МИГ 21 в Румынии

Coincidența ciudată din spatele prăbușirii MIG-ului 21 în Mureș. Mulți bani!

2130
(reînnoit 17:00 20.04.2021)
Prăbușirea avionului MIG 21 Lancer de astăzi se suprapune peste două evenimente importante pentru Armată, dar și pentru Buget.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Așa cum am anunțat, un MIG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat, iar un elicopter SMURD a intervenit prompt, în circa 15-20 minute.

© AP Photo / Vadim Ghirda

Avionul plecase de la Baza militară 71, Câmpia Turzii și, conform surselor mass media, a fost vorba de un ”zbor de antrenament” sau ”de instrucție”.

Important - în cursul zilei, în județul Mureș s-a semnalat grindină, chiar una consistentă, s-au format nori cu dezvoltare verticală.

Ei bine, chiar într-o asemenea zi și-au găsit să facă zborul de antrenament.

O comisie a fost creată imediat de MApN – și va ancheta prăbușire avionului. Ce va găsi Comisia? Sincer, nu cred că se va găsi o problemă/defecțiune tehnică.

Spun asta pentru că e greu de crezut că nu s-au făcut toate verificările tehnice, cu maximă atenție - în condițiile în care suntem într-o perioadă tensionată în apropierea României (mai ales că pentru avioane distanțele sunt mult mai mici!), dar și  în care se derulează și un mare exercițiu militar.

În schimb…

Imediat propaganda NATO a reacționat: trebuie mai mulți bani pentru înzestrare! Iată ce scrie principalul propagandist NATO, Radu Tudor: ”Sănătate pilotului și respect Forțelor Aeriene Române pentru curajul de care dau dovadă zilnic”.

”Politicienii care nu alocă fonduri suficiente pentru înzestrarea militară sunt responsabili de astfel de evenimente, generate în mare măsura de tehnica învechită”.

Și, ce să vezi, coincidență! Azi, la Parlament, Comisiile de Apărare discută ”solicitarea MApN privind obținerea aprobării prealabile pentru începerea procedurilor de atribuire a contractelor în 10 programe de înzestrare a Armatei”.

Informația de dată de publicația de specialitate ”Umbrela strategică”  și se referă șa programele care vor fi inițiate începând cu 2021 și a căror valoare depășește 100 de milioane de euro.

”Programele vor începe ”în următorii ani”, în funcție de posibilitățile de finanțare/ bugetare”, subliniază sursa citată, arătând că, atenție – ”Valorile contractelor de achiziții sunt estimative, (…) valorile reale ale contractelor pot varia în funcție de tipul de achiziție, durata, condițiile impuse și momentul executării”.

Deci, Parlamentul aprobă de principiu, oarecum în alb ca sumă, iar valoarea finală poate varia, după cum decide MApN.

Publicația atrage atenția - ”Cele 10 programe, nominalizate în anexa de două file de la memorandum sunt clasificate ”secret de serviciu””.

Tot marți are loc o ședință comună a Comisiilor de Apărare ale celor două Camere… ”cu o ordine de zi care nu este publică”.

Coincidențe?... Probabil. Dar ce bine a picat avionul… vorba lui Radu Tudor, să le atragă atenția politicienilor că ”nu alocă fonduri suficiente pentru înzestrarea militară” și că ”sunt responsabili de astfel de evenimente”.

***

Amintim că anterior Rusia a fost împotriva modernizării avioanelor MIG-21 din România.

Producătorii ruși de arme au declarat în mai multe rânduri, pe parcursul ultimilor 20 de ani, că se opun modernizării neautorizate a tehnicii militare rusești de către țările terțe, fără participarea sau acordul dezvoltatorilor ruși.

Rosoboronexport a menționat anterior că repararea și modernizarea armelor și echipamentelor militare rusești, fără coordonare cu dezvoltatorii și producătorii săi direcți, are adesea consecințe negative, inclusiv până la pierderile umane.

În România, aeronavele de luptă MIG-21 au fost modernizate de compania israeliană Elbit și au primit numele Lancer. Ulterior au fost înregistrate mai multe accidente ale avioanelor din această serie, soldate cu moartea sau rănirea piloților.

"Partea rusă nu a participat la modernizare și nu poate fi trasă la răspundere pentru accidente", a subliniat Rosoboronexport. „Drept urmare, tehnica militară rusească sunt discreditate în străinătate, iar partea rusă suportă costuri morale pentru calculele greșite ale altora”, au precizat responsabili din cadrul instituției menționate.

2130
Tagurile:
Mureș, MIG 21
Tematic
Bombardierele rusești, escortate de MiG-urile românești deasupra Mării Negre
Un MiG-31 a interceptat avioanele SUA și Norvegiei deasupra Mării Barents
Avionul de luptă rusesc MiG-31, exerciţii militare în stratosferă – imagini impresionante
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

138
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

138
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Vaccinare în România, faza a II-a

Românii, nemulțumiți de măsurile anti-pandemie ale Guvernului

88
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
Eurobarometrul arată că circa 6 români din 10 sunt nemulțumiți de măsurile anti-pandemie adoptate de Guvern, ceea ce echivalează cu un mare vot de blam la adresa puterii.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Circa 6 români din 10 se declară nemulțumiți de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de coronavirus de către Guvernul României. Constatarea aparține Eurobarometrului și este de remarcat că și în UE procentul celor nemulțumiți se ridică la 56 la sută.

Țările ai căror cetățeni sunt printre cei mai mulțumiți de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) și Olanda (71%). Pe de altă parte, 60 la sută dintre români consideră că măsurile de restricție luate de autoritățile publice din România pentru lupta împotriva coronavirusului și a efectelor acestuia au fost justificate, dar procentul se află sub media UE, cu 13 puncte procentuale.

Semn al impactului crizei sanitare, în prezent circa patru din zece români și europeni consideră că principala problemă cu care se confruntă este sănătatea (atât la nivel național, cât și european).

În contextul pandemiei, 41% dintre românii declară că au făcut față cu destulă dificultate măsurilor restrictive, în special în ce le privește pe cele de limitare a deplasărilor.

De asemenea, 62% dintre români consideră că pandemia de coronavirus are consecințe financiare serioase pentru ei personal, iar aici îngrijorarea este cu mult peste media europeană, unde e de 43 la sută. Cât despre consecințele economice asupra țării, 81% dintre români consideră că acestea vor fi serioase.

Părerile românilor referitoare la momentul în care se va redresa economia României de pe urma impactului pandemiei de coronavirus sunt împărțite: 44% dintre ei cred că se va întâmpla în 2023 sau mai târziu, iar 24% dintre ei cred că se va întâmpla în 2022.

Când se gândesc la vaccinarea împotriva COVID-19, românii apreciază în proporție de 67% că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate, testate și autorizate prea repede pentru a fi sigure, iar 72% dintre români consideră că acestea ar putea avea efecte secundare pe termen lung pe care nu le cunoaștem încă.

88
Tagurile:
Guvern, România, COVID-19
Tematic
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Accident de laborator la originea Covid-19: și dacă ar fi adevărat?
Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

Загрузка...