Radu Tudor

Premieră: Radu Tudor, reclamat OFICIAL după declarațiile despre ortodocși

6113
Iosefina Pascal l-a reclamat pe Radu Tudor OFICIAL pentru ”afirmație falsă, nefondată, cu caracter discriminatoriu despre creștinii ortodocși”

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Controversatul jurnalist și propagandist NATO a depășit orice limită! Asta e opinia a sute de internauți care au comentat postarea sa tendențioasă, care vizează creștinii ortodocși.

”O diferență uluitoare, civilizantă, în raport cu buluceala balcanică ce domină la ortodocși. Cu tot regretul...”, a scris Radu Tudor.

De fapt, afirmația jignitoare se încadrează în campania pe care Radu Tudor o susține împotriva preoților și credincioșilor care au decis să înfrunte sistemul pentru a respecta credința și tradițiile ortodoxe.

În acest context, activista pentru democrație, jurnalista independentă Iosefina Pascal a făcut o sesizare ”cu privire la afirmațiile discriminatorii, xenofobe, nefondate și menite să creeze un conflict religios între creștinii din România, făcute de jurnalistul Radu Tudor în spațiul public, mai exact pe Facebook, chiar de Paștele catolic”.

Iosefina Pascal arată că din reglementările internaționale și din prevederile constituționale din România rezultă că ”libertatea de exprimare nu are o valoare absolută, ci presupune, o serie de „îndatoriri și responsabilități” ale persoanei care își exercită libertatea de exprimare, precum și anumite limite ale exercitării dreptului, în numele interesului public, comun ori particular”.

De aceea, Iosefina Pascal subliniază că exercitarea abuzivă a libertății de exprimare, așa cum prevăd Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Constituția României, ”poate aduce atingere interesului public, securității naționale, siguranței publice, integrității teritoriale, păcii, conviețuirii pașnice și armoniei sociale, bunelor moravuri, și interesului personal: drepturilor, reputației, moralei, demnității, onoarei, vieții particulare, imaginii, etc ale altor persoane”.

”Este cu atât mai grav cu cât aceste afirmații sunt făcute de o persoană care se pretinde a fi jurnalist, încălcând flagrant codul deontologic, a nu știu câtă oară”, scrie Iosefina Pascal, punctând că ”Afirmațiile făcute NU au avut rolul de a informa publicul, ci de a discrimina și de a segrega pe criterii religioase poporul”.

Iată câteva pasaje din reclamația făcută de activista pentru democrație:

-(…) ”prin aceasta afirmație numitul a lezat drepturile fundamentale ale omului, adică Art. 29 din Constituția României, Art.18 din DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI și Art. 10 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și a creat, în mod conștient, un conflict religios între creștinii catolici și creștinii ortodocși, chiar în ziua în care creștinii catolici sărbătoreau Paștele”.

-(…) ”Radu Tudor a făcut o afirmație falsă, nefondată, cu caracter discriminatoriu despre creștinii ortodocși ,“cu buluceala balcanică ce domină la ortodocși”, menită să inducă ideea în spațiul public ca ortodocșii se bulucesc la procesiuni și adunări religioase, fără să poată prezenta o dovada scriptică în susținerea acestei afirmații”

-”Radu Tudor dorește a crea un conflict religios între creștini prin afirmația “O diferență uluitoare, civilizantă”, sugerând ideea ca ortodocșii nu sunt civilizați, iar catolicii îi pot “civiliza” pe aceștia. Este încă o mostră de incultură și segregaționism din partea sa, întrucât fiecare cult religios se organizează conform propriilor statute, conform Art.29, alin. 3 din Constituție”.

-”Faptul ca numitul Radu Tudor este jurnalist reprezintă o circumstanță agravantă, întrucât codul deontologic îl obligă să rămână echidistant, obiectiv, în sprijinul bunei informări a cetățenilor și să probeze orice fel de afirmație făcută în spațiul public”.

-”Va rog sa constatați si caracterul xenofob al afirmației sale, “buluceala balcanică”, întrucât din zona balcanică fac parte opt țări, nu doar România, pe teritoriul cărora se află atât creștini ortodocși, cât și creștini catolici, precum și cetățeni de alte confesiuni religioase. Prin urmare, numitul Radu Tudor nu discriminează doar 86,5% dintre cetățenii României, conform recensământului INS din 2013, ci si milioane de cetățeni din țările balcanice”.

Iosefina Pascal solicită sancționarea contravențională a jurnalistului Radu Tudor ”pentru încălcarea Art. 1 alin. 2 din OG 137/2000 prin asumarea și promovarea unui mesaj menit să discrimineze și să stigmatizeze un întreg grup de cetățeni români, respectiv creștinii ortodocși, precum și pentru crearea unui conflict între enoriași și între Biserica Romano-Catolică din România și Biserica Ortodoxă Română”.

De asemenea, Iosefina Pascal mai aduce un argument – ”precedentul periculos” al lui Cristian Tudor Popescu, care a fost sancționat contravențional de CNCD – ”și se impune sancționarea ferma a jurnalistului Radu Tudor pentru a nu da curs unui asemenea discurs extremist în spațiul public din România”.

Întreaga reclamație oficială a Iosefinei Pascal o puteți urmări pe pagina sa de socializare:

6113
Tagurile:
Radu Tudor
Tematic
Reacții strategice: ”Alo, spitalul Obregia... vedeți că v-a scăpat pacientul Tudor Radu!”
Radu Tudor, călcat în picioare după insultarea ÎPS Teodosie
Culmea: Guvernul pregătește o lovitură anti-USR și… Iohannis! Radu Tudor, afectat!
Raluca Turcan

Turcan promite creșterea pensiilor mici

33
Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că, după recalculare, pensiile mici vor fi primele care vor crește. Demnitarul a subliniat că există anomalii asupra sistemului de pensii și că de aceea se vor face recalculările.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Pensionarii cu venituri mici primesc vești bune de la ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Aceasta a promis că veniturile acestor categorii de vârstnici vor crește.

Mai exact, pensiile mici vor fi primele care vor crește după recalculare și a subliniat că există anumite anomalii asupra sistemului de pensii, iar recalcularea le va rezolva.

În maxim un an și jumătate, toate cele 5 milioane de pensii din sistemul public vor fi recalculate, a dat asigurări Raluca Turcan. Astfel, a subliniat demnitarul, vor fi reduse inechitățile, iar pensiile mici vor crește cât mai repede.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că se caută variante pentru ca acestea să se apropie de contributivitate.

Turcan a explicat că în sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii și că au existat diferențe între legea salarizării și a pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem.

De asemenea, au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă.

”Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nici o legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul”, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale.
33
Tagurile:
Raluca Turcan

Загрузка...
Profesor

Atenție, profesori! Veți putea fi sancționați conform legii!

954
Profesorii vor fi evaluați de elevi prin intermediul unor fișe de feedback semestrial, care se completează în ultima săptămână a fiecăruie semestru. Profesorii vor fi sancționați dacă, prin orice mijloace, vor încerca să constrângă școlarii.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Metodologia evaluării profesorilor de către elevi, care este, la ora actuală, încă în lucru, prevede că evaluarea se va face semestrial. Mai exact, elevii vor completa, în ultima săptămână a fiecărui semestru, o fișă de feedback semestrial.

Chestionarul va fi distribuit și completat de elevii de gimnaziu și de liceu. Nu se trece numele copilului și nici alt semn care ar putea duce la aflarea identității acestuia.

Fișele respective sunt distribuite mai departe chiar profesorilor vizați pentru ca aceștia să elaboreze și să prezinte elevilor, în prima săptămână din semestrul următor, propunerile de îmbunătățire a activității sale la clasă, în funcție de rezultatele validate ale feedback-ului primit, scrie edupedu.ro.

Rezultatele validate ale feedback-ului sunt trimise de către diriginte Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Consiliul de Administrație va stabili concluzii referitoare la fiecare profesor în parte, iar acest lucru reprezintă o anexă a fișei de evaluare anuală a cadrelor didactice, care va fi publicată pe site-ul unității de învățământ.

De asemenea, potrivit metodologiei, este interzisă constrângerea/sancționarea elevilor atât în timpul procesului de acordare a feedback-ului semestrial, cât și în urma acestuia, în baza opiniilor exprimate de către elevi.

Mai exact, cadrele didactice care, într-un fel sau altul, vor încerca că îi constrângă ori să îi sancționeze pe elevi în acest sens vor fi sancționați conform Legii Educației.

Sancțiunile disciplinare care se pot aplica, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

  • a) observație scrisă;
  • b) avertisment;
  • c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
  • d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
  • e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
  • f) desfacerea disciplinară a contractului individ
954
Tagurile:
Evaluare, profesori

Загрузка...
Feodor Lukianov

Lukianov: Moldova devine tot mai puțin interesantă pentru Rusia și Occident

0
În condițiile înrăutățirii relațiilor dintre Rusia și Occident, Moldova nu ar trebui să dea preferință niciunei părți, concentrându-se pe dezvoltarea internă, consideră redactorul-șef al revistei “Rusia în politica globală” Fiodor Lukianov.

Implicarea în jocurile geopolitice străine niciodată nu a fost spre binele cuiva. Nici în Moldova nu trebuie să se mizeze pe acest lucru, a declarat cunoscutul politolog rus, redactor-șef al revistei “Rusia în politica globală” Fiodor Lukianov.

“State precum Moldova au ajuns divizate din punct de vedere al opiniei publice, al acțiunilor interne ale diverselor forțe politice, iar acum, din câte îmi dau seama, ajung într-o situație dificilă”, declară Lukianov într-un interviu oferit Sputnik Moldova. – Pentru că pe marea arenă internațională s-a declanșat un război rece de proporții 2.0, care după formă se deosebește de cel din a doua jumătate a secolului XX, însă în conținut este același. Acest lucru presupune că statele care se află la o răscruce de drumuri, iar Moldova se află printre ele, pierd foarte mult din spațiul de manevră”.

Lukianov consideră că pasiunile care se aprind în relațiile dintre Rusia și comunitatea occidentală se vor replica într-o versiune miniaturală în politica internă a țărilor care se află într-o situație similară cu cea a Moldovei. Tot aici el concluzionează: aceste procese nu vor avea un final fericit.

“Cum trebuie să se comporte Moldova în această situație? Cred că republica nu trebuie să penduleze dintr-o parte în alta, ci să încerce să-și traseze o direcție de protejare a propriilor interese. Chiar dacă acestea nu vor coincide întru totul cu prioritățile rusești, oricum vor fi luate în considerație de Federația Rusă cu tot respectul”, se arată convins politologul.

Altceva este, presupune Lukianov, că și Moldova, și multe alte state din spațiul fostei URSS nu sunt capabile să-și formuleze clar propriile interese. Prin urmare, se transformă într-o arena a realizării unor interese străine. Anume acest lucru, în opinia redactorului-șef al revistei “Rusia în politica globală”, provoacă cele mai multe îngrijorări – “am temeri că tulburările interne din Moldova vor fi agravate de contextul conflictual extern”.

Valentina Matvienko
© Photo : предоставлено пресс-службой Совета Федерации

În același timp, Lukianov consideră pentru multe țări conceptul de opțiune devine vag.

Pe de o parte, relațiile dintre Rusia și Occident se tensionează, iar pe de altă parte, din câte îmi dau seama, Rusia, statele europene și SUA se concentrează tot mai mult pe propriile probleme interne, în special, în condițiile extraordinare ale pandemiei.

Prin urmare, interesul sau entuziasmul față de luptele geopolitice și încercările de a atrage de partea lor statele care se află în fața unor opțiuni se diminuează la toți. Moldova devine tot mai puțin interesantă pentru Rusia și Occident”, susține expertul rus.

Acest lucru doar subliniază necesitatea statelor din fosta URSS să atragă atenția la propria dezvoltare internă.

“Moldova, cred eu, trebuie să răspundă sie însăși la întrebarea: este viabilă în calitate de formațiune statală, are capacitatea de a asigura dezvoltarea propriei societăți? Nu să aleagă la infinit între Rusia și Occident în calitate de direcție de bază a politicii”, a conchis Lukianov.

Reamintim că pe 19 aprilie președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a rostit un discurs în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și în decurs de 40 de minute a răspuns la întrebările adresate de deputații APCE. La subiectul legat de relațiile cu Federația Rusă, șeful statului, de facto, a recunoscut că odată cu preluarea mandantului de președinte, relațiile s-au înrăutățit. Totodată, Sandu a declarat că cele două state au “o agendă serioasă” – comerțul, migranții, Transnistria, trupele de menținere a păcii. În afară de aceasta, președintele Sandu și-a exprimat speranța că se va reveni la regimul moldo-rus de comerț, care a existat până la semnarea de către Moldova a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Occident, Moldova, Rusia

Загрузка...