Arhiva personala Andrian Fabian

Ruskie Motoțiclistî International România: prietenie, credință, cooperare

1490
Coordonatorul Ruskie Motoțiclistî International din România, Andrian Fabian, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sputnik, despre cum a luat naștere această organizație în România, dar și despre obiectivele și acțiunile derulate de aceasta.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Cine sunt Ruskie Motoțiclistî  International din România și ce obiective are această organizație? Iată numai una din întrebările la care a răspuns, într-un interviu acordat în exclusivitatea Agenției de Presă Sputnik, chiar coordonatorul național Ruskie Motoțiclistî  International din România.

Domnule Fabian Andrian, sunteți liderul Ruskie Motoțiclistî , din Gura Humorului. Pentru cei care nu știu prea multe, haideți să vorbim puțin despre începuturile acestei organizații din România. Când a luat naștere, cum a apărut ideea?

Mă numesc Andrian Fabian și sunt coordonatorul național al Ruskie Motoțiclistî International din România, nu numai din Gura Humorului. Într-adevăr, în lumea moto, unde este filiala de început într-o țară se cheamă că e cumva chapterul mamă. De aici a început totul dar, repet, sunt coordonatorul național al Ruskie Motoțiclistî International  din România.

Ruskie Motoțiclistî International este o asociație a iubitorilor de motociclete care face parte din marea familie ”Lupii Nopții”.

Ruskie Motoțiclistî International are membri și filiale în Statele Unite, Canada, Africa de Sud și Europa, bineînțeles. Noi, ca și organizație internațională am luat ființă acum 3 ani. Ideea noastră a fost să formăm o organizație internațională. Suntem motocicliști care credem în religia creștin ortodoxă, credem în prietenia sinceră dintre oameni și națiuni chiar dacă, în momentul actual, aceste deziderate par utopice. Am vrut să adunăm în jurul nostru oameni, motocicliști care cred în aceleași valori.

În viziunea noastră, familia și religia sunt lucrurile în jurul cărora gravitează existența noastră.

Câți membri aveți la momentul de față (în România – nota Georgiana Arsene)?

Nu pot să vă spun cu exactitate numărul de membri pentru că în lumea moto acest lucru este interzis, dar pot să vă spun că în România suntem oameni muncitori, suntem oameni cu familii, avem membri din toate mediile începând de la mediul de afaceri, continuând cu medicina, avem doctori în organizație și, bineînțeles, sunt și veterani, pensionari. Avem din toate mediile. Important este că suntem oameni de calitate, oameni fără probleme cu legea, în sensul că noi niciodată noi nu avem în organizație oameni care au fost condamnați sau oameni care au probleme cu legea. Suntem oameni absolut curați și, zic eu, respectați în comunitățile în care locuim.

Avem o meserie pe care o practicăm. De aici, practic, ne susținem pasiunea.

Care este scopul organizației pe care o conduceți? Am înțeles, dintr-un interviu pe care l-ați acordat, în 2018, că militați pentru o apropiere a celor două țări, România și Rusia?

Proiectul nostru comun este acela de a contribui la crearea unor punți de legătură și cooperare între toți motocicliștii care împărtășesc aceleași valori cu noi, indiferent de locul unde s-au născut sau indiferent de continentul pe care locuiesc. Suntem pe aproape toate continentele. Mă refer la noi, Ruskie Motoțiclistî  International. Din această idee, noi, Ruskie Motoțiclistî  International, împreună cu ”Lupii Nopții”, frații noștri mai mari, organizăm multe evenimente, acțiuni internaționale menite să ajute la consolidarea relațiilor și comunicării atât între motocicliști, a oamenilor, în general, cât și relațiilor interstatale.

Mi-ați anticipat întrebarea. Voiam să vă rog să ne vorbiți despre acțiunile pe care le desfășoară Ruskie Motoțiclistî International.

Noi, în România, avem ca proiect și obiectiv crearea și deschiderea canalelor de colaborare între motocicliștii români și cei din Federația Rusă, în mod special. Dorința noastră de a arăta și celorlalți motocicliști și oamenilor, în general, în special celor suspicioși, că oamenii, indiferent de naționalitate și opinii politice pot avea un dialog deschis și prietenesc, iar în jurul unui foc de tabără se pot lega prietenii pe viață. Noi, împreună cu ”Night Wolves”, cu frații noștri, avem foarte multe acțiuni internaționale, cum ar fi Drumul Victoriei. Are ca temă istorică eliberarea de fascism a Europei. Este un marș pe motociclete care se desfășoară în luna mai, din Moscova la Berlin. Se străbate distanța dintre cele două orașe.

Coloana noastră, care pornește de la Moscova ajunge la Berlin pe data de 9 mai.

Alt eveniment special pe care frații noștri de la ”Lupii Nopții” îl organizează este Bike Show-ul din Crimeea. După părerea mea, este cel mai frumos și mai spectaculos show moto de pe planeta asta, atât prin prisma organizării, a participanților, cât și cea oferită de climă, arhitectură și artă culinară specifică zonei. Recomand cu tărie tuturor motocicliștilor – și nu numai motocicliștilor – tuturor oamenilor, în general, participarea la acest eveniment de excepție.

Chiar și numai pentru a-l privi…

Sigur că da! La show-ul moto din Crimeea, de foarte multe ori – show-ul se ține în luna august a fiecărui an. Anul acesta, se ține în prima jumătate a lunii, în jurul datei de 8 august. Vin până la un milion de oameni, vizitatori de pe toată planeta, americani, canadieni, neozeelandezi… De peste tot vin pentru că este un lucru absolut fantastic.

În ediția de mâine, Sputnik va prezenta a doua parte a interviului cu Andrian Fabian, prilej cu care veți afla o serie de lucruri nespuse în România, despre oameni frumoși și implicați, despre prietenie și despre o lume – a motocliștilor – prea puțin cunoscută publicului larg.

1490
Тема:
Relațiile româno-ruse (304)
Furtună

Avertizare meteo: schimbare radicală a vremii Cod portocaliu

30
După o perioadă cu temperaturi extrem de ridicate, vremea se schimbă radical. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod portocaliu de vijelii, ploi torenţiale şi grindină pentru 32 de judeţe.

BUCUREŞTI, 25 iun – Sputnik. Potrivit ANM, de vineri, ora 14:00, până sâmbătă, ora 6:00, este valabilă o avertizare de Cod portocaliu de precipitaţii, vijelie puternică şi grindină pentru 32 de judeţe. De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru toată ţara, valabilă de vineri, ora 12:00, până sâmbătă, ora 23:00.

Astfel, atenţionarea de Cod portocaliu este valabilă în Maramureş, Transilvania, Oltenia, Banat, Crişana, vestul şi nordul Munteniei şi al Moldovei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii şi mari dimensiuni. Aversele vor fi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 35-50 l/mp şi izolat, îndeosebi în vest, centru şi la munte, 70 l/mp.

Avertizare meteo ANM
Avertizare meteo ANM

Mai exact, judeţele vizate sunt: Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin.

De asemenea, vineri, ora 12:00, până sâmbătă, ora 23:00, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va extinde astfel că în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20-40 l/mp.

Rămâne valabilă şi atenţionarea de Cod galben de căldură şi disconfort termic pe parcursul zilei de vineri, pentru toată ţara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local va fi caniculă.

Avertizarea de Cod portocaliu de disconfort termic se menţine în Oltenia, Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, unde va fi în continuare caniculă, iar temperaturile vor ajunge frecvent la 35-38 de grade.

Recomandări către populaţie din partea IGSU

În ceea ce priveşte avertizarea de Cod portocaliu de ploi torenţiale, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii sunt sfătuiţi să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În caz de vânt puternic, oamenilor li se recomandă să rămână adăpostiţi în spații închise și să evite deplasarea în zone cu copaci, cu panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

IGSU menţionează, pe pagina de Facebook, că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi accesate pe portalul „FII PREGĂTIT” sau prin aplicația DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

30
Tagurile:
ANM, Avertizare, Prognoza meteo, Meteo
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...
AstraZeneca

Anunț oficial: zeci de mii de vaccinuri AstraZeneca vor fi distruse în România

32
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că zeci de mii de vaccinuri AstraZeneca, care se apropie de expirare, vor fi distruse

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România va distruge 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca, al căror termen de expirare este 30 iunie.

Dar aceasta nu este singura decizie surprinzătoare, ea asociindu-se cu închiderea unui mare număr de centre de vaccinare după ce interesul populației pentru vaccinare a scăzut dramatic.

„Pe 30 iunie expiră 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Probabil nu le vom putea folosi. Vor intra pe procedura de distrugere”, a declarat într-o conferință de presă medicul Valeriu Gheorghiță.

La sfârșitul săptămânii trecute, tot Valeriu Gheorghiță spunea că statul român va încerca să redistribuie sau să vândă aceste doze de vaccin care se apropie de expirare, adăugând că aceste doze trebuie să fie redistribuite fie la nivel european, fie să intre în mecanismul de revânzare sau de donație.

„Este etic și este firesc să beneficieze de vaccinuri cei care își doresc să se vaccineze, care au nevoie de ele și sunt țări terțe care nu au avut un acces atât de bun, atât de facil la vaccinuri cum a avut România, ca și celelalte țări europene, și tocmai de aceea este important să susținem și celelalte țări, pentru a egaliza accesul la vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Sunt cunoscute în acest sens ”donațiile” făcute către Republica Moldova, ca și încercarea Guvernului de la București de a vinde dozele de AstraZeneca tot în Republica Moldova.

Dar până la urmă România a rămas cu dozele de AstraZeneca nefolosite după ce efectele secundare și incidentele de tip trombotic au transformat AstraZeneca într-un vaccin nedorit de populație.

De altfel, România a cerut furnizorilor să îi trimită în iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, cu 4,5 milioane mai puține decât trebuia să primească conform planificării inițiale. Așadar, deși ar fi trebuit să primească 4 milioane de doze de la Pfizer în luna iunie, România a cerut să îi fie livrate doar 1,9 milioane. De asemenea, de la Moderna vor sosi 128 de mii de doze în loc de 835 de mii, iar de la AstraZeneca vor veni 167 de mii de doze.

De la Johnson&Johnson nu s-a cerut reducerea numărului de doze livrate, întrucât acest vaccin poate fi păstrat pentru 2 ani.

În total, România trebuia să primească în luna iunie 7 103 000 de doze și va primi doar 2 635 000.

O dată cu scăderea dramatică a interesului pentru vaccinare, 45 de centre de vaccinare și-au sistat activitatea, iar în 314 centre programul a fost redus de la 12 ore la 6 sau chiar la 4 ore. „Vom avea centre cu program închis 2-3 zile, pentru ca echipele sa vaccineze în mediul rural”, a precizat Valeriu Gheorghiță pe această temă.

Rata de vaccinare a ajuns la 45 la sută în București. Capitala care este urmată de municipiul Cluj-Napoca, cu o 41,9 la sută. Opt județe au peste 30% din proporția populației vaccinate.

În prezent, sunt active 797 de centre de vaccinare, însă numărul lor se va reduce în perioada următoare, pentru că atenția se va îndrepta către mediul rural.

32
Tagurile:
România, distrus, AstraZeneca, Vaccinuri

Загрузка...