Supermarket

Ce conține drobul de la raft: colorant din insecte

79
Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, atrage atenția asupra faptului că varianta industrială a drobului conține o încărcătură chimică ridicată, care la unele mărci ajunge pâna la 8 aditivi alimentari.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Este indicat sau nu să punem pe masa de Paște drob de miel cumpărat din magazine? Asociația Pro Consumatori atrage atenția că produsul fabricat industrial nu este indicat pentru consum, întrucât conține o serie de chimicale.

Reprezentanții APC spun că, la raft, se găsește drob de miel cu 8 aditivi alimentari la prețul de 20,83 de lei, drob de miel cu carne de oaie, drob de miel în prapur de porc, iar unul din două produse conține făină de grâu.

În compoziţia acestui preparat au fost identificate ingrediente nespecifice acestuia cum ar fi: făina de grâu, fibre şi proteine din soia, proteine de mazăre,  proteină animală de porc, amidon, ulei de palmier, trifosfaţi, gumă guar, gumă konjac, gumă xantan, monoglutamat de amoniu, acid ascorbic, eritorbat de sodiu, acid carminic, carbonaţi de sodiu, zaharuri - maltodextrină, dextroză, informează Asociația Pro Consumatori.
  • Cantitatea de organe de miel din compoziţia acestui produs variază între 60,4% şi 85%.
  • Unul din două produse conţine făină de grâu.
  • Numărul maxim de aditivi alimentari din compoziţia acestui preparat este de 8.
  • Valoarea energetică a acestui produs variază între 100 kcal şi 313 kcal.
  • Cantitatea de proteine variază între 10,2 grame şi 22,1 grame.
  • Cantitatea de sare variază între 1,07 grame şi 2,3 grame.
  • Cantitatea de grăsimi variază între 2 grame şi 21 grame.

Președintele Asociației Pro Consumatori, conferențiar universitar doctor Costel Stanciu spune că varianta industrială a drobului de miel conține o încărcătură chimică ridicată, care la unele mărci ajunge până la 8 aditivi alimentari, iar unele ingrediente din compoziţia acestui produs nu au nimic în comun cu reţeta tradiţională bazată pe organe de miel, prapur de miel, ouă, verdeţuri - ceapă verde, usturoi verde, mărar şi pătrunjel, ulei de floarea soarelui, piper şi sare.

”Le recomand consumatorilor să nu se lase induşi în eroare de preţul mic şi ambalajul atrăgător al drobului de miel din magazine, să citească eticheta şi să cumpere numai acele mărci care respectă reţeta tradiţională”, spune conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, Preşedinte Asociaţia Pro Consumatori.

79
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

142
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

142
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Vaccinare în România, faza a II-a

Românii, nemulțumiți de măsurile anti-pandemie ale Guvernului

91
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
Eurobarometrul arată că circa 6 români din 10 sunt nemulțumiți de măsurile anti-pandemie adoptate de Guvern, ceea ce echivalează cu un mare vot de blam la adresa puterii.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Circa 6 români din 10 se declară nemulțumiți de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de coronavirus de către Guvernul României. Constatarea aparține Eurobarometrului și este de remarcat că și în UE procentul celor nemulțumiți se ridică la 56 la sută.

Țările ai căror cetățeni sunt printre cei mai mulțumiți de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) și Olanda (71%). Pe de altă parte, 60 la sută dintre români consideră că măsurile de restricție luate de autoritățile publice din România pentru lupta împotriva coronavirusului și a efectelor acestuia au fost justificate, dar procentul se află sub media UE, cu 13 puncte procentuale.

Semn al impactului crizei sanitare, în prezent circa patru din zece români și europeni consideră că principala problemă cu care se confruntă este sănătatea (atât la nivel național, cât și european).

În contextul pandemiei, 41% dintre românii declară că au făcut față cu destulă dificultate măsurilor restrictive, în special în ce le privește pe cele de limitare a deplasărilor.

De asemenea, 62% dintre români consideră că pandemia de coronavirus are consecințe financiare serioase pentru ei personal, iar aici îngrijorarea este cu mult peste media europeană, unde e de 43 la sută. Cât despre consecințele economice asupra țării, 81% dintre români consideră că acestea vor fi serioase.

Părerile românilor referitoare la momentul în care se va redresa economia României de pe urma impactului pandemiei de coronavirus sunt împărțite: 44% dintre ei cred că se va întâmpla în 2023 sau mai târziu, iar 24% dintre ei cred că se va întâmpla în 2022.

Când se gândesc la vaccinarea împotriva COVID-19, românii apreciază în proporție de 67% că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate, testate și autorizate prea repede pentru a fi sigure, iar 72% dintre români consideră că acestea ar putea avea efecte secundare pe termen lung pe care nu le cunoaștem încă.

91
Tagurile:
Guvern, România, COVID-19
Tematic
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Accident de laborator la originea Covid-19: și dacă ar fi adevărat?
Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

Загрузка...