Ioana Mihaila

Analist de top, despre noul ministru: ”Nimeni nu se simte insultat de această alegere?”

366
(reînnoit 06:59 22.04.2021)
Apreciatul analist Constantin Gheorghe vine cu o reacție dură față de Ioana Mihăilă, noul ministru ale Sănătății.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Datele care au apărut despre Ioana Mihăilă, noul ministru ale Sănătății, îl fac pe apreciatul analist Constantin Gheorghe să reacționeze dur.

Despre înlocuitoarea lui Vlad Voiculescu, cea care a zis că va urma cu strictețe politica și ”reformele predecesorului, au apărut date privind sponsorizări de la firme din ”BigPharma”, contracte cu statul, legături cu diverse firme, dar și faptul că a ”driblat” plățile la asigurări de sănătate.

Așa că fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase scrie oarecum uluit: ”Am întrebat și ieri, întreb și azi: ce îndreptățire morală are să administreze sistemul public de sănătate, adică banii pe care îi plătim toți, o persoană care a făcut evaziune fiscală, pentru a se sustrage, practic, de la plata CAAS?”

”Persoană care, altminteri, face afaceri cu sistemul public de sănătate, ea lucrând în sectorul privat? Și nimeni nu se simte insultat de această alegere?” – întreabă analistul.

Constantin Gheorghe constată cu ironie: ”Directorii de conștiințe ai patriei iubite s-au pierdut în peisaj?”

Oare explicația tăcerii celor care scotoceau sub toate „pietrele” celor din PSD să fie pentru că ”Sunt indignați că nu l-au omorât ăștia pe Dragnia la mititica, și apucă să fie eliberat?”

”Altminteri, da, noi suntem români, etaloane de morală creștină, cinste și corectitudine!”, încheie analistul scurta lui notă.

De altfel, nici nu era nevoie de mai multe cuvinte pentru a scoate în evidență absurdul situației în care Coaliția pune din nou România. Și, desigur, sunt previzibile noile scandaluri care vor însoți, în continuare, ministerul… Pandemiei. 

366
Tagurile:
Ministrul Sănătății
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

157
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

157
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Protest Anti-Mască la București. 10 octombrie 2020

Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

105
(reînnoit 15:54 09.05.2021)
Ministrul Sănătăţii a vorbit, într-o emisiune la Prima TV, despre faptul că numărul de infectări cu coronavirus a scăzut şi nu mai este presiune mare pe paturile de terapie intensivă. Ea a spus şi când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a spus, în emisiunea „Insider Politic”, realizată de Sebastian Zeichmann la Prima TV, că pandemia „a început să o ia mai încet” şi că nu mai este o presiune mare pe paturile de spital, astfel că în curând vor fi introduse măsuri de relaxare.

Ea a fost întrebată când crede că s-ar putea renunţa la purtarea măştii în spaţiile deschise.

„Cred că înainte de luna septembrie am putea renunţa la mască în spaţiile deschise. Da, în scenariul optimist, am putea ca în luna august să ne plimbăm pe stradă fără mască”, a declarat Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul a mai spus că deocamdată nu a fost stabilit dacă în primele măsuri de relaxare, care vor fi introduse din 1 iunie, va fi inclusă şi renunţarea la mască în spaţiile închise pentru persoanele vaccinate.

Totuşi, Mihăilă a spus că renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aer liber ar putea fi corelată şi cu procentul de persoane vaccinate din localitatea respectivă, pentru ca astfel cetăţenii să fie motivaţi să se vaccineze.

„Cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Aceasta a adăugat că, în ceea ce priveşte desfăşurarea nunţilor şi botezurilor, numărul de participanţi la acestea ar putea fi condiţionat, de asemenea, „de existenţa sau nu a vaccinării în grupul care doreşte să participe la un anumit eveniment”.

105
Tagurile:
măști medicinale

Загрузка...