Ploaie

Prognoza meteo: ploi şi răcire a vremii de când

331
(reînnoit 18:48 04.05.2021)
Meteorologii anunţă că va avea loc o răcire a vremii şi vor cădea ploi în mai multe zone din ţară. Cum se anunţă vremea în următoarele zile şi cât de mult vor scădea temperaturile.

BUCUREŞTI, 4 mai – Sputnik. Meteorologii spun că la noapte temperaturile minime se vor situa între –4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va produce bruma, şi 11 grade în Dealurile de Vest. La Bucureşti, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă se va situa în jurul a 8 grade, potrivit România TV. 

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei şi va deveni uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, când vor fi averse şi descărcări electrice, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat vor fi posibile cantităţi de apã de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montanã, dar local, mai ales ziua, şi în restul ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 14…16 grade pe litoral şi 25 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

Joi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa în general între 2 şi 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de deal şi de munte, iar ziua şi în regiunile sud-estice unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi la munte.

Vineri se va încălzi, dar vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele prânzului şi pe parcursul nopţii în vestul, centrul şi nordul ţării, unde se vor semnala averse ce trecător vor avea caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. În zona foarte înaltă de munte pot fi precipitaţii mixte. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 16 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

Sâmbătă, temperaturile se vor situa sub normele caracteristice perioadei în toate regiunile. Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei în jumătatea de sud-est şi pe arii restrânse în rest, unde se vor semnala averse şi trecător descărcări electrice. Vor fi cantităţi de apã izolat mai însemnate şi posibil grindină, iar la altitudini mari, precipitaţii mixte. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor situa între 11 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

331
Tagurile:
Prognoză meteo, Ploi
Один день ученика в пандемии

Hotărâre CMBSU: elevii revin la școală

35
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a decis că, începând de mâine, 19 mai 2021, elevii vor face cursurile în regim clasic, acest lucru însemnând că ei vor veni fizic la școală.

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Elevii din București care până acum au făcut ore online vor merge mâine la școală în format clasic.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a decis ca, începând cu data de 19.05.2021, la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare.

Directorii vor fi informați de prezenta decizie de către reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Tot directorii vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri.

Prezenta hotărâre va fi transmisă, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, membrilor Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în vederea punerii în aplicare și către DSU, conform art.23 lit.e) din OUG nr.21/2004, pentru informare.

Totodată, se va aduce la cunoștința publicului prin publicarea pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Municipiul București, informează președintele Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență, prefectul Capitalei, Alin Bogdan Stoica.

35
Tagurile:
Elevi, Școală

Загрузка...
Vacanță, litoral, insulă, plajă

Litoralul pentru toți 2021: cât costă o noapte la malul mării

46
(reînnoit 13:37 18.05.2021)
A mai rămas puțin timp până când programul ”Litoralul pentru toți” 2021 va fi declarat deschis, iar românii pot să se relaxeze la malul Mării Negre. Reprezentanții Federației Patronatelor din Tursim spun că anul acesta tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte.

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Programul ”Litoralul pentru toți” 2021 va începe peste numai trei zile, adică vineri, 21 mai 2021 și se încheie pe 20 iunie 2021.

Stațiune de odihnă
© Sputnik / Артем Креминский

La acest program vor participa, până acum, 54 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre. Este vorba despre aproape 4000 de locuri de cazare.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc spun că tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte.

Prim-Vicepreședintele Executiv FPTR, Dragoș Răducan, spune că, în ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, se continuă tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse.

”În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante”, afirmă Dragoș Răducan.

În ceea ce privește tarifele, acestea sunt cu până la 65% mai mici comparativ cu cele din vârf de sezon.

Astfel, tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, iar  cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plati pentru un sejur de minim 5 nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte, informează stiripesurse.ro.

În stațiunea Eforie Nord, tarifele încep de la 85 de lei pe noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopți.

Sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

46
Tagurile:
Litoral

Загрузка...

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

0
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

0

Загрузка...