Roman Protasevich

Roman Protasevici bătut? Adevăr sau manipulare?

611
(reînnoit 16:22 25.05.2021)
Tânărul blogger din Belarus apare într-o înregistrare după arestarea de la Minsk – iar mass media din România au tras concluzia că este bătut. Care este adevărul.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. A doua zi după arestarea de la Minsk, așa zisul jurnalist Roman Protasevici apare într-o înregistrare din locul în care este reținut -  Centrul de detenție nr. 1 din centrul Minsk, după propriile sale afirmații.

Roman Protasevici transmite un mesaj simplu și scurt:

„Bună ziua, numele meu este Roman Protasievici. Seara trecută am fost reținut de angajații MAI pe aeroportul din Minsk. Acum mă aflu în centrul de detenție nr. 1 al orașului Minsk. Vreau să anunț că nu am nicio problemă de sănătate cu inima sau cu alte organe. Atitudinea forțelor de ordine față de mine este corectă și conform legii. Chiar acum colaborez cu anchetatorii și dau declarații privind organizarea protestelor în orașul Minsk”.

Tânărul este vizibil afectat de stresul ultimelor zile, este obosit – iar o parte a presei, inclusiv canale mainstream din România au spus direct că este evident că a fost bătut, subliniind că are urme pe față!

Mediafax titrează: ”Jurnalistul Roman Protasevici apare într-un video cu vânătăi pe faţă”.

”Știri pe surse”: ”Cu fața plină de vânătăi, el spune că este 'tratat bine'”.

Ziarul „Puterea”: ”Jurnalistul sechestrat de guvernul din Belarus apare bătut într-o filmare”.

RFI: ”Jurnalistul opozant al guvernului din Belarus a apărut într-un mesaj video postat pe Twitter, cu vânătăi pe față”.

Aleph News: ”Jurnalistul Protasevici, cu fața plină de vânătăi”.

Jurnalul.ro: ”Cu vânătăi pe față, jurnalistul Protasevici apare într-un video”.

Click.ro: ”(…) are fața plină de vânătăi”.

Și așa mai departe. Deci, presa din România a preluat și transmis ideea că bietul tânăr a fost lovit la cap de ”zbirii” lui Lukașenko, umplându-l de vânătăi. Din păcate, presa preluat fără discernământ și fără să verifice ce scrie.

În primul rând e o aberație: anchetatorii care procedează la violențe NU lovesc niciodată la față, ba chiar nici nu lasă urme pe corp. De asemenea, vânătăile sunt însoțite de umflături, care nu se văd pe fața tânărului. Nici buzele sau ochii nu sunt afectați – ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost bătut.

Dar, mai grav pentru presă este că nimeni a verificat cum arăta, înainte de arestare, tânărul Roman!

Ori, din înregistrările chiar de pe canalul ”Nexta”, realizate anul trecut, se vede că fața lui Protasevici este pătată, având exact aceleași semne pe care presa le consideră acum ”vânătăi” sau urme ale ”bătăilor” primite.

Iată aici o captură de imagine din 2020 – și filmulețul realizat atunci, în care apare Protasevici… exact ca în arest. Sigur că filmarea de acum prezintă un om stresat, iar lumina folosită nu e una de studio – dar NU există vânătăi, așa cum s-a scris în România și aiurea.

De fapt, informația falsă pare a proveni de la un alt personaj dubios, aflat în siajul serviciilor americane – Franak Viacorka, tot din Belarus, omul însărcinat cu redeschiderea posturilor ”Europa liberă” și „Liberty” din Europa de est, mass media create de serviciile americane și finanțate de statul american. Tot același personaj de ocupă și de disidenta Svetlana Tikhanovskaya.

Franak Viacorka scrie în mesajul său, preluat de mass media, că Protasievici este „evident bătut” de ”brutele” lui Lukașenko. Un fals clar!

Roman Protasevici în 2020, cu aceleași pete pe față
© Screenshot / NEXTA
Roman Protasevici în 2020, cu aceleași pete pe față
Roman Protasevici în 2020, cu aceleași pete pe față
© Screenshot / NEXTA
Roman Protasevici în 2020, cu aceleași pete pe față

Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

Un incident similar de rang înalt a avut loc în 2013. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a pus la sol avionul președintelui bolivian Evo Morales la Viena, care se îndrepta spre Moscova, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord. În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat zborul avionul prezidențial în spațiul lor aerian.

611
Tagurile:
Roman Protasevici
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu anunță o veste proastă pentru Educație și o rușine pentru Iohannis

329
(reînnoit 09:28 24.06.2021)
Ministrul Sorin Câmpeanu dă o veste tristă pentru România. Din principalul proiect al lui Iohannis se alege praful – iar asta afectează sistemul de Învățământ.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț care trimite proiectul prezidențial ”România educată” la lada de gunoi.

”Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută”, a declarat aseară, ministrul Educației la TVR.

Conform datelor oficiale prezentat de Sorin Cîmpeanu anul trecut procentul a fost de 83%, în ciuda pandemiei.

Ministrul a dat cifre: anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă, cărora li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare.

”Interesul este scăzut”, spune Cîmpeanu, arătând că, raportat la totalul promoției curente  procentul este de 77%. ”Mic! Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”.

Și, atenție, ministrul a atras atenția că anul trecut numărul elevilor înscriși la Bacalaureat a fost mai mare și în valoare absolută! De asemenea, numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare în 2000: peste 31000, față numai 19520 în 2021.

Deci, o scădere dramatică a interesului pentru Educație – care nu poate fi pus decât pe seama unui sistem care nu acordă atenția cuvenită acestui domeniu care influențează major viitorul României.

Dar, așa cum spuneam și în alte dăți, mentalitatea de colonie impusă „strategic” înseamnă educație și cultură minimă și consum mult. Ceea ce vedem că se petrece… pas cu pas.

Să nu uităm că ieri, în paralel cu bătălia pentru ”educația sexuală”, progresiștii din Parlamentul României au mai depus o lege pentru desființarea Academiei Oamenilor de Știință.

”România educată” a lui Iohannis are nevoie de sex, nu de școală, știință sau religie.

329
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu: ”Indivizi în funcții cheie urmăresc bage spaima în populație”

1060
(reînnoit 06:57 24.06.2021)
Există un interes în spatele înspăimântării populației? Realizatorul TV pune pe masă dovezi care anulează declarațiile unor autorități care par să dorească o stare de spaimă.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Apreciatul jurnalist și realizator TV Răzvan Dumitrescu publică două grafice și un text al unei prestigioase publicații din care rezultă clar că încercarea de înspăimântare a românilor nu are o baza reală – ci intenții dubioase.

”Mi-e din ce în ce mai clar că există indivizi în funcții cheie care urmăresc să bage spaima în populație”, scrie Dumitrescu, arătând cazul concret: ”Povestea cu "tulpina" DELTA care ar face ravagii în Marea Britanie și care , implacabil, va poposi și pe la noi prin toamnă, aducând-ne al patrulea val!”

Experimentatul realizator își mărturisește uimire: ”Când îi auzi îți vine să-i crezi, atât de serios vorbesc ei, oficialii”.

Dar, dacă te apuci să verifici ce spun ”și să vezi cum e prin locurile pe care ei le dau drept exemplu, te iei cu mâinile de cap!”.

”Nu cu mult timp în urmă, doamna ministru de la Sănătate ne anunța că e îngrijorată din cauza DELTA și ne spunea că au crescut infectările în Anglia și Germania”, scrie Dumitrescu, punând imediat cărțile pe masă: ”Atașez mai jos graficul cu situația din Germania din care rezultă clar că acolo infectările sunt în continuă scădere”.

Mai mult, jurnalistul dă detalii și cu privire la situația din Marea Britanie - unde, surpriză: ”în acest moment, ATENTIE!, se moare de 10 ori mai mult din cauza de pneumonie și gripă clasică decât de COVID!!!!!!!!!”.

”Acolo într-adevăr au crescut infectările dar în același timp decesele și internările sunt la cel mai scăzut nivel de la începerea PANDEMIEI, ceea ce sugerează că virusul e din ce în ce mai slab!”, scrie jurnalistul.

Întrebare logică: ”oare oficialii noștri au habar de aceste lucruri? Sau sunt capabili doar de explicații  "științifice" de tip Emilian Imbri , autorul halucinantei ziceri: "Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum"!”.

Iată mai jos graficele – primul, cu dovada că ”în Germania scad infectările, nu cresc”, iar în al doilea graficul din The Telegraph ”care anunță ca acum morții de gripă și pneumonie sunt de 10 ori mai mulți decât cei decedați de COVID”.

”Pentru OFICIALII de la noi, atașez și link către articol, în speranța că vor citi și vor înțelege câte ceva!”, încheie Răzvan Dumitrescu.

Noi însă mai adăugăm un aspect constatat: introducere spaimei, a stării de amenințare, este politica ”strategică” de câțiva ani, de când România a devenit ceea ce mult huliții „conspiraționiști” numesc ”colonie”.

1060
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”