Demolarea chioșcurilor din interiorul stației de metrou Ștefan Cel Mare din București, 7 aprilie 2021

VIDEO: Abuz și barbarie la Metrou: mii de oameni lăsați fără pâine!

311
(reînnoit 14:33 07.04.2021)
Primarul USR al Sectorului 2 și directorul Metrorex, numit de ministrul USR Drulă, au început demolarea chioșcurilor de la Metrou, lăsând mii de oameni fără o sursă de venit în plină criză.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Spectacolul sinistru al guvernării actuale continuă! Astăzi, a început evacuarea și demolarea spațiilor comerciale din incinta Metroului, în prezența primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, și cu participarea directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Ultimul a ținut chiar să facă un ”exercițiu de imagine” - dedicat probabil unui public extremist, ahtiat după măsuri radicale, violente -  Ștefan Paraschiv încercând să deschidă ușa unui magazin… cu o rangă!

Acțiunea a fost însoțită de huiduielile cetățenilor, mai ales ale celor care își pierd locul de muncă sau afacerea.

Astfel, noua administrație din București, deși nu a fost în stare să creeze locuri de muncă sau investiții în dezvoltare, a închis, tăiat și demolat!

În total, circa 1600 de angajați își pierd locul de muncă odată cu închiderea chioșcurilor de la Metrou. Ce se va întâmpla cu acești oameni? Dar cu cei care plătesc de zeci de ani chirii pentru spații și impozite pentru activitățile comerciale?

„Probabil că le oferă dânșii (USR) ceva”, spune cu ironie amară Ion Rădoi, liderul sindicatului ”Unitatea” de la Metrou. ”Nu vedeți ce grijă au de oameni și de protecție socială? Ei și familiile lor ar trebui să acum să se ducă la Primărie și să nu mai plece de acolo. Să le dea de muncă dacă tot au luat o măsură abuzivă”.

Faptul că e vorba de un abuz e confirmat chiar de fostul ministru, Răzvan Cuc, care a explicat că este pe rolul instanței un proces între Metrorex și sindicat în privința acestor chioșcuri, a prelungirii contractelor de închiriere.

”Nu se putea interveni fără o altă decizie a instanței, în prezența unui executor”, spune Răzvan Cuc, subliniind abuzul comis de usr-iști.

Nu e clar nici ce căuta primarul Sectorului 2 acolo, mai ales că spațiile NU sunt pe spațiul administrației locale, ci al Metrorex. Mai mult, argumentul demolării este că ar fi putut afecta ieșirea din Metrou în caz de… incendiu!

În schimb, întrebat dacă stațiile de Metrou au autorizare ISU, primarul a spus că nu știe! De fapt, atitudinea primarului a fost de-a dreptul ridicolă, el neputând să aducă nici un argument la orice era întrebat! Singura replică era – ”după părerea mea”!

Deci, un primar care nu are argumente ci doar… păreri, lasă fără venit mii de oameni, distruge micile afaceri, ca să… ce?! Exercițiu de imagine? Sau interesele unor lanțuri comerciale străine  - așa cum s-a întâmplat când Băsescu a demolat chioșcurile din București?

Până una alta să consemnăm imaginile unui abuz și ale barbariei cu care s-a intervenit pentru a demola niște mici afaceri, care durau de mulți ani, asigurau locuri de muncă și venituri – și nu deranjau pe cei care mergeau zilnic cu metroul și își puteau procura rapid, în drum, ceva necesar și ieftin.

Să mai precizăm că azi au fost demolate 6 magazine în stația Ștefan cel Mare și două din stația Pipera, iar în zilele viitoare vor urma cele din Piața Iancului.

Așa cum menționează presa, ministerul Transporturilor acuză că, de ani de zile, magazinele de la metrou au plătit chirii, dar banii au ajuns la firma sindicatului și nu în conturile Metrorex, asta deși legea prevede că Metrorex nu poate încasa bani din chirii.

În fine, să amintim și ”realizările” prin care s-au remarcat liderii USR implicați: ministrul Drulă – prin scandalul cu sindicatul ”Unitatea” și atacurile violente la Ion Rădoi; primarul Radu Mihaiu – prin intenția de a schimba numele părculețului Tolbuhin!

311
Tematic
Explozia de la Metrou și probleme de siguranță a călătoriei
Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!
ACUM: Susținere importantă pentru sindicatul Metrou! Guvernul, în pericol!
Raluca Turcan

Scad salariile în 2021? Raluca Turcan, declarații controversate

117
Ministrul Muncii și Protecției Sociale susține că românii sunt plătiți diferit de la un județ la altul și că diferența de bani ar fi putut merge către susținerea unui loc de muncă în mediul privat sau în investiții.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Scad sau nu salariile bugetarilor? Iată o întrebare la care a răspuns ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, care susține că memorandumul propus de instituția pe care o conduce nu este nici pe departe unul al sărăciei.

Demnitarul susține că acel memorandum este un document de lucru la care fiecare minister vine cu propuneri de salarizare.

”Este deci o discuție care se poartă în Guvern, la nivel de principii, și care urmărește să clarifice haosul din salarizarea din sistemul bugetar și inegalitățile nejustificate dintre salariați pe care chiar PSD le-a creat”, a scris, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a dat câteva exemple. Astfel, spune demnitarul, pentru aceeași funcție, aceeași pregătire, sunt acum salarii de bază diferite.

Un consilier superior gradația 5 în administrația locală are salariul de bază 10 982 lei. Aceeași funcție - consilier superior gradația 5, în administrația centrală, are salariul de bază 8 982 lei. Diferența între acești doi oameni cu aceeași funcție, aceeași pregătire și care fac același lucru este de 2000 de lei în favoarea angajatului din administrația locală, a explicat ministrul.

Potrivit Ralucăi Turcan, diferențe salariale există și între județe. Astfel, același consilier grad profesional superior (S) angajat într-un județ câștigă 9 775 Ron, iar în alt județ, exact aceeași funcție este plătită cu 5 492 Ron, cu peste 4 000 de lei mai puțin. 

”Banii aceștia în plus, pe care statul îi plătește diferit, repet - fără nici o logică -  puteau merge la susținerea unui loc de muncă din mediul privat sau la investiții. În schimb, statul produce discriminare între angajați, favorizând pe unul față de altul”, a mai transmis Raluca Turcan. 

Demnitarul a subliniat că veniturile nu vor scădea și că acele salarii care au fost lăsate în urmă vor cunoaște o creștere. De asemenea, salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă și va fi în corelație cu eficiența instituțiilor, iar plafonarea sporurilor nu înseamnă scăderea sporurilor mai mari de acum, ci reașezarea unei bune părți a sporurilor în salariile de bază. 

”Sunt sporuri inventate, pentru a crește venitul,  nu pentru a recompensa o performanță sau a compensa un risc sau o dificultate care lipsesc în alte activități”, a punctat Turcan.

Demnitarul a explicat că se dorește ca sporurile să reflecte realitatea, nu să creeze inechitate sau să fie mincinoase și că nu trebuie inventate sporuri pentru a crește artificial venitul, ci trebuie un salariu de bază care să reflecte valoarea muncii.

117
Tagurile:
pierderi, Salarii, Raluca Turcan
Tematic
Raluca Turcan a prezentat… gogoașa zilei – despre ”pensiile speciale”!
Salarii 2021: Raluca Turcan, anunțul momentului
Olguța revine - dă de pământ cu Raluca Turcan: ”Aberații nerușinate!”

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Pierderi salariale foarte mari pentru profesori: ”surpriza” Executivului

824
(reînnoit 18:52 14.04.2021)
Românii, mai săraci – așa s-ar putea ”traduce” ceea ce pregătește acum Executivul pentru români. Este vorba despre un ”Memorandum al sărăciei”, care vizează medicii și profesorii.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Situație dramatică epntru medicii și profesorii din România, care vor fi nevoiți să strângă cureaua dacă vor să supraviețuiască.

Executivul României pregătește un așa-zis ”Memorandum al sărăciei”, după cum a fost numit el în spațiul public, care aduce venituri mai mici pentru medici și profesori. El va fi adoptat astăzi în ședința de Guvern.

În schimb, dacă Legea salarizării va fi aprobată, exact în forma anunțată în memorandum, atunci salariile demnitarilor ar urma să crească, deoarece ele sunt raportate la salariul minim pe econpmie pe care Guvernul a promis că îl va mări. Vorbim despre majorări de până la 1000 de lei.

Profesorii și medicii vor ”beneficia” de reduceri salariale cuprinse între 20 și chiar 48 de procente dacă se va aplica această limitare a sporurilor, individual pentru fiecare bugetar în parte la maximum 20 de procente din venitul lunar.

O serie de sporuri vor fi acordate, potrivit principiilor cuprinse în memorandum, în funcție de condițiile de muncă, dar maximum de 255 și să nu mai existe în momentul de față discrepanțe.

De asemenea un spor de performanță lunar, urmează să fie stabilite clar o serie de criterii suplimentare în noua Lege a SALARIZĂRII pe care o pregătește Ministerul Muncii, informează dcbusiness.ro.

Însă, în rândul membrilor cabinetului Cîțu, acest memorandum nu se bucură de susținere totală. Forma actuală a memorandumului nu este susținută de ministrul Justiției, Florin Cîțu. În aceeași notă se înscrie și Ministerul Finanțelor Publice care a solicitat o rescriere a memorandumului promovat de Ministerul Muncii.

Ce va însemna adoptarea memorandumului pentru bugetari?

Mai exact, un medic de la Anestezie Terapie Intensivă cu o experiență de 30 de ani ar urma să piardă 41% din venitul actual, dacă sporurile vor fi limitate la un cuantum de 20% din venitul lunar, iar asistentele vor pierde circa 30%.

Profesorii din pre-universitar care dețin foarte multe sporuri urmează, la rândul lor, să aibă pierderi foarte mari, mai notează sursa citată.

824
Tagurile:
profesori, Salarii
Tematic
Profesori enervați, Cîmpeanu trebuie să dea explicații!
Salarii profesori 2021: schimbări anunțate de Ministerul Educației
Anisie, anunț pentru părinți: sunt implicați mulți profesori

Загрузка...
Арктические комплексы ПВО Тор-М2ДТ на базе вездехода ДТ-30 после торжественной церемонии передачи в общевойсковое соединение Северного флота на территории 726 учебного центра войсковой ПВО в городе Ейске.

"Așteptăm tehnica până în august": Americanii se pregătesc debarce în Arctica

0
(reînnoit 18:21 14.04.2021)
Statele Unite ale Americii încearcă să reducă distanța rămânerii în urmă față de Federația Rusă în Arctica.

MOSCOVA, 14 apr – Sputnik, Andrei Koț. Statele Unite încearcă să reducă distanța rămânerii în urmă față de Rusia în Arctica. Recent, Forțele terestre au încheiat un contract cu concernul Oshkosh Defense în cooperare cu compania singaporeză ST Engineering și BAE Systems pentru dezvoltarea echipamentului militar pentru Arctica. S-a descoperit că americanii pur și simplu nu au mașini moderne de acest tip, iar cele pe care le au sunt deja de mult depășite. Comandamentul se așteaptă că va experimenta noutățile deja în luna august. Despre ceea ce se cunoaște despre acestea din urmă – în materialul Sputnik.

Finalizate până în iunie

Arctica reprezintă o provocare serioasă pentru orice armată. Temperaturi ultra-scăzute, creste de presiune, banchize plutitoare, lipsa infrastructurii, logistică dificilă, noapte polară îndelungată – toate acestea complică foarte mult desfășurarea unui mare grup militar.

În timpul Războiului Rece, Statele Unite, spre deosebire de URSS, nu au acordat suficientă atenție acestei regiuni, de aceea, astăzi, Pentagonul dispune de un singur spărgător de gheață funcționabil – Polar Star. Rusia are mai mult de 40 de nave de acest tip. În plus, americanii nu au, de fapt, baze militare acolo.

De asemenea, Forțele terestre nu au suficientă tehnică, care ar fi în grad să transporte mărfuri și militari în condițiile polare extrem de grele. Singurele cap tractoare-ATV-uri adecvate pentru acest lucru – suedezele Bandvagn 206 cu două șenile, care au fost adoptate sub denumirea Small Unit Support Vehicle (SUSV). Cu toate acestea, primele mașini de acest tip au fost scoase de pe linie acum 40 de ani și de mult timp nu mai corespund cerințelor moderne.

Armata a decis să actualizeze parcul tehnicii arctice și a anunțat un concurs în cadrul programului Coldweather, All-Terrain Vehicle (CATV). Pentagonul este gata să cheltuiască pentru dezvoltarea, construirea și testarea capului tractor promițător 6,6 milioane în anul fiscal 2021 și 9,25 milioane – pentru achiziționarea a 110 unități CATV.

Parcul va fi apoi extins până la 163 de ATV-uri. Prototipurile ar trebui să fie gata până pe 14 iunie. Din august până la sfârșitul lunii decembrie – testări la poligonul din Alaska. Câștigătorul va fi determinat în anul fiscal 2022.

Patru versiuni

Se așteaptă că vor fi prezentate patru versiuni de CATV-uri. ATV-ul de uz general trebuie să fie în stare să transporte la bord cel puțin nouă soldați, fără șofer, precum și să dispună de echipamente și provizii pentru trei zile de funcționare autonomă.

Versiunea sanitară cu echipament medical este proiectată pentru doi medici, doi pacienți în poziție orizontală și patru pacienți ușor răniți. ATV-ul de comandă va fi echipat cu cele mai moderne mijloace de comunicare și gestionare a trupelor. În cele din urmă, ATV-ul cargo este destinat transportării echipamentelor militare de dimensiuni mari pe distanțe lungi.

"Aceste mașini vor putea rezolva o gamă largă de sarcini la temperaturi extrem de scăzute pe terenuri, unde alte tehnici nu pot trece", a spus jurnaliștilor ofițerul armatei Statelor Unite, Tim Goddette, responsabil pentru programul CATV. "Ele trebuie să se deplaseze cu ușurință pe gheață, să depășească obstacolele de apă, să se urce cu ușurință pe dealuri, să fie ușor de întreținut și să cheltuiască combustibil în mod economic ".

Participanții la concurs se bazează pe dezvoltările anterioare. Oshkosh și ST Engineering au luat drept bază cap tractorul Bronco 3. Această mașină se află în serviciul armatei britanice mai bine de 20 de ani și a participat la ostilitățile din Afghanistan.

Bronco 3 dispune de un blindaj anti-glonț, o turelă cu mitralieră, un fund în formă de V, care reduce daunele în cazul unei explozii miniere. ATV-ul depășește obstacolele de apă la o viteză de cinci kilometri pe oră.

BAE Systems vor propune o noutate pe baza cap tractorului Beowulf, care este în multe privințe similar cu Bronco 3 și SUSV, dar are o capacitate de încărcare mai mare.

Să o ajungă din urmă pe Rusia

În "Strategia Arctică" publicată acum o lună, americanii și-au declarat în mod deschis dorința de a stingheri în regiune pe Moscova și Beijing. Pentagonului îi provoacă o preocupare deosebită Rusia, care dispune de cea mai mare flotă de spărgători de gheață din lume, de o rețea de baze militare la latitudinile nordice și de un arsenal bogat de tehnică, capabilă să funcționeze în condiții de frig extrem fără perfecționări ulterioare.

În cadrul paradelor organizate de Ziua Victoriei participă în mod constant modificațiile arctice ale sistemelor autohtone de apărare antiaeriană: complexul cu rază mică de acțiune "Tor-M2DT", complexul "Panțir-SA", precum și versiunile speciale ale mașinilor auxiliare.

Aproape toată tehnica terestră pentru regiunea arctică este montată pe baza ATV-urilor cu două șenile DT-30 "Vityaz", care nu se tem nici de cele mai severe înghețuri (până la minus 55). Unele modificații pot traversa obstacolele de apă, fapt care, în condițiile aproape constante de formare a crestelor de presiune, crește semnificativ mobilitatea. Noile complexe "Panțir" și "Tor" protejează regiunile unde sunt bazate sistemele cu rază lungă de acțiune S-400, desfășurate în Arctica începând cu anul 2015.

Dispune de un arsenal unic și prima trupă arctică completă a Forțelor terestre – cea de-a 80-a brigadă separată de pușcă motorizată, dislocată în satul Alakurtti din regiunea Murmansk. Infanteria rezistentă la îngheț învață cum să stăpânească, în special, vehiculele cu accesibilitate ridicată în zonele mlăștinoase și înzăpezite TREKOL, care se deplasează pe roți cu anvelope enorme cu presiune ultra-scăzută. Astfel de mașini traversează inclusiv terenurile accidentate, fără a reduce din viteză.

În plus, luptătorii brigăzii 80 dispun de camioane cu tracțiune integrală "Ural" și KAMAZ, adaptate la temperaturi extrem de scăzute, snowmobilurile TTM-1901 "Berkut" cu cabină încălzită, pernoptere. De asemenea, de sănii trase de câini și reni.

În anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, săniile au jucat un rol important în apărarea regiunii polare. Pe câini și reni erau livrate munițiile și personalul militar la locul de muncă. Animalele pot să treacă acolo unde tehnica s-ar bloca. În plus, pentru brigada arctică, se dezvoltă modificații speciale ale tancurilor, ale mașinilor de luptă ale infanteriei și ale elicopterelor – în special Mi-8AMTSh-VA cu un sistem de încălzire a agregatelor instalației de propulsie.

0
Tagurile:
Americani, Arctica
Tematic
Bastion, apărarea de coastă a Rusiei, a lansat primele rachete supersonice în Arctica
Catastrofă climatică: consecințele globale ale emisiilor de metan din Arctica
Putin: Rusia va fi activă în Arctica... „O rachetă ajunge la Moscova în 15 min”

Загрузка...