Protest cu tractoare. Poză simbol

Protest cu tractoare la Parlamentul României - Daea: ”Un semnal al disperării”

193
(reînnoit 15:49 24.05.2021)
Fostul ministru al Agriculturii a comentat informația potrivit căreia miercuri, 26 mai 2021, fermierii români vor organiza un marș de protest al tractoarelor în jurul Palatului Parlamentului. Fermierii acuză subfinanțarea cronică a sectorului agricol.

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Miercuri, 26 mai 2021, Asociația Forța Fermierilor va organiza un marș de protest al tractoarelor în jurul Palatului Parlamentului.

Tema acţiunii de protest va fi: ”Guvernanţilor, cu ce v-au greşit fermierii? Subfinanţare cronică: Agricultura, lovită din toate părţile!”, informează agerpres.ro.

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a comentat, pentru Agenția de Presă Sputnik, acest fapt.

Petre Daea spune că fermierii nu ies la mitinguri, pentru că acetia, de regulă, stau în câmp, au grijă de teren, îngrijesc animalele, fac ceea ce este nevoie în agricultură.

”Dar ieșirea lor în stradă înseamnă că e o durere atât de mare încât nu mai pot suporta și cuțitul le-a ajuns la os. De aceea, trebuie să vedem acest protest ca o limită care s-a atins și că suferința în domeniu este atât de mare încât ea devine insuportabilă”, a explicat fostul ministru al Agriculturii.

Acesta a subliniat că fermierii au alte suferințe, au alte preocupări și ”să mai aibă și grija acestei lipse de respect” manifestată de guvernanți față de fermieri este ”mult peste poate”.

”De aceea, eu îl consider ca un semnal al disperării și care trebuie luat în seamă, cântărit cu atenție și intervenit urgent în așa fel încât să putem, pe de o parte, calma pe acești fermieri dar, pe de altă parte, să contribuim împreună toți cei care – și în mod deosebit guvernanții care au răspundere statală – la rezolvarea problemelor grele pe care le are agricultura țării în folosul românilor și în folosul fiecăruia, șștiind că fiecare suntem beneficiari, prin consumul de hrană al muncii pe care o desfășoară acești valoroși fermieri ai țării”, a subliniat Petre Daea.

Se poate interpreta ca o lipsă de interes a Guvernului față de producția locală, având în vedere că marile lanțuri de magazine sunt pline de fructe și legume aduse din alte părți ale lumii, spre exemplu – mere – Polonia, prune – Africa de Sud.

Fostul ministru al Agriculturii este de părere că da, se poate interpreta oricum, numai că România și, în special fermierii nu au nevoie de interpretări. Ei au nevoie de sprijin.

Lipsa de sprijin îi scoate pe fermieri în stradă, a adăugat fostul ministru al Agriculturii.

În schimb, toată lumea are de suferit.

”Suferim pentru că, din nefericire, nu suntem atenți la cerințele lor și la situația pe care țara o are astăzi când, alături de factorii naturali care afectează, de regulă, producția agricolă, apare și lipsa de sprijin și de atenție a guvernanților față de acest sector”, a punctat Petre Daea.
193
Tagurile:
Protest, Fermieri, Petre Daea
Дождь

VIDEO: România, lovită de ciclon: avertizările meteorologilor

20
Situație alarmantă: România se află sub amenințarea ciclonului ce s-a format în Marea Neagră, care a afectat deja mai multe țări din Europa. Meteorologii au emis deja două avertizări, una cod galben și alta cod portocaliu.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Ciclonul format în Marea Neagră, care a făcut deja dezastru în mai multe țări din Europa amenință și România.

Vânt puternic
© Sputnik / Владимир Трефилов

Meteorologii au emis două noi avertizări, una cod galben și alta cod portocaliu.

Astfel, în zilele următoare, în majoritatea zonelor din România sunt anunțate ploi, dar și vânt puternic.

Avertizarea cod galben este valabilă începând de astăzi, 18 iunie, ora 10.00 și durează până sâmbătă, 19 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni. Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare, informează meteoromania.ro.

Codul portocaliu va intra în vigoare vineri, 18 iunie, ora 12:00 și va fi valabil până sâmbătă, 19 iunie, ora 23:00. 

În intervalul menționat, în județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

20
Tagurile:
Meteo, România

Загрузка...
Republica Moldova

România își sporește prezența în Republica Moldova

35
(reînnoit 11:56 18.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi un decret privind înființarea Consulatului General al României la Chișinău, Republica Moldova

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Înființarea Consulatului General al României la Chișinău, Republica Moldova prin decretul semnat astăzi de președintele Klaus Iohannis are loc prin schimbarea statutului actual de secție consulară, potrivit unui plan de acțiune propus de mai multă vreme de MAE român.

În plus, la Consulatul General al României din capitala Republicii Moldova vor fi 13 posturi.

România mai are în Republica Moldova două consulate generale la Cahul și Bălți și un Birou Consular la Ungheni.

Ministerul Afacerilor Externe elaborase în acest sens un plan pentru perioada 2021-2025, motivând că face acest lucru inclusiv la solicitarea comunităților de români din afara țării.

Una din propunerile MAE consta în înființarea unor Consulate generale în capitalele în care se înregistrează comunități semnificative de cetățeni români, conform prevederilor art. 12 alin. (2) din Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, prin schimbarea statutului actual de secție consulară.

Această schimbare era propusă pentru secțiile consulare parte a următoarelor misiuni diplomatice: Ambasada României la Londra, Ambasada României la Chișinău, Ambasada României la Madrid, Ambasada României la Roma și Ambasada României la Paris.

MAE justifica propunerea prin aceea că și alte state membre UE dețin oficii consulare separate de ambasade la nivelul capitalelor statelor de reședință.

Procesul de extindere a rețelei consulare va necesita și suplimentarea corespunzătoare a schemei de personal a MAE, se mai arăta în propunerea ministerului. În acest sens, decretele prezidențiale de înființare a noilor oficii consulare vor fi prevăzute și cu schemele de personal aferente, pentru a constitui o bază pentru modificarea corespunzătoare a numărului maxim de posturi al MAE, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că decretul prezidențial de astăzi prevede și posturile aferente noilor consulate generale.

În plus, tot astăzi, au fost înființate prin decret prezidențial și Consulatul General al României la Londra, din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu 10 posturi, precum și Consulatul General al României la Madrid, Regatul Spaniei, cu un număr de nouă posturi, și acestea două fiind prevăzute în planul mai vechi de acțiune al MAE.

35
Tagurile:
Republica Moldova, România

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Fost ofițer al CIA: Biden i-a dăruit victoria lui Putin la summit

0
Fostul ofițer al CIA, Frederick Fleitz, a declarat Joe Biden i-a oferit lui Vladimir Putin o victorie diplomatică la summitul de la Geneva și nu a primit nimic în schimb pentru SUA.

BUCUREȘTI, 18 iun - Sputnik. Summitul dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva a fost o adevărată lovitură pentru interesele americane. Această opinie a fost împărtășită cu Newsmax de președintele Centrului SUA pentru Politica de Securitate și fostul analist al CIA, Frederick Fleitz.

Potrivit acestuia, acordurile liderilor celor două țări privind noile negocieri ce prevăd controlul armelor, securitatea cibernetică, precum și decizia de a revenire a ambasadorilor au lăsate pe planul doi imediat după conferințele de presă ale președinților.

Deci, Joe Biden a ținut un discurs incoerent, iar comentariile sale adresate reprezentanților mass-media au fost banale și uneori de neînțeles, a spus expertul.

"Impresia a fost că era nervos și chiar încerca să se apere. Ca să nu mai vorbim de isteria sa după o întrebare a unui reporter CNN", a adăugat fostul ofițer CIA.

În același timp, președintele rus a părut competent și încrezut în discursul său în fața presei, a spus Freyz.

Potrivit expertului, „șeful vorbăreț de modă veche al Casei Albe” a apărut ca un „om foarte slab” în fața unei audiențe mondiale.

"Biden a arătat lumii că multe lucruri sunt prea dure pentru el, precum și incapacitatea sa de a reprezenta Statele Unite în fața rivalilor străini. El i-a oferit lui Putin o victorie diplomatică și nu a primit nimic în schimb pentru SUA.", a accentuat autorul articolului .

Prima întâlnire dintre Putin și Biden a avut loc miercuri la Geneva, negocierile au durat 4,5 ore, inclusiv o pauză. În urma discuțiilor, liderul rus a spus că a fost de acord cu președintele SUA să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit acestuia, ambele țări își dau seama că poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume.

În plus, șefii de stat au adoptat o declarație comună. În aceasta se vorbește despre angajamentul Moscovei și Washingtonului față de principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și nu ar trebui dezlănțuit niciodată. Același principiu a fost fixat de liderii URSS și ai Statelor Unite la întâlnirea de la Geneva din 1985.

0
Tagurile:
Joe Biden, CIA

Загрузка...