Dan Chitic

Excusiv: Românul Dan Chitic lansează un curent internațional pentru a trezi lumea!

9372
(reînnoit 21:34 25.05.2021)
O acțiune civică pornită la ideea avocatului Dan Chitic a făcut un pas important pentru a deveni Lege – iar acum va fi transmisă la nivel european, ca o propunere pentru statele afectate de impunerile propriilor guverne.

BUCUREȘTI, 25 mai, Sputnik. O știre foarte interesantă a fost transmisă de avocatul Dan Chitic, cunoscutul apărător al drepturilor românilor și inițiator al primului proiect de ”Lege a Suveranității”.

Numită “Legea suveranității” sau “Legea pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și cetățeanului român”, introduce prin cele 33 de articole mai multe aspecte precum:

-interdicția de a introduce prin Ordonanță de Urgență sau alte acte normative emise de Executiv limitări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului;

- obligativitatea acordului cetățeanului în cazul administrării de tratamentele și dispozitivele medicale – în urma unei prealabile și obligatorii informări făcute pe baza prospectelor oferite de producătorul medicamentelor propuse;

-niciun cetățean nu poate fi discriminat pozitiv sau negativ ca urmare a acceptării sau refuzului unui tratament sau dispozitiv medical;

-Sunt vizate aspecte referitoare al mediile de socializare care funcționează pe teritoriul național, probleme legate de Codul penal, modificări ale pragului electoral;

-o atenție specială este acordată resurselor naturale, mediului, pădurilor, dar și calității produselor vândute pe teritoriul național;

-susținere capitalului autohton și a afacerilor românești;

-excluderea implicării serviciilor secrete în chestiuni legate de politică, alegeri, Justiție, mass media

-instituirea Gărzii Naționale în baza principiului apărării întregului teritoriu național de către întregul popor pe bază de voluntariat – și având chiar un regim al armelor

Întregul proiect îl puteți citi la finalul articolului.

De menționat că, în urma lecturării acestui proiect, l-am întrebat pe Dan Chitic dacă este o idee pe care o va propune la nivel internațional?

”Da, chiar vom transmite proiectul și în alte state europene, în primul rând în Franța și Italia, unde avem parteneri politici”, spune Dan Chitic. ”De altfel, am avut discuții cu prieteni din alte state, unii oameni de Drept, alții activiști civici sau chiar politicieni”.

Dragoș Dumitriu: Deci este o proiect românesc, care poate deveni un prototip la nivel internațional?

Dan Chitic: Aș spune mai curând o idee pentru statalele europene, în care populația a fost supusă unor constrângeri dincolo de Carta Drepturilor Omului, de constituții – de libertățile firești, dar și de convenții internaționale, precum cea de la Oviedo.

Dragoș Dumitriu: Chiar voiam să te întreb – văd extinderi ale prevederilor convenției…

Dan Chitic: Sunt aspecte pe care le-am trăit direct – deci ca atare e cazul unor adaptări, a unor îmbunătățiri.

Dragoș Dumitriu: Ce șanse crezi că are să treacă acest proiect, să devină lege?

Dan Chitic: Rezonanța internațională va ajuta mult aici, în România, unde politicienii – inclusiv prea mulți din Opoziție – nu vor să accepte ideile suveranității. Dar am vești bune în privința sprijinului popular, deci sper să adunăm semnăturile necesare foarte repede.

Dragoș Dumitriu: Am văzut că ai anunțat un pas important: s-a constituit Comitetul de inițiativă pentru Legea Suveranității!

Dan Chitic: Da, e un pas extrem de important: ieri, zeci de persoane, din multe orașe ale țării, au semnat in fata Notarului Public documentul oficial de naștere a Legii Suveranității.

Dragoș Dumitriu: Și am văzut că proiectul este susținut direct de personalități și figuri cunoscute.

Dan Chitic: Sigur că da, voi spune, așa, în fugă (și îi rog să mă ierte pe cei pe care nu îi nominalizez) – Ilie Șerbănescu, Sorin Roșca Stănescu, Iulian Capsali, Aurelian Popa, Bogdan Duca.

Dragoș Dumitriu: Pentru strângerea semnăturilor, pe câți voluntari mizezi?

Dan Chitic: Ieri am împuternicit peste 800 de voluntari sa strângă semnături pentru inițiativa legislativă populară, azi au mai venit peste 100. Deci, ne apropiem de 1000!

Dragoș Dumitriu: Care vor fi următorii pași?

Dan Chitic: Depunerea proiectului de lege la Consiliul Legislativ și publicarea acestuia in Monitorul Oficial, strângerea de semnături, „lobby-ul” parlamentar…

Dragoș Dumitriu: Foarte greu de crezut că acolo vei avea susținere?

Dan Chitic: Mizez pe cei care se declară naționaliști, patrioți – și vreau să-i văd pe cei care se vor opune unei legi a suveranității românilor! În plus, așa cum spuneam, presiunea unor grupuri suveraniste din alte state va fi de mare ajutor.

Dragoș Dumitriu: Deci, ești decis ca România să dea un exemplu lumii!...

Dan Chitic: Sunt deci să fim suverani în țara noastră – și m-ar bucura să văd cum acest curent al demnității va trezi oameni din întreaga lume. Mai vreau să adaug ceva: le mulțumesc acelor mulți specialiști care au lucrat direct și efectiv la acest proiect de lege și care au optat sa rămână in anonimat.

O precizare făcută de Dan Chitic: cei care doresc pot deveni voluntari în procesul de strângere de semnături înscriindu-se la http://VremSuveranitate.ro.

9372
Tagurile:
Dan Chitic
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

38
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

38
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Examen

A fost publicat baremul de corectare la română 2021 - Evaluare Națională

155
(reînnoit 17:28 22.06.2021)
Marți, 22 iunie, în România a început sesiunea de Evaluare Națională 2021 pentru elevii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Pentru examenele din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 la clasa a VIII-a s-au înscris peste 131 000 de absolvenți. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.

Subiecte și baremul de corectare la limba și literatura română

Baremele de evaluare și de notare la Limba și literatura română pot fi accesate AICILimba și literatura română - 15:00 22 iunie 2021

Calendarul examenelor la Evaluarea Națională 2021

Următorul examen din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 va avea loc joi, 24 iunie, la proba Matematică. După care, proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare >>>

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele examenelor din cadrul Evaluării Naționale 2021 vor fi publicate de Ministerul Educației la adresa de pe acest LINK pe data de 29 iulie, după ora 14:00, însă rezultatele finale vor fi publicate după rezolvarea contestațiilor, pe data de 4 iulie 2021.

Calendarul admiterii la liceu în 2021 s-a modificat: când încep înscrierile >>>

Potrivit Ministerului Educației, media obținută la Evaluarea Națională la clasa VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

„Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene”, precizează edu.ro.

Organizarea examenelor la Evaluarea Națională 2021 - detalii

Ministerul educației informează că examenul se va desfășura în 3 850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. La probele scrise ale Evaluării Naționale 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

„Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Teste de antrenament pentru evaluarea națională 2021 >>>

Probele sunt monitorizate audio-video.

Interdicții la examenele de Evaluare Națională 2021

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Etapa specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie).

155
Tagurile:
2021, Evaluarea Naţională

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific