Iosefina Pascal

Mașina Iosefinei Pascal, vandalizată! Încep represalii contra protestatarilor?!

1975
(reînnoit 20:27 24.04.2021)
Campania de instigare contra protestatarilor dă rezultate, se pare! Autoturismul cunoscutei activiste Iosefinei Pascal a fost vandalizat astăzi, în parcarea blocului unde locuiește – posibilele motive… erau la vedere!

BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Una dintre cele mai cunoscute protestatare, jurnalista independentă și activista pentru democrație Iosefina Pascal și-a găsit astăzi mașina vandalizată.

Mașina fost zgâriată, stropită cu vopsea și i-a fost smuls capacul de la rezervor. Agresiunea s-a petrecut chiar în parcarea din fața blocului.

”Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva”, spune Iosefina Pascal, care spune că a observat doi necunoscuți suspecți, care au stat mai mult timp în zonă, fără vreun motiv aparent.

Iosefina Pascal NU exclude să fie vorba de represalii pentru participarea ei în fruntea protestatarilor – mai ales că e cunoscută atât din aparițiile la TV, dar și pentru că a luat cuvântul de la tribuna protestelor, alături de Diana Șoșoacă și Dan Chitic.

Un argument în susținerea acestei ipoteze ar fi că pe bancheta autoturismului se aflau pancarte folosite de ea la proteste!

În același timp, să nu uităm că împotriva protestatarilor a început o adevărată campanie – și asta chiar de la nivelul premierului, ca i-a asociat cu ”teroriștii” și a vorbit de necesitatea ”eliminării vocilor” care exprimă alte opinii decât cele oficiale.

Evident, asemenea îndemnuri, venite de la înălțimea șefului Guvernului, pot genera reacții ale unor minți înfierbântate (cu sau fără legătură cu partidele de la putere), ceea ce se vede pe internet, unde s-au înmulțit amenințările violente și insultele oribile la adresa celor care îndrăznesc să aibă alte părerii decât cele oficiale. 

Ori, de la aceste violențe virtuale la cele fizice nu este decât un pas, fapt constatat și în alte țări.

Pe de altă parte, prin investigațiile sale jurnalistice, publicate și de noi de câteva ori, Iosefina Pascal a deranjat cu siguranță grupuri de interese – de care nu duce lipsă nici un domeniu, mai ales Sănătatea.

În concluzie – este foarte posibil ca vandalizarea să fi însemnat un avertisment sau o ”pedeapsă” pentru Iosefina Pascal, una dintre cele mai curajoase ziariste independente activiste civice.

Capacul de la rezervor a fost smuls / Iosefina Pascal
© Photo : Iosefina Pascal / Arhiva personală
Capacul de la rezervor a fost smuls / Iosefina Pascal
1975
Tagurile:
mașina, Iosefina Pascal
Tematic
Iosefina Pascal publică DATELE care îl aruncă în aer pe Iohannis
Iosefina Pascal readuce în atenție o informație NUCLEARĂ despre Arafat, niciodată negată!
Iosefina Pascal, teorie NUCLEARĂ: preluarea spitalului Fundeni, combinația ”containerele”
Dezvăluirea NUCLEARĂ a Iosefinei Pascal la care autoritățile NU vor să reacționeze!
Iosefina Pascal dă lovitura momentului! NIMENI nu are răspuns la o asemenea dezvăluire!
Iosefina Pascal și B.T. Iacob, date BOMBĂ despre noul ministru al Sănătății!
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

141
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

141
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Vaccinare în România, faza a II-a

Românii, nemulțumiți de măsurile anti-pandemie ale Guvernului

91
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
Eurobarometrul arată că circa 6 români din 10 sunt nemulțumiți de măsurile anti-pandemie adoptate de Guvern, ceea ce echivalează cu un mare vot de blam la adresa puterii.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Circa 6 români din 10 se declară nemulțumiți de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de coronavirus de către Guvernul României. Constatarea aparține Eurobarometrului și este de remarcat că și în UE procentul celor nemulțumiți se ridică la 56 la sută.

Țările ai căror cetățeni sunt printre cei mai mulțumiți de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) și Olanda (71%). Pe de altă parte, 60 la sută dintre români consideră că măsurile de restricție luate de autoritățile publice din România pentru lupta împotriva coronavirusului și a efectelor acestuia au fost justificate, dar procentul se află sub media UE, cu 13 puncte procentuale.

Semn al impactului crizei sanitare, în prezent circa patru din zece români și europeni consideră că principala problemă cu care se confruntă este sănătatea (atât la nivel național, cât și european).

În contextul pandemiei, 41% dintre românii declară că au făcut față cu destulă dificultate măsurilor restrictive, în special în ce le privește pe cele de limitare a deplasărilor.

De asemenea, 62% dintre români consideră că pandemia de coronavirus are consecințe financiare serioase pentru ei personal, iar aici îngrijorarea este cu mult peste media europeană, unde e de 43 la sută. Cât despre consecințele economice asupra țării, 81% dintre români consideră că acestea vor fi serioase.

Părerile românilor referitoare la momentul în care se va redresa economia României de pe urma impactului pandemiei de coronavirus sunt împărțite: 44% dintre ei cred că se va întâmpla în 2023 sau mai târziu, iar 24% dintre ei cred că se va întâmpla în 2022.

Când se gândesc la vaccinarea împotriva COVID-19, românii apreciază în proporție de 67% că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate, testate și autorizate prea repede pentru a fi sigure, iar 72% dintre români consideră că acestea ar putea avea efecte secundare pe termen lung pe care nu le cunoaștem încă.

91
Tagurile:
Guvern, România, COVID-19
Tematic
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Accident de laborator la originea Covid-19: și dacă ar fi adevărat?
Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

Загрузка...