Raluca Turcan

Scad salariile în 2021? Raluca Turcan, declarații controversate

240
Ministrul Muncii și Protecției Sociale susține că românii sunt plătiți diferit de la un județ la altul și că diferența de bani ar fi putut merge către susținerea unui loc de muncă în mediul privat sau în investiții.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Scad sau nu salariile bugetarilor? Iată o întrebare la care a răspuns ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, care susține că memorandumul propus de instituția pe care o conduce nu este nici pe departe unul al sărăciei.

Demnitarul susține că acel memorandum este un document de lucru la care fiecare minister vine cu propuneri de salarizare.

”Este deci o discuție care se poartă în Guvern, la nivel de principii, și care urmărește să clarifice haosul din salarizarea din sistemul bugetar și inegalitățile nejustificate dintre salariați pe care chiar PSD le-a creat”, a scris, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a dat câteva exemple. Astfel, spune demnitarul, pentru aceeași funcție, aceeași pregătire, sunt acum salarii de bază diferite.

Un consilier superior gradația 5 în administrația locală are salariul de bază 10 982 lei. Aceeași funcție - consilier superior gradația 5, în administrația centrală, are salariul de bază 8 982 lei. Diferența între acești doi oameni cu aceeași funcție, aceeași pregătire și care fac același lucru este de 2000 de lei în favoarea angajatului din administrația locală, a explicat ministrul.

Potrivit Ralucăi Turcan, diferențe salariale există și între județe. Astfel, același consilier grad profesional superior (S) angajat într-un județ câștigă 9 775 Ron, iar în alt județ, exact aceeași funcție este plătită cu 5 492 Ron, cu peste 4 000 de lei mai puțin. 

”Banii aceștia în plus, pe care statul îi plătește diferit, repet - fără nici o logică -  puteau merge la susținerea unui loc de muncă din mediul privat sau la investiții. În schimb, statul produce discriminare între angajați, favorizând pe unul față de altul”, a mai transmis Raluca Turcan. 

Demnitarul a subliniat că veniturile nu vor scădea și că acele salarii care au fost lăsate în urmă vor cunoaște o creștere. De asemenea, salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă și va fi în corelație cu eficiența instituțiilor, iar plafonarea sporurilor nu înseamnă scăderea sporurilor mai mari de acum, ci reașezarea unei bune părți a sporurilor în salariile de bază. 

”Sunt sporuri inventate, pentru a crește venitul,  nu pentru a recompensa o performanță sau a compensa un risc sau o dificultate care lipsesc în alte activități”, a punctat Turcan.

Demnitarul a explicat că se dorește ca sporurile să reflecte realitatea, nu să creeze inechitate sau să fie mincinoase și că nu trebuie inventate sporuri pentru a crește artificial venitul, ci trebuie un salariu de bază care să reflecte valoarea muncii.

240
Tagurile:
pierderi, Salarii, Raluca Turcan
Tematic
Raluca Turcan a prezentat… gogoașa zilei – despre ”pensiile speciale”!
Salarii 2021: Raluca Turcan, anunțul momentului
Olguța revine - dă de pământ cu Raluca Turcan: ”Aberații nerușinate!”
Secția terapie intensivă a unui spital din București

Coronavirus în România, 11 mai: situația la zi

22
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 11 mai 2021.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Autoritățile precizează că, până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 i până astăzi, la aceeași oră, au fost raportate 101 decese - 54 bărbați și 47 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Mjoritatea deceselor înregistrate – 88 - sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la Anestezie Terapie Intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.541.145 de teste RT-PCR și 983.239 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.023 de teste RT-PCR - 12.769 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.254 la cerere - și 13.172 de teste rapide antigenice.

22

Загрузка...
Studenți, instituții superioare de învățământ

Studenți români, atenție: actele necesare ca lucrați în Rusia

59
(reînnoit 12:10 11.05.2021)
Casa Rusă din București vine cu o informație de interes major pentru studenții români și nu numai – străini, în general – care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Studenții străini care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia o pot face mai ușor de acum înainte, grație informațiilor extrem de importante și de precise oferite tuturor de Casa Rusă din București.

Astfel, reprezentanții Casei Ruse din București explică de ce documente are nevoie un student străin pentru a obține un loc de muncă în Rusia.

Sunt acceptați numai studenții cu vârsta de peste 18 ani.

Dacă angajatorul este însăși universitatea sau o organizație care îi aparține, nu trebuie să obțineți autorizații separate. Un student poate lucra doar în timpul liber sau în vacanță.

În alte cazuri, este necesar să obțineți un permis de la Direcția Principală pentru Probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Există, însă, o condiție esențială pe care trebuie să o îndeplinească studenții interesați de obținerea unui loc de muncă în Rusia.

”Dar nu tuturor li se va acorda acest permis - doar studenților cu normă întreagă din universitățile acreditate de stat. În plus, puteți lucra numai în orașul sau regiunea în care se află universitatea și în profesia indicată în acel permis”, informează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.
59
Tagurile:
studenţi, student, Lucru, Rusia
Tematic
Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
Polițiștii descind în toate universitățile. Sunt vizați toți studenți moldoveni
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...