Соления

Ce se întâmplă cu organismul atunci când bei moare de la castraveți murați

213
(reînnoit 16:11 03.05.2021)
Despre bneficiile și daunele cocktailului "antimahmureală" pentru corp, siluetă și piele - aflați din materialul Sputnik.

CHIȘINĂU, 3 mai - Sputnik. Murăturile au unele beneficii cu adevărat impresionante pentru sănătatea umană. Potrivit unor surse, murăturile erau secretul frumuseții eterne a Cleopatrei. Iar lichidul acru pentru a mura legumele - moarea - nu numai că  te scapă de mahmureală, dar are și alte proprietăți ascunse. Despre beneficiile și efectele negative ale morii aflați din materialul Sputnik.

Beneficiile morii

Moarea conține o cantitate mare de vitamine din diferite grupuri și componente minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier și altele. Iar proprietățile sale probiotice sunt legendare.

Datorită cantității mari de vitamine și antioxidanți, moarea întărește sistemul imunitar uman. De asemenea, băutura ameliorează crampele și spasmele musculare. Moarea este consumată de mulți sportivi, deoarece băutura previne deshidratarea.

Moarea crește pofta de mâncare, accelereaza procesele metabolice din organism și restabilește energia consumată.

Puțină lume știe, dar moarea este utilizată ca o compresă anestezică pentru leziuni și vânătăi. Și, bineînțeles, nu se poate să nu remarcăm proprietatea „anti-mahmureală” a ei.

Dacă vorbim despre utilizarea morii în cosmetologie, atunci măștile nutritive din ea vor elimina umflăturile și chiar vor ajuta să scăpați de bătături. 

Unele studii au arătat că moarea te poate ajuta să slăbești și să îți atingi forma dorită. De asemenea, scade colesterolul și „suprimă” simptomele sindromului premenstrual.

Daunele pentru organism

Indiferent cât de gustoasă și sănătoasă este moarea de castraveți, nu uitați de contraindicațiile pentru utilizarea băuturii. Țineți cont că moarea conține multă sare și oțet, care vă pot afecta în mod negativ organismul. Ea poate provoca:

  • gastrită și ulcer
  • hipertensiune arterială și ateroscleroză
  • perturbarea metabolismului hidrosalin
  • boli de ficat
  • dureri articulare
  • urolitiază și colelitiază
213
Tagurile:
murături perfecte
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

154
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

154
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Protest Anti-Mască la București. 10 octombrie 2020

Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

105
(reînnoit 15:54 09.05.2021)
Ministrul Sănătăţii a vorbit, într-o emisiune la Prima TV, despre faptul că numărul de infectări cu coronavirus a scăzut şi nu mai este presiune mare pe paturile de terapie intensivă. Ea a spus şi când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a spus, în emisiunea „Insider Politic”, realizată de Sebastian Zeichmann la Prima TV, că pandemia „a început să o ia mai încet” şi că nu mai este o presiune mare pe paturile de spital, astfel că în curând vor fi introduse măsuri de relaxare.

Ea a fost întrebată când crede că s-ar putea renunţa la purtarea măştii în spaţiile deschise.

„Cred că înainte de luna septembrie am putea renunţa la mască în spaţiile deschise. Da, în scenariul optimist, am putea ca în luna august să ne plimbăm pe stradă fără mască”, a declarat Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul a mai spus că deocamdată nu a fost stabilit dacă în primele măsuri de relaxare, care vor fi introduse din 1 iunie, va fi inclusă şi renunţarea la mască în spaţiile închise pentru persoanele vaccinate.

Totuşi, Mihăilă a spus că renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aer liber ar putea fi corelată şi cu procentul de persoane vaccinate din localitatea respectivă, pentru ca astfel cetăţenii să fie motivaţi să se vaccineze.

„Cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Aceasta a adăugat că, în ceea ce priveşte desfăşurarea nunţilor şi botezurilor, numărul de participanţi la acestea ar putea fi condiţionat, de asemenea, „de existenţa sau nu a vaccinării în grupul care doreşte să participe la un anumit eveniment”.

105
Tagurile:
măști medicinale

Загрузка...