pe care le asigură pentru agricultură, care s-au scumpit.

Vreme rea în continuare

Reamintim că mai multe județe s-au aflat, în ultimele zile, sub incidența codului portocaliu de ploi și vijelii. Este vorba despre Constanța, Teleorman și Ilfov.

Roni
© Sputnik / Miroslav Rotari

Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru orele următoare.

Începând de astăzi și până miercuri este anunțată vreme instabilă.

Pe parcursul zilei de luni - 14 iunie - vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Marți și miercuri - 15 și 16 iunie, în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici, informează meteoromania.ro.
     

45
Tagurile:
Ulei, preț, Pâine
Tematic
Vești rele pentru români: ne vom confrunta cu noi scumpiri!
Mai degrabă un deserviciu: De ce Rusiei nu-i este convenabil petrolul prea scump
Franţa: modificări în restricţii? „Am putea plăti scump orice formă de relaxare”
Carnea de pui se scumpește din cauza gripei aviare
Veste proastă pentru români: se scumpește carnea de porc
Români, pregătiți-vă: vin scumpirile!

Загрузка...
Moțiune de cenzură în Parlament a PSD contra lui Cristian Ghinea

Kovesi a devenit sperietoarea cu care Ghinea amenință opoziția