Autostradă, Italia

Atenție, șoferi! Apare o taxă nouă pe autostradă!

213
Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a venit cu vești rele pentru șoferi, anunțând că apare o nouă taxă pe autostrăzi. Astfel, șoferii vor plăti atât în funcție de volumul de marfă, dar și de distanța pe care aceasta va fi transportată.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Autoritățile gândesc o reformă a modului de taxare a transportului, de a încuraja transportul pe căile ferate, de a taxa în mod real gradul în care sunt folosite drumurile publice, a anunțat ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Demnitarul a explicat că se va trece de la o rovinietă fixă la un sistem de taxare în care fiecare plătește în funcție de volumul de marfă.

”În primii doi ani vor fi instalate sisteme digitalizare de urmărire a mărfurilor în România urmând ca apoi să ne permită să facem pasul tehnic de taxare”, a declarat Cristian Ghinea, potrivit antena3.ro.

Președintele Asociației ”România fără gropi”, Alexandru Vâlvoi, spune că ar trebui ca această gândire să e facă în colaborare cu actorii implicați, care vor plăti această taxă, fie că vorbim de transportatori, dar și de reprezentanții șoferilor.

Vâlvoi a precizat că ar dori să știe, în primul rând, la ce s-a gândit ministrul Cristian Ghinea.

”Deocamdată este foarte neclară afirmația. (…) Trebuie să existe o dezbatere, o comunicare… De altfel, există niște organisme la nivelul fondurilor europene, precum și programul operațional de transport unde sunt diverși parteneri, printre care și Asociația ”România fără gropi”, dar de șase luni de zile nu se mai face nici o ședință sau, cel puțin, noi nu suntem invitați”, a subliniat Alexandru Vâlvoi.

213
Tagurile:
autostradă
Un urs de pluș

Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor - oamenii de știință

88
(reînnoit 18:37 14.06.2021)
Restricțiile din timpul pandemiei au avut un efect negativ asupra sistemului imunitar al copiilor. Oamenii de știință sunt îngrijorați de creşterea numărului de copii la secţiile de pediatrie.

BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik. În timp ce restricţiile se relaxează în toate ţările, oamenii de știință se îngrijorează cu privire la efectele pe care le-au avut lockdown-urile asupra copiilor. În afară de consecințele economice inevitabile, restricţiile împotriva COVID-19 ar putea avea, de asemenea, repercusiuni medicale pe termen lung, în special asupra sistemului imunitar al copiilor.

Mai mulți cercetători se tem că distanțarea fizică și purtarea măștilor au făcut copiii mai vulnerabili la anumite virusuri sezoniere, relatează The Guardian. În mod normal, majoritatea nou-născuților se confruntă cu aceste virusuri înainte de vârsta de 18 luni, însă restricțiile sanitare au redus expunerea copiilor la agenții patogeni. Totuşi, contactul cu viruși, chiar dacă uneori poate duce la boli, este necesar pentru a întări sistemul imunitar, în special la cei mai tineri.

Oamenii de știință sunt îngrijorați în special în legătură cu reapariția virusului respirator sincițial (RSV), un virus care provoacă infecții pulmonare grave, pentru care nu există un vaccin aprobat. Cazuri de RSV au fost deja detectate luna trecută în Marea Britanie, ceea ce constituie un fapt îngrijorător, având în vedere că virusul circulă în mod normal în timpul iernii.

„La sfârșitul lunii mai, RSV este foarte neobișnuit. Acest lucru poate reflecta o sensibilitate imunologică mai mare, din cauză că anumite restricții Covid au fost relaxate sau a unei schimbări a comportamentului sezonier al virusului”, a explicat pentru The Guardian Deenan Pillay, profesor de virologie la University College London.

Presiune asupra secţiilor de pediatrie

Această slăbire a sistemului imunitar poate duce la o creştere a numărului de pacienți tineri în spitale. Mai ales că oamenii de știință se tem și de o revenire virulentă a gripei în iarna viitoare, deşi virusul gripal a trecut neobservat anul acesta.

„În timp ce Covidul a cauzat probleme în unitățile noastre de terapie intensivă pentru adulți, putem vedea şi probleme în spitalizările și terapia intensivă din sectorul pediatric”, a spus şi Catherine Moore, om de știință consultant pentru Public Health Wales.

De asemenea, la începutul lunii iunie, cercetătorii americani au descoperit că două tulpini de gripă dispăruseră, în contextul pandemiei.

88
Tagurile:
Copii, Imunitate, Masca
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Masca lui Dali din "La casa de papel" - un nou simbol al protestelor!
„COD ROȘU” Covid în Chișinău - noi RESTRICȚII: masca obligatorie pe stradă, text integral
Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

Загрузка...
Ноутбук

Ce VIDEO priveau pe Internet angajații unei primării - primarul le-a tăiat plăcerea

93
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care au fost puși în situația să nu mai poată privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

93
Tagurile:
Internet, Primărie, video

Загрузка...
Benjamin Netanyahu

Plecarea lui Netanyahu, sfârşitul unui capitol întunecat în relațiile Israel-Palestina