Școală, elev, mască

România, azi: ”Își vad copiii condamnați la moarte de un stat condus de niște criminali!”

1289
(reînnoit 12:07 27.05.2021)
Caz șocant în România care se împăunează la Bruxelles și cumpără arme din SUA! Este un apel disperat lansat de părinții unor copiii bolnavi de cancer, dar tratabili, pentru care statul nu mai asigură medicamentele necesare!

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Cunoscuta activistă pentru democrație, românca din Munchen Monica Krueger, lansează pe multe pagini de socializare un apel disperat, pe care îl preluăm și noi.

”Un strigăt de disperare! Părinți care își vad copiii condamnați la moarte de un stat condus de niște criminali!”, scrie Monica Krueger.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, explică despre ce este vorba: ”Lipsesc din spitalele mari citostatice, lipsește Vesanoid-ul pe hematologie, care se folosește în leucemii și fără de care nu se poate supraviețui”.

”Da, dacă în februarie criza Vesanoid-ului a fost provocată tot de decidenții noștri din fruntea statului prin decompensarea lui, acum au făcut-o și mai lată: Vesanoid NU SE MAI GĂSEȘTE în țară!!!”, scrie Monica Krueger.

Și, da, de la criza din februarie, guvernanții noștri, ocupați cu crize din Ucraina sau Belarus, cu ”amenințările” din Rusia și China, atât au fost în stare să rezolve situația - 2 luni!

Există posibilitatea ca familiile copiilor afectați să cumpere din străinătate? Monica Krueger arată prețurile de pe piața liberă: ”în Austria - 680 euro, în Germania - 580 euro”.  

Ori, în condițiile în care tratamentul necesită consumul a 1-3 flacoane/lună (în funcție de stadiul tratamentului) și durează minim 2 ani, cine își poate permite?!

”Știți cum e să nu-ți poți permite așa ceva pentru copilul tău? V-ați pus vreodată această întrebare?”, întreabă disperată Monica Krueger, răbufnind: ”Avem niște CRIMINALI la conducerea țării, întrucât această boala este acum tratabilă în proporție de peste 85%!”.

Revolta cunoscutei internaute este justificată – pentru că vorbim de o țară în care s-au făcut afaceri uriașe în pandemie, dar și s-au aruncat bani pe aberațiile ”strategice”. Așa că, da, Monica Krueger și părinții copiilor suferinzi au tot dreptul să își strige revolta! În schimb Iohannis, Cîțu, Ioana Mihăilă și ceilalți trebuie să le răspundă de urgență cu fapte și cu responsabilitate!

 

1289
Tagurile:
Criminali, Romania
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Al patrulea val al pandemiei în România: anunțul ministrului Sănătății

168
(reînnoit 11:52 13.06.2021)
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii,  a confirmat pentru Aleph News faptul că va exista un al patrulea val al pandemiei în România, arătându-și speranța ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare.

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină”, a arătat ministrul Sănătății despre situația coronavirusului.

Экспонаты выставки в Ухани, организованной выставочным центром, который был временным госпиталем во время пандемии коронавируса
© Sputnik / Анна Раткогло
Pentru a preîntâmpina al patrulea val, ministrul Sănătății a vorbit de importanța vaccinării, a unui răspuns rapid şi eficient al sistemului sanitar să fie unul și despre importanța pregătirii spitalelor.

Despre tulpina indiană care este în atenția comunității științifice și medicale mondiale, ministrul Sănătății a spus că și România o are:

”Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”, a declarat Mihăilă.

168
Tagurile:
Pandemie, România, coronavirus

Загрузка...
Дождь

Cod portocaliu de furtuni în 2 județe și cod galben în 28 de județe și în București

75
(reînnoit 11:47 13.06.2021)
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu de ploi abundente valabil până la ora 23:00 în judeţele Constanţa şi Tulcea.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că astăzi, în intervalul orar 14:00 - 23:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea şi cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Va ploua abundent şi se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Vânt puternic
© Sputnik / Владимир Трефилов

Totodată, în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi în Municipiul Bucureşti va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului.

Pe tot parcursul zilei de duminică, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei şi local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65...70 km/h în vestul şi sudul Olteniei, iar în Carpaţii Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90...100 km/h.

Local şi temporar, intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

75
Tagurile:
București, Meteo

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale

0
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat care sunt localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale în 27 iunie.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Campania pentru alegeri locale parțiale a început sâmbătă și se va încheia pe data de 26 iunie, la ora 7,00, a anunțat AEP care a transmis detalii legate de desfășurarea acestora.

Conform AEP, pe 27 iunie se desfășoară alegeri locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari sunt:

* Alba - comunele Ciuruleasa și Meteș

* Arad - comuna Zăbrani

* Argeș - comunele Aninoasa și Rociu

* Bacău - comuna Tamași

* Brașov - comuna Șinca Nouă

* Brăila - comuna Viziru

* Caraș-Severin - orașul Bocșa

* Călărași - comunele Cuza Vodă și Frumușani

* Covasna - comuna Ozun

* Dâmbovița - comuna Braniștea

* Dolj - orașul Filiași și comunele Cătane, Sadova, Terpezița și Ostroveni

* Galați - orașul Târgu Bujor

* Gorj - comuna Bumbești-Pițic

* Hunedoara - comunele Burjuc, Romos și Sarmizegetusa

* Ialomița - comunele Gura Ialomiței și Ion Roată

* Ilfov - orașul Bragadiru și comuna Găneasa

* Mehedinți - comuna Obârșia de Câmp

* Olt - comuna Deveselu

* Prahova - comuna Șotrile

* Sălaj - orașul Șimleu Silvaniei

* Suceava - orașul Vicovul de Sus

* Timiș - comuna Voiteg

* Vâlcea - comunele Scundu și Slătioara

De asemenea, se vor organiza alegeri locale parțiale pentru consiliul local în comuna Cojasca din județul Dâmbovița.

0
Tagurile:
alegeri locale

Загрузка...