Один день ученика в пандемии

Părinți la serviciu, copii în ”Vacanță activă în București”

1027
(reînnoit 17:59 05.04.2021)
Primăria Municipiului București anunță că a dat startul înscrierilor în programul ”Vacanță activă în București” care vine în sprijinul părinților ce nu au cu cine să își lase copiii în intervalul 12-23 aprilie 2021.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Părinții care se gândesc cu groază că nu au cu cine să își lase copiii pe perioada vacanței prelungite, iar angajarea unei bone nu intră în calcul, mai ales în actualul context pandemic, primesc vești bune de la Primăria Generală a Capitalei.

Municipalitatea a dat startul înscrierilor în programul "Vacanţă activă în Bucureşti", destinat copiilor cu părinţii la serviciu în intervalul 12 - 23 aprilie.
Primăria Capitalei va pune la dispoziție, în mod gratuit, la dispoziţie cinci spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani: Muzeul Copiilor, hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal.

De acest program pot beneficia copiii ai căror părinți lucrează amândoi sau de cei proveniți din familii monoparentale. El nu se adresează părinților care lucrează de acasă.

Pentru înscrierea în program, părinţii vor semna o declaraţie pe proprie răspundere că sunt la serviciu în această perioadă.

Înscrierile se fac începând de luni, iar confirmarea va fi primită în intervalul 8 - 9 aprilie. Participaţii vor fi acceptaţi în ordinea înscrierii.
Formularul şi condiţiile de înscriere se regăsesc pe site-urile.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute şi la numere de telefon: 0310 699 531 - de luni până vineri, în intervalul orar 10,00 - 18,00, pentru Muzeul Copiilor şi hub-ul educaţional Proedus de la AFI; 0751.186.008 - de luni până duminică, în intervalul orar 9,00 - 20,00, pentru Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului, sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal, informează agerpres.ro.

Vor fi mai multe grupe de copii, fiecare micuț având acces numai la una dintre ele și într-un singur interval orar, în același spațiu pentru care optează în formular.

Programul orar este următorul:

* Muzeul Copiilor - 8,00 - 12,00 sau 14,00 - 18,00;
* Hub Proedus AFI - 9,00 - 13,00 sau 14,00 - 18,00;
* Opera Comică pentru Copii/ Sala Palatului / Sediul Corului Madrigal - 8,00 - 12,00 sau 13,00 - 17,00.
Primăria Capitalei dă asigurări că micuții înscriși vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale - jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală şi vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa actori profesionişti din sectorul public şi privat.

Din pricina situației epidemiologice, în scopul respectării măsurilor de protecție anti-COVID-19, copiii vor fi împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor purta obligatoriu mască. Fiecare dintre locaţii dispune de spaţii generoase, astfel să încât să fie asigurat un perimetru de 5 mp/copil, pentru a evita aglomerarea.
De asemenea, spaţiile vor fi dezinfectate atât la finalul fiecărui interval, cât şi la sfârşitul zilei prin nebulizare. La fel se va întâmpla și cu materialele folosite în activitățile copiilor.

Dacă va fi cazul, copiii vor primi măşti de protecţie, dezinfectant şi asistenţă medicală.

1027
Tagurile:
Părinți, Vacanță, Copii
Tematic
Alocații copii 2021: când vor fi majorate, anunțul autorităților
Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online
Acest produs comun este cea mai frecventă cauză de deces la copii din cauza alergiilor
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

113
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

113
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

199
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
199
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...