Пасхальная ярмарка в центре Кишинева

Masa de Paște 2021: cât vor costa bunătățile

117
(reînnoit 11:49 15.04.2021)
Un studiu recent arată că, în 2021, românii vor scoate din buzunar, sume cuprinse între 200 și 500 de lei pentru carne de pe masa de Paște. Cei mai mulți spun că vor cumpăra carne de miel și de ied.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. A mai rămas puțin timp până când românii își vor ura ”Paște fericit!”. Chiar dacă este un an mai special, din pricina restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, românii nu renunță la masa de Paște, pe care vor pune, ca în fiecare an, bunătăți tradiționale, pască și carne de miel.

Un studiu realizat, la nivelul întregii Românii, în perioada 22-25 martie 2021, pe un eșantion de 992 de persoane, 60% femei și 40% bărbați.

Majoritatea respondenților – 80% - se orientează în luna aprilie spre produsele de miel și ied, având o comandă medie de 310 lei.

Românii încep să se obișnuiască să îi facă online cunpărăturile. Trendul ascendent al acestui mod de a face comerț continuă.
Pentru 40% dintre români, Paștele este asociat cu masa în familie.

Câți bani spun românii că vor aloca pentru carnea de pe masa de Paște? Ei bine, un procent semnificativ dintre participanții la sondaj – 55% dintre ei, mai exact – spun că vor aloca sume cuprinse între 200-300 de lei, 29% dintre români vor cheltui sub 200 de lei.

Majoritatea vor cumpăra carne de miel și ied, pentru care sunt dispuși să plătească 310 lei.

Care este criteriul luat în calcul de români atunci când își fac cumpărăturile? Aproape jumătate dintre participanții la sondaj spun că ei cumpără produse din carne pe baza recomandărilor.

De asemenea, aproape 51% dintre români sunt interesați de proveniența cărnii cumpărate, scrie antena3.ro.

117
Tagurile:
Masă, Paște
Tematic
Germania, întorsătură de situaţie: Merkel anulează lockdown-ul draconic de Paște
Arhiepiscopul Tomisului atacă Guvernul pe tema restricțiilor de Paște
Suricați și saimiri, distracție cu ouăle de Paște
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

138
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

138
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Vaccinare în România, faza a II-a

Românii, nemulțumiți de măsurile anti-pandemie ale Guvernului

89
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
Eurobarometrul arată că circa 6 români din 10 sunt nemulțumiți de măsurile anti-pandemie adoptate de Guvern, ceea ce echivalează cu un mare vot de blam la adresa puterii.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Circa 6 români din 10 se declară nemulțumiți de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de coronavirus de către Guvernul României. Constatarea aparține Eurobarometrului și este de remarcat că și în UE procentul celor nemulțumiți se ridică la 56 la sută.

Țările ai căror cetățeni sunt printre cei mai mulțumiți de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) și Olanda (71%). Pe de altă parte, 60 la sută dintre români consideră că măsurile de restricție luate de autoritățile publice din România pentru lupta împotriva coronavirusului și a efectelor acestuia au fost justificate, dar procentul se află sub media UE, cu 13 puncte procentuale.

Semn al impactului crizei sanitare, în prezent circa patru din zece români și europeni consideră că principala problemă cu care se confruntă este sănătatea (atât la nivel național, cât și european).

În contextul pandemiei, 41% dintre românii declară că au făcut față cu destulă dificultate măsurilor restrictive, în special în ce le privește pe cele de limitare a deplasărilor.

De asemenea, 62% dintre români consideră că pandemia de coronavirus are consecințe financiare serioase pentru ei personal, iar aici îngrijorarea este cu mult peste media europeană, unde e de 43 la sută. Cât despre consecințele economice asupra țării, 81% dintre români consideră că acestea vor fi serioase.

Părerile românilor referitoare la momentul în care se va redresa economia României de pe urma impactului pandemiei de coronavirus sunt împărțite: 44% dintre ei cred că se va întâmpla în 2023 sau mai târziu, iar 24% dintre ei cred că se va întâmpla în 2022.

Când se gândesc la vaccinarea împotriva COVID-19, românii apreciază în proporție de 67% că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate, testate și autorizate prea repede pentru a fi sigure, iar 72% dintre români consideră că acestea ar putea avea efecte secundare pe termen lung pe care nu le cunoaștem încă.

89
Tagurile:
Guvern, România, COVID-19
Tematic
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Accident de laborator la originea Covid-19: și dacă ar fi adevărat?
Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

Загрузка...