Iosefina Pascal

Iosefina Pascal denunță ILEGALITATEA implicării preoților în campania de vaccinare

1513
(reînnoit 21:38 05.04.2021)
O reacție la cele anunțate de Guvern și de Patriarhie privind implicarea preoților în campania de vaccinare – observații pe baza legii!

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. După cum a anunțat azi chiar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, BOR susține implicarea preoților în informarea credincioșilor cu privire la campania de imunizare, biserica exprimându-și poziția favorabilă pentru vaccinarea anti-Covid.

Ei bine, bazându-se pe prevederile în vigiare, jurnalista independentă Iosefina Pascal arată cum a fost încălcată legea 95/2006 ”de nu știu câte ori de la începerea campaniei de vaccinare în România”.

În primul rând, ”implicarea PREOȚILOR în campania de INFORMARE în scopul promovării vaccinării nu este doar inoportună, ci și ilegală, întrucât scrie foarte clar că doar PERSONALUL CALIFICAT poate face astfel de recomandări”.

ART. 818: ” (1) Orice documentaţie referitoare la un medicament care este transmisă ca parte a promovării acelui produs persoanelor calificate să îl prescrie sau să îl elibereze include cel puţin informaţiile prevăzute la art. 817 alin. (1) şi precizează data la care a fost întocmit sau revizuit ultima dată”.

În plus, arată jurnalista, doar Ministerul Sănătății ”poate desfășura campanii de INFORMARE și de VACCINARE, împreună cu companiile producătoare„.

”Astfel, preoții, medicii, influencerii, actorii și artiștii, se substituie autorităților competențe să demareze astfel de campanii - care, oricum, sunt profund ilegale din perspectiva bunei informări a beneficiarului, conform legii 95/2006”, scrie Iosefina Pascal.

Totodată, jurnalista remarcă dubla măsură: ”Preoții se pot implică în campania de informare și pot îndrumă oamenii să se vaccineze, fără să aibă competențele medicale în acest sens, în timp ce MEDICII care au semnat acea scrisoare deschisă în care critică inclusiv campania de vaccinare, precum și restricțiile implementate de guvernanți, sunt etichetați drept “incompetenți” și se cere retragerea dreptului de practică al acestora”.

Da, o știre de ultimă oră transmisă de RTV anunță că medicii semnatari ai scrisorii către președintele țării vor fi luați la întrebări de Colegiul medicilor sau chiar de alte organe ”abilitate”.

În fine, Iosefina arată că, în cazul BOR, entitate autonomă conform Constituției, ”se poate vorbi chiar despre șantaj, atât prin îngrădirea ilegală a dreptului de practică religioasă”, cât și prin tăierea cu peste 80% a finanțării acesteia”.

Deci, în fața acestei observații, autoritățile statului și Biserica trebuie să vină cu un răspuns – au implicat preoții într-un  demers dincolo de limita legii?

Vedeți mai jos paragrafele din lege – cu sublinierea articolelor încălcate.

1513
Tagurile:
Vaccinare, Iosefina Pascal
Tematic
Iosefina Pascal denunță fapte scandaloase ale USR – adevărată poliție politică!
NUCLEARA: Iosefina Pascal publică TOATE reacțiile adverse după cele 3 vaccinuri din UE
Iosefina Pascal dezvăluie CINE a fost în spatele violențelor de la protestele de aseară
NUCLEARA: Iosefina Pascal, lecție pentru Opoziție – AȘA se demite un ministru!
Meci total: Iosefina Pascal contra Arafat! Contraatac puternic!

Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a

8
Noul calendar al Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial. Testele se vor da, cu prezență fizică, în intervalul 12-28 mai 2021.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările naționale în acest an în luna mai, adică după revenirea elevilor din vacanța de primăvară, prelungită de minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în scopul limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică.

Elevii de clasa a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare în data de 12 mai 2021, iar cea de Matematică și Științe ale Naturii în data de 13 mai 2021.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: proba de Limbă Română este programată pentru 18 mai 2021, cea de Matematică, pe 19 mai 2021, iar cea de Limbă Maternă, pe 20 mai 2021, informează edupedu.ro.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a se derulează pe durata mai multor zile, din pricina faptului că aici vorbim atât de probe scrise, cât și de probe de citit.

Scris – Limba română – 25 mai 2021
Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
Citit – Limba română – 26 mai 2021
Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
Matematică – 27 mai 2021
Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021.

8
Tagurile:
Evaluarea Naţională
Tematic
Simulare Evaluare Națională 2021: subiectele la Limba Română
Simulare la BAC 2021 - proba Istorie: afișarea baremelor de evaluare
Simulare Evaluare Națională 2021: Când se afișează rezultatele

Загрузка...

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare

20
Ministerul Educației a publicat testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021, pentru probele de Matematică și Limbă Maternă. Când vor fi afișate baremele.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație au pus la dispoziția elevilor de clasa a opta testele de antrenament.

© Sputnik / Илья Питалев

Pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a opta, testele de antrenament pot fi descărcate de aici. Vorbim despre testele pentru Matematică și Limba Maternă.

Testele pentru proba scrisă de Limba Română pot fi descărcate de aici.

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri, 23 aprilie 2021.

Calendar Evaluarea Națională 2021

07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

20
Tagurile:
Teste
Tematic
Testele de antrenament pentru BAC 2021, publicate
Bac 2021: testele de antrenament, setul 6, publicate
Rezultate simulare bac 2021, publicate de Ministerul Educației

Загрузка...