Patriarhii Daniel și Kirill

România ar putea aplica soluția Rusiei pentru a o opri cea mai mare crimă!

897
(reînnoit 17:07 27.05.2021)
Soluția propusă de Patriarhul Rusiei, Kirill, ar putea fi aplicată și în România, țară care promovează cea mai mare crimă a epocii actuale – este de văzut ce reacție va avea Patriarhul Daniel

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Din păcate, România este pe un loc fruntaș la capitolul avorturi – și se află în topul celor care nu impun condiții pentru avortare.

De altfel, situația nu este nouă – pentru că, în perioada comunistă, înainte ca Niculae Ceaușescu să dea Decretul din 1966, se înregistraseră, în 1965 peste 1.115.000 de avorturi în România! Ca o comparație, în Rusia au avut loc anul trecut aproape 500.000 de avorturi.

Conform statisticilor OMS pentru 2019, în România rata avorturilor este de peste două ori mai mare decât în UE, adică, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

La nivel mondial, situația este cumplită: conform OMS aproximativ la nivel mondial se produc circa 125.000 de avorturi pe zi, iar în 2019 au fost consemnate peste 42 milioane de avorturi!

Sau crime, omucideri, cum consideră nu numai Biserica, dar și mulți cetțeni și organizații care militează pentru oprirea acestui fenomen îngrozitor.

Nici Rusia nu stă bine la acest capitol, în ciuda faptului că este țara fanion a luptei cu progresismul și imoralitatea tendințelor occidentale.

În atare condiții, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a venit cu o soluție – cerându-le femeilor să evite avortul și s-a oferit ca Biserica să preia copii nedoriți sau care nu pot fi îngrijiți de mamele lor.

”Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare”, a declarat Patriarhul Kirill, într-o videoconferinţă susținută ieri, arătând că Biserica Ortodoxă Rusă va ”accepta pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie”.

Patriarhul Kirill se bazează și pe cele 77 de centre pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, înființate de Biserica Ortodoxă Rusă.

Patriarhul a conexat această propunere și cu problema scăderii populaţiei din Rusia, subliniind simplu și clar: ”Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare, o modalitate pentru a face acest lucru, a mai spus el, este să avem mai puţine avorturi”.

Întrebarea e de ce România NU ar putea adopta o soluție asemănătoare? Biserica Ortodoxă Română, o instituție extrem de puternică și cea mai respectată, ar putea oferi aceeași alternativă femeilor care se gândesc să avorteze.

Este de văzut dacă Patriarhul Daniel va reacționa și va lua în seamă o asemenea variantă, în condițiile în care BOR se pronunță, firesc, contra avortului. Iată, există și soluția de a face ceva concret!

897
Tagurile:
Natalitate, Avort, Patriarhul Daniel, Patriarhul Kirill
Тема:
Relațiile româno-ruse (294)
Tematic
Singurul argument pro-avort care ar putea fi băgat în seamă
Naștere, avort sau deces în avion. Întâmplări terifiante din viața stewardeselor
Senatul SUA a respins inițiativa anti-avort susținută de Trump
Conferința Episcopilor Catolici din SUA – despre agenda pro-avort a lui Biden
Condițiile pentru votarea guvernului May infurie activiștii pro-gay și pro-avort
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

158
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00

BUCUREȘTI,  21 iun – Sputnik. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

158
Tagurile:
Televiziune

Загрузка...
Examen

Începe Evaluarea Națională 2021 pentru clasa a VIII-a cu proba Limba și literatura română

24
Marți, 22 iunie, în România începe sesiunea de Evaluare Națională 2021 pentru elevii clasei a VIII-a, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Pentru examenele din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 la clasa a VIII-a s-au înscris peste 131 000 de absolvenți. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.

Subiecte și bareme la Evaluare Națională 2021

  • Baremele de evaluare și de notare la Limba și literatura română pot fi accesate AICI
  • Subiectele din acest an vor fi afișate AICI

Calendarul examenelor la Evaluarea Națională 2021

Următorul examen din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 va avea loc joi, 24 iunie, la proba Matematică. După care, proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare >>>

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele examenelor din cadrul Evaluării Naționale 2021 vor fi publicate de Ministerul Educației la adresa de pe acest LINK pe data de 29 iulie, după ora 14:00, însă rezultatele finale vor fi publicate după rezolvarea contestațiilor, pe data de 4 iulie 2021.

Calendarul admiterii la liceu în 2021 s-a modificat: când încep înscrierile >>>

Potrivit Ministerului Educației, media obținută la Evaluarea Națională la clasa VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

„Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene”, precizează edu.ro.

Organizarea examenelor la Evaluarea Națională 2021 - detalii

Ministerul educației informează că examenul se va desfășura în 3 850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. La probele scrise ale Evaluării Naționale 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

„Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Teste de antrenament pentru evaluarea națională 2021 >>>

Probele sunt monitorizate audio-video.

Interdicții la examenele de Evaluare Națională 2021

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Etapa specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie).

24
Tagurile:
Teste, barem, Subiecte, Limba română, 2021, Evaluarea Naţională

Загрузка...